top icon
Κόσμος

Στις 13 Ιουνίου η αποκάλυψη του ηλεκτρικού Alpine A290

Την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι 24 Ώρες του Le Mans θα κάνει την αποκάλυψη του A290 η Alpine.

Η έκδοση παραγωγής του επερχόμενου Alpine A290 είναι σχεδόν έτοιμη. Μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου A290_β τον Μάιο του 2023, η γαλλική εταιρεία προγραμμάτισε την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου παραγωγής για τις 13 Ιουνίου του 2024. Ημέρα που θα ξεκινήσουν οι 24 Ώρες του Le Mans, που φέτος συμπληρώνουν τα 92 χρόνια.

Το A290 είναι η σπορ έκδοση του ηλεκτρικού Renault 5, με την υπογραφή της Alpine. Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-BEV της Renault, όπως και το νέο «5». Όσον αφορά την ονομασία του, αυτή εξηγείται με το «A» να αφορά το όνομα της Alpine, το 2 την κατηγορία του «B» και το «90» αντιπροσωπεύει ένα μοντέλο που ανήκει στη μελλοντική «lifestyle» σειρά της γαλλικής μάρκας.

Alpine A290

Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, γνωρίζουμε ότι θα έχει ψαγμένη ανάρτηση για να υποστηρίζει το σπορ χαρακτήρα του A290, πιο χαμηλή σε σχέση με το Renault 5, ενώ πίσω θα έχει διάταξη πολλαπλών συνδέσμων, όπως το αδελφό μοντέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόδοση αναμένεται να αγγίζει τους 220 ίππους, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο νέο σχετικά με το A290, ενώ αργότερα θα προστεθεί και μια πιο ισχυρή έκδοση, κοντά στους 270 ίππους.

Alpine A290

Για την καλύτερη διαχείριση της δύναμης θα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης torque vectoring. Το σύστημα πέδησης θα προέρχεται από τη συνεργασία με την ιταλική Brembo και θα διαθέτει 4πίστονες δαγκάνες για ισχυρό φρενάρισμα.

Για την πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, επίσημες από την Alpine, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού και τις 13 Ιουνίου, οπότε και η γαλλική εταιρεία θα τραβήξει το σεντόνι από το πολυπόθητο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο.

Alpine A290

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Alpine A290
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ