top icon
Επικαιρότητα

Skoda: Εργασιακή ειρήνη με αυξήσεις 12% στους μισθούς

Μετά τη σύναψη των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας που τίθενται σε ισχύ από σήμερα και για 12 μήνες, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Skoda συμφώνησαν με τη διοίκηση της εταιρείας για αυξήσεις στους μισθούς ύψους 12%. Και όχι μόνο.

Οι δύο πλευρές -εργοδότες και εργαζόμενοι- ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, και όπως όλα δείχνουν, κάθε μια «απέσπασε» ό,τι ακριβώς προσδοκούσε. Από τη μεριά τους, οι διοικούντες της Skoda Auto κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη σταθερότητα στις μονάδες παραγωγής της χώρας για τουλάχιστον 12 μήνες, οι δε εργαζόμενοι αυξήσεις και προνόμια που αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική εμπορική και οικονομική πορεία της τσέχικης εταιρείας.

Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η δήλωση του CEO της Skoda Auto, Bernhard Maier:

«Με τη νέα αυτή συλλογική σύμβαση εργασίας, ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις μας με τον κοινωνικό εταίρο της ένωσης KOVO. Αυτή η υψηλή πληρωμή αντανακλά τόσο τη συνολική μακροοικονομική κατάσταση στη Δημοκρατία της Τσεχίας, όσο και το ανταγωνιστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται. Έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς την εξισορρόπηση των συμφερόντων όλων των ενδιαφερομένων ευθυγραμμίζοντας τα υψηλά επίπεδα μισθών με εκείνα των γειτονικές χωρών».

Σύμφωνα με τους συμφωνηθέντες όρους, εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 12%, οι εργαζόμενοι της Skoda Auto θα είναι επίσης άμεσα επωφελούμενοι από τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας χάρη σ’ ένα «ενισχυμένο» για το 2018 πρόγραμμα που απονέμει μπόνους στους εργαζομένους της. Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τους μισθούς των υπαλλήλων που καλύπτονται από τη συλλογική σύμβαση που θα καταβληθούν τον Μάιο, η εταιρεία θα καταβάλει μπόνους ύψους 60.000 CZK (2.370 ευρώ), ποσό αυξημένο κατά 46% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό. Επιπλέον, κάθε υπάλληλος θα λάβει ένα ειδικό επίδομα, υπό τη μορφή εφάπαξ πληρωμής, ύψους 7.000 CZK (276 ευρώ). Συν τοις άλλοις, συμφωνήθηκε μια ακόμα εφάπαξ πληρωμή 2.000 CZK (79 ευρώ) στα τέλη του 2018, με τη δυνατότητα να αυξηθεί αν η εταιρεία αυξήσει έτι περεταίρω την κερδοφορία της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο μέσος μισθός στη Skoda Auto διαμορφώθηκε το 2017 στις 43.385 CZK. Δηλαδή, στα 1.712 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ