top icon
Κόσμος

H Volvo «αποχωρεί» διακριτικά από την Polestar

Η Volvo θα συνεχίσει να διατηρεί μερίδιο στην Polestar, αν και μειωμένο πλέον στα επίπεδα του 18%.

Η Volvo Cars ανακοίνωσε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ότι σκοπεύει να διανείμει το 62,7% των μετοχών, αξίας 920 εκατομμυρίων δολαριών, που κατέχει στη σουηδική επίσης εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Polestar.

Μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης διανομής, η Volvo Cars θα διατηρήσει μερίδιο της τάξης του 18% στην Polestar.

Η έντονη ανάμειξη της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Volvo Cars στην Polestar, στην οποία κατέχει μέχρι και σήμερα το 48% των μετοχών, έχει επικριθεί από πολλούς καθώς αυτή επιβαρύνει τις προοπτικές της – κυρίως σε οικονομικό επίπεδο.

«Καθώς έχουμε σημαντικές συνεργασίες με την Polestar και μια οικονομική σχέση, είναι λογικό να διατηρήσουμε επιρροή μέσω ενός μικρότερου μεριδίου σε αυτή», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, Jim Rowan.

polestar badge

Η εταιρεία είπε ότι η βασική οικονομική σχέση της με την Polestar έγκειται σε ένα ανεξόφλητο μέχρι σήμερα δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η κινεζική Geely Holding, η οποία είναι ιδιοκτήτης της Volvo Cars, θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην Polestar σε επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Όπως ανακοίνωσε η Volvo Cars, η διανομή του μεριδίου της θα γίνει μέσω ενός split των μετοχών σε αναλογία 2:1, ακολουθούμενη από μια αυτόματη διαδικασία εξαγοράς μετοχών.

Polestar 2

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ