top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία Honda και Hitachi στην εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων

Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις ηλεκτρικές… προκλήσεις της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν σήμερα μια «δήλωση πρόθεσης» μεταξύ μελλοντικών εμπορικών συμφωνιών (Memorandum of Understanding), οι οποίες θα εστιάζει στην από κοινού εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων. Όπως έγινε γνωστό, η υπό σύσταση «κοινή» εταιρεία, στην οποία η Hitachi Automotive Systems και η Honda Motor Company κατέχουν αντίστοιχα το 51% και 49% του μετοχικού σχήματος, θα έχει ως έδρα την Ιαπωνία με το αρχικό κόστος της επένδυσης να ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 40 περίπου εκ. ευρώ.

Η Honda, όπως ανακοινώθηκε, θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους δικούς της κινητήρες, οι οποίοι κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, καθώς φυσικά και τα ηλεκτρικά «προϊόντα» που θα προκύψουν από την εν λόγω σύμπραξη. Από τη μεριά της, η Hitachi, η οποία παρέχει εδώ και αρκετό καιρό επιμέρους τμήματα για τις τετράτροχες προτάσεις της Honda, θα διατηρήσει τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες της με τις Nissan, Renault, Toyota, VW και Ford.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία Honda-GM στις ενεργειακές κυψέλες

Από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και εξής, οι δύο εταιρείες θα ανακοινώσουν τα ακριβή σχέδιά τους που αφορούν στη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτροκινητήρων σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Κίνα.

Χαρακτηριστική, μάλιστα, είναι η δήλωση του CEO της Honda, Takahiro Hachigo:

«Η παραγωγή ηλεκτροκινητήρων έχει αυξημένο κόστος, οπότε αντί να τους κατασκευάζουμε και να τους χρησιμοποιούμε στα δικά μας μόνο αυτοκίνητα, θα επιθυμούσαμε η παραγωγή του να γίνεται σε μεγάλες ποσότητες ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε σε μια ποικιλία πελατών»_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ