top icon
Επικαιρότητα

Retouche για τo Renault Clio

Μικρές αλλαγές σε εμφάνιση και κινητήρες για έναν από τους σημαντικότερους «παίχτες» της κατηγορίας Β.

Με την εντελώς νέα γενιά του Renault Clio να αναμένεται όχι νωρίτερα από το 2018, οι Γάλλοι προχωρούν σήμερα σ’ ένα ενδιάμεσο σχεδιαστικό και όχι μόνο… ενδυνάμωμα της τέταρτης κατά σειρά γενιάς του δημοφιλούς τους μοντέλου σε μια προσπάθεια να συνεχίζουν να αντιπαρατίθενται επί ίσοις όροις πρωτίστως με τα VW Polo, Ford Fiesta, Opel Corsa και Peugeot 208.

Στον τομέα της αισθητικής, οι αλλαγές είναι ελάσσονος σημασίας. Επί της ουσίας, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, στην ανασχεδιασμένη και πιο πλατιά μάσκα, ενώ τις απαραίτητες πινελιές ανανέωσης έχουν δεχτεί τόσο ο εμπρός όσο και ο πίσω προφυλακτήρας.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, με τις επενδύσεις να είναι νέες, ενώ διαφορετική είναι και η απτή ποιότητα, σύμφωνα με τη Renault, των πλαστικών του ταμπλό. Από εκεί και πέρα, οι δυνητικοί αγοραστές του γαλλικού «μικρού» έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές του συστήματος infotainment της εταιρείας –MediaNav Evolution, R-Link και R&Go- με την τελευταία να είναι η βασική σε όλες τις εκδόσεις.

Σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες, αξίζει να σταθούμε στο δυνατότερο 1.5 dCi πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει στη συγκεκριμένη του εκδοχή 110 ίππους. Ο τελευταίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Επίσης, ο 1.2 TCe μπορεί πλέον να συνεργαστεί στην περίπτωση του νέου Clio και με χειροκίνητο κιβώτιο και όχι κατ’ αποκλειστικότητα με το γνωστό EDC σασμάν των Γάλλων (βλ. διπλού συμπλέκτη). Από εκεί και πέρα, το «παρών» συνεχίζουν να δίνουν ο 0.9 3κύλινδρος TCe κινητήρας βενζίνης (90 ίπποι), καθώς και ο λιγότερο δυνατός 1.5 dCi (90 ίπποι).

Σύμφωνα με τη Renault, οι πρώτες παραγγελίες θα μπορούν να δοθούν από τους ενδιαφερόμενους μέσα στο καλοκαίρι._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ