top icon
Επικαιρότητα

Volvo: Τα κινέζικα εργοστάσια παράγουν πιο ποιοτικά αυτοκίνητα από εκείνα της Ευρώπης

Αλήθεια, ψέμα ή απλά… ευσεβείς πόθοι;

Η φήμη ότι τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων στην Κίνα υπολείπονται σε ποιοτικά στάνταρ σε σχέση με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά, είναι μύθος. Και όχι μόνο, καθώς πολλά από αυτά πλεονεκτούν στο συγκεκριμένο τομέα συγκρινόμενα με εκείνα πολλών καταξιωμένων αυτοκινητοβιομηχανιών της γηραιάς ηπείρου. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά για την περίσταση ο αντιπρόεδρος του σχεδιαστικού τμήματος της Volvo Cars, Robin Page.

Στις σχετικές δηλώσεις που πραγματοποίησε σε αυστραλιανό αυτοκινητικό μέσο, ο βρετανικής καταγωγής, Robin Page, επεσήμανε πως τα εργοστάσια της Geely -τις κινεζικής εταιρείας στην οποία ανήκει εδώ και χρόνια η Volvo- βαθμολογούνται στον τομέα της ποιότητας πιο υψηλά σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η ποιότητα των αυτοκινήτων είναι στην πραγματικότητα καλύτερη στην Κίνα από ό,τι στην Ευρώπη. Όλοι ανησυχούσαν, αλλά μόλις ξεκίνησε η κατασκευή, η ποιότητα ήταν υψηλότερη σε σχέση με την Ευρώπη».

Και προσέθεσε:

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, αν μιλήσετε με τους (ευρωπαϊκούς) κατασκευαστές, θα δείτε ότι έχουν βάλει πολύ αυτοματοποίηση στο σύστημά τους».

Ο Robin Page επεσήμανε στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων πως οι κινεζικές κατασκευαστικές μονάδες θέτουν στόχους για να επιτύχουν ακόμα πιο αυστηρές ανοχές και ότι η μικρότερη αυτοματοποίηση επιτρέπει το ποιοτικό fine tuning του προϊόντος τους κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

«Έχουν περισσότερους ανθρώπους, λιγότερη αυτοματοποίηση, η οποία στην πραγματικότητα δίνει αυτή την ικανότητα… και κάνει πιο ακριβείς τις ποιοτικές προσαρμογές».

Και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι τεράστιες οι διαφορές, αλλά αν θέλετε να βαθμολογήσετε, ναι, οι κινέζοι είναι πολύ καλοί σε αυτό. Γι ‘αυτό και δεν ανησυχούμε»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ