top icon
Επικαιρότητα

VW: Ο βασικός μας ανταγωνιστής είναι η Tesla!

Ο CEO της VW επισημαίνει πως τα νέα δεδομένα στον κόσμο της παγκόσμιας αυτοκίνησης καθιστούν την VW ως τον βασικό ανταγωνιστή της αμερικάνικης Tesla. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που λένε και στον κινηματογράφο ή απλά πρόκειται για… ευσεβείς πόθους του Γερμανού μάνατζερ;

Πως μπορείς να θεωρείς ανταγωνιστή σου μια εταιρεία που πουλά 70 φορές λιγότερα αυτοκίνητα από εσένα; Κι όμως, για τον CEO της VW, Herbert Diess, μπορείς. Επ΄αυτού, ο Γερμανός επικεφαλής του ΔΣ της VW δήλωσε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξη που παρεχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Inside» της εταιρείας που ο ίδιος διοικεί:

«Στον παλιό κόσμο, οι ανταγωνιστές μας είναι οι Toyota, η Hyundai και οι Γάλλοι κατασκευαστές. Στο νέο, είναι η Tesla».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο Diess έδωσε τη δική του εξήγηση για το λόγο που η αμερικάνικη εταιρεία βρίσκεται σήμερα μπροστά στις εξελίξεις:

«Οι περισσότεροι μηχανικοί στην Tesla είναι οι καλύτεροι στον τομέα των software. Αυτό το γεγονός έχει βοηθήσει πολλαπλώς την Tesla, η οποία διαθέτει το δικό της in-car software και το δικό της σύστημα πιλοτικής οδήγησης».

Η VW ευελπιστεί πως από το 2025 και εξής θα είναι σε θέση να πουλά σε ετήσια βάση πάνω από 2 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανά τον κόσμο. Προς το παρόν, πάντως, με εξαίρεση το e-Golf, ο Γερμανός κατασκευαστής έχει να παρουσιάσει μόνο… πλάνα και όχι απτά δείγματα γραφής της νέας κατασκευαστικής του αντίληψης. Κάτι που με αντικειμενικά κριτήρια δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να τον καταστήσει άμεσο ανταγωνιστή της αμερικάνικης Tesla. Στο μέλλον, ίσως ναι._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ