top icon
Κόσμος

Polestar: Υψηλή αισθητική και στους χώρους εργασίας

Όταν ο σεβασμός στην παράδοση δημιουργεί έναν state-of-the-art χώρο εργασίας.

Η Polestar εγκαινίασε το νέο της στούντιο σχεδιασμού στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, σε ένα πυκνό δάσος δίπλα στην παγκόσμια έδρα της μάρκας. Οι νέες εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 120 μέλη της ομάδας σχεδιασμού, με επικεφαλής τον Maximilian Missoni, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τη μοντερνιστική αρχιτεκτονική με την καθαρή, μινιμαλιστική σκανδιναβική αισθητική της μάρκας.

Polestar Design Office

H ιστορική πρώην εγκατάσταση της Volvo, που ολοκληρώθηκε το 1984 από τον Ιταλό Romaldo Giurgola και τον τοπικό αρχιτέκτονα Owe Svärd, έχει αναβαθμιστεί πλήρως διατηρώντας τον μοναδικό αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα. Εδώ, η ομάδα σχεδίασης της Polestar θα συνεχίσει να εξελίσσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, που είδαμε για πρώτη φορά στα πρωτότυπα Polestar Precept και το ηλεκτρικό roadster, και πέρασε στην παραγωγή με το Polestar 3 που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2022, μπαίνει στην παραγωγή στα μέσα του 2023 και οι πρώτες παραδόσεις στις αγορές αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Polestar Design Studio workspace

Τα βασικά υλικά και οι λεπτομέρειες από την αρχική κατασκευή της δεκαετίας του 1980 έχουν διατηρηθεί και βρίσκονται δίπλα σε ένα υψηλής ποιότητας, μοντέρνο σκανδιναβικό σχέδιο κατευθείαν από το σχεδιαστήριο του Maximilian Missoni.

Παράλληλα με την επιβλητική τοποθεσία και την θέα στα δυτικά του αρχιπελάγους του Γκέτεμποργκ, το στούντιο διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό στο εσωτερικό του, έναν ειδικό εκθεσιακό χώρο, σταθμό εργασίας για τα πρωτότυπα από πηλό, εργαστήριο υλικών και χρωμάτων, ένα αμφιθέατρο και πολλούς χώρους ψηφιακών στούντιο, αίθουσες εικονικής πραγματικότητας, γραφεία διοίκησης και χώρους συσκέψεων.

Ο Maximilian Missoni, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Polestar, σχολίασε σχετικά: «Καθώς είχε δοθεί πολλή φροντίδα, προσοχή στη λεπτομέρεια και η ποιότητα των επιλεγμένων υλικών ήταν τόσο υψηλή στην αρχική κατασκευή το 1982, ήταν σημαντικό για μένα να σεβαστούμε τις σχεδιαστικές αρχές κατά την ενσωμάτωση του στούντιο μας στο κτίριο. Αναδείξαμε σκόπιμα την αρχική δομή και τις λεπτομέρειες, σεβόμενοι τα υλικά και τις γραμμές που του δίνουν αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα».

To Polestar 3

Η ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια που δόθηκε στο κτίριο διακρίνεται και στο Polestar 3. Η αεροδυναμική ήταν το κλειδί για τη διαμόρφωση ενός SUV για την ηλεκτρική εποχή. Η συνολικά επιθετική σχεδίαση, με τα φαρδιά μετατρόχια και τη χαμηλή γραμμή της οροφής, σηματοδοτεί σύμφωνα με τους σχεδιαστές της Polestar, τη μετάβαση από την «αναπνοή στην όραση» καθώς η εποχή του ηλεκτρισμού αποτέλεσε για τους σχεδιαστές ακόμη μια πρόκληση.

polestar sketch

Διαβάστε αναλυτικά για το Polestar 3 των 517 ίππων στους 4Τροχούς

Ενώ οι αναλογίες στον σχεδιασμό του εξωτερικού αντικατοπτρίζουν την τεχνολογία και ταυτόχρονα προσδίδουν μία αθλητική στάση στον χώρο, στο εσωτερικό του Polestar 3 έχει γίνει προσπάθεια να μεγιστοποιηθούν οι χώροι κυρίως χάρη στο μακρύ αμάξωμα (μήκος 4,90 μέτρα) και το μεταξόνιο των 2,98 μέτρων. Η αφαιρετική προσέγγιση στους όγκους και η λεπτομερής αρχιτεκτονική των εξαρτημάτων της καμπίνας ήταν ευεργετικές για τον διαθέσιμο χώρο επιβατών και το περιβάλλον.

Τα χρώματα και τα υλικά έχουν επιλεγεί προσεκτικά και έχουν συνδυαστεί για να εκφράσουν τη σκανδιναβική κληρονομιά της Polestar με μια κορυφαία εμφάνιση και αίσθηση πολυτέλειας. Η χαρακτηριστική γυάλινη οροφή συμβάλλει στην αίσθηση ευρυχωρίας και το λογότυπο της Polestar που είναι χαραγμένο ανάμεσα σε δύο στρώματα του πολυστρωματικού γυαλιού είναι ορατό μόνο όταν φωτίζεται.

Polestar 3

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ