top icon
Επικαιρότητα

Renault Alpine A120: Πρεμιέρα στις 16 Φεβρουαρίου

Ραντεβού για τα μέσα του προσεχούς Φεβρουαρίου δίνει η γαλλική εταιρεία, ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί το επαναλανσάρισμα της Alpine αλλά και το ντεμπούτο του νέου Α120.

«Θέλουμε να σας ανακοινώσουμε την επιστροφή μας. Αν και πολλοί λένε ότι δεν αποχωρήσαμε ποτέ». Με το σύντομο αυτό μήνυμα στο νεοσύστατο λογαριασμό της στο Twitter, η Alpine προαναγγέλλει για μια ακόμα φορά την επάνοδο της στα σύγχρονα αυτοκινητικά δρώμενα. Με τη διαφορά, ότι τώρα προσδιορίζεται και ο χρόνος, καθώς μέσα από ένα teaser βίντεο η γαλλική εταιρεία μας ενημερώνει πως το ντεμπούτο του νέου Α120, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται το νέο της κουπέ, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου που θα διαδεχθεί ουσιαστικά το Alpine Α110, θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Alpine πρόκειται να παρουσιάσει στη συγκεκριμένη ημερομηνία το «βασικό» της μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται εν πολλοίς στο πρωτότυπο Celebration Concept που είδαμε να… περιφέρεται στον φετινό 24ωρο αγώνα του LeMans.

Γαλλικά αυτοκινητικά μέσα μεταδίδουν πως το εν λόγω κουπέ θα κινείται από έναν 1.800άρη κινητήρα της γενιάς TCe, ο οποίος θα βρίσκεται εγκατεστημένος στο κέντρο του αμαξώματος, εμπρός από τον πίσω άξονα, συνεργαζόμενος με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο εξελίχθηκε αρχικά για λογαριασμό του Renault Talisman. Εικάζεται πως για λόγους που σχετίζονται με τον περιορισμό του κόστους εξέλιξης, ο συγκεκριμένος κινητήρας βασίζεται στον υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη του Clio, πληροφορία ωστόσο που δεν έχει ακόμα διασταυρωθεί.

Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο θα αποδίδει περί τους 260 ίππους στη βασική έκδοση, ενώ στην ισχυρότερη, πάνω από 300. Η δυνατότερη εκδοχή του Alpine A120, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί ένα χρόνο μετά, θα διαθέτει και οπτικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη «μικρή».

Μετά το ντεμπούτο των δύο αυτών εκδοχών του Α120, η Alpine φημολογείται πως σχεδιάζει να παρουσιάσει και ένα ακόμα μοντέλο, που θα κατηγοριοποιείται στις παρυφές της κατηγορίας… SUV, ούτως ώστε το σπορτίφ παρακλάδι της γαλλικής Renault εκμεταλλευτεί και αυτή με τη σειρά του το ισχυρό ανά την υφήλιο «ρεύμα» της κατηγορίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ