20 Νοε 2017

Στην Κίνα θα κατασκευάζεται το νέο Polestar 1

Η ανεξάρτητη πλέον Polestar ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής ενός δικού της εργοστασίου που με έδρα την Κίνα θα παράγει ένα νέο υβριδικό σπορ κουπέ μοντέλο με 600 ίππους. 

Polestar 1

Με έναν μόλις μήνα να έχει περάσει από την αποκάλυψη του νέου Polestar 1, η σουηδική εταιρεία ανακοινώνει και επίσημα σήμερα πως ξεκινά τις εργασίες κατασκευής ενός νέου εργοστασίου στην πόλη Chengdu της Κίνας, στο οποίο θα γεννιέται το «1», το πρώτο, με άλλα λόγια, υβριδικό κουπέ της. Η ανεξάρτητη, σε σχέση με τη Volvo, εταιρεία δηλώνει μάλιστα με καμάρι πως πρόκειται για μια «state of the art» μονάδα, την οποία θα επιμεληθούν αισθητικά οι Νορβηγοί αρχιτέκτονες της εταιρείας Snøhetta. Ο σημαντικότερος ωστόσο άσσος στο μανίκι της θα είναι η οικολογική της συμπεριφορά, με τους Σουηδούς να υπόσχονται πως, αμέσως μετά την περάτωση του έργου, θα πρόκειται για την πιο φιλική προς το περιβάλλον κατασκευαστική μονάδα σε ολόκληρη την Κίνα, αλλά συνάμα και μια από τις πιο «καθαρές» στο σύνολο της υφηλίου.

Από τα μέσα της επόμενης χρονιάς και μετά, περίοδο κατά την οποία θα έχει ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός του Polestar Production Center με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και ρομπότ, θα ξεκινήσουν και οι πρώτες δοκιμές της αλυσίδας παραγωγής. Αρχικά, η κατασκευαστική δυναμική του PPC θα περιοριστεί στις 500 μόλις μονάδες σε ετήσια βάση, ωστόσο με την πάροδο των ετών και την προσθήκη επιπλέον μοντέλων, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, η Polestar ήδη σχεδιάζει τα επόμενα, μετά το «1», βήματά της, με τις υπάρχουσες πληροφορίες να κάνουν λόγο τόσο για ένα σεντάν μοντέλο (Polestar 2), το οποίο θα είναι 1οο% ηλεκτρικό, όσο και για ένα όχημα μηδενικών εκπομπών της κατηγορίας SUV. Όπως τα Tesla Model 3 και X, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Polestar 1, το πρώτο μοντέλο της σουηδικής φίρμας

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Polestar 1
  • Polestar 1
  • Polestar 1
  • Polestar Production Center