top icon
Επικαιρότητα

VW: Επένδυση 19 δις ευρώ σε νέες κινητήριες μονάδες

Ο γερμανικός όμιλος δηλώνει είναι έτοιμος να επενδύσει… ασύλληπτα κεφάλαια προκειμένου να έχει έτοιμη έως το 2022 μια ευρεία γκάμα κινητήριων μονάδων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά και ένα ικανό πλήθος από συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ισχυρός άνδρας της VW, Matthias Muller, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, επεσήμανε με πρόσφατες δηλώσεις του στα πλαίσια του 38ου Τεχνολογικού Συμποσίου που κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην πόλη της Βιέννης πως… το πάθημα (λέγε με dieselgate) έγινε μάθημα. Ως εκ τούτου, μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια, η VW αναμένεται, σύμφωνα με την ηγετική αυτή τη στιγμή φυσιογνωμία του Ομίλου VW, να επενδύσει πάνω από 10 δις ευρώ προκειμένου να βελτιώσει έως και 15% τη μέση κατανάλωση των συμβατικών της κινητήρων ούτως ώστε οι τελευταίοι να πληρούν τις ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να τριπλασιάσει τα ποσά που θα επενδύσει στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήρων. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στην προαναφερθείσα περίοδο, από τα ταμεία της VW πρόκειται να δαπανηθούν σε έρευνα κα εξέλιξη κινητήριων μονάδων με μηδενικές εκπομπές ρύπων επιπλέον 9 δις ευρώ. Θυμίζουμε πως τα πέντε προηγούμενα χρόνια τα ποσά που διοχετεύτηκαν από τον γερμανικό Όμιλο προς τη συγκεκριμένη τεχνολογία κινητήρων δεν ξεπέρασαν τα 3 δις ευρώ.

«Παρά το γεγονός ότι οι μοντέρνοι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμα διάρκεια ζωής περί τα 20 χρόνια, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στο μέλλον ο κυρίαρχος κινητήρας θα είναι ο ηλεκτρικός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Muller.

Από πού όμως θα βρεθούν οι ως άνω πόροι που θα συμβάλλουν ώστε η VW να γυρίσει σελίδα; Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Muller, μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στην ηλεκτροκίνηση θα εξοικονομηθούν από την περικοπή κατά 40% έως το 2020 των διαθέσιμων σε μαζικά μοντέλων τύπων κινητήρων._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ