top icon
Επικαιρότητα

Η επετειακή Lamborghini Centenario στη Γενεύη

Αφορμή για το εντυπωσιακό αυτό δημιούργημα της πάλαι ποτέ… μικρής ιταλικής εταιρείας ήταν η επέτειος από τα 100 χρόνια γέννησης του ιδρυτή της, Ferruccio.

Δεν πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που αναμένεται να πλαισιώσει τις Huracan και Aventador, αλλά για ένα «ειδικό» και πανάκριβο, ασφαλώς, αυτοκίνητο από τον διάσημο ιταλικό ταύρο της Σαντ’Άγκατα, το οποίο θα… αναπαραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα -20 coupe και 20 roadster.

Η νέα Lamborghini Centenario υιοθετεί ένα monocoque πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, επιλογή που διατηρεί το συνολικό βάρος του αμαξώματος στα 1.520 κιλά. Δηλαδή, 55 λιγότερα από εκείνα της Aventador. Με μήκος της τάξης των 4,924 μ., η νέα Centenario υιοθετεί μια μάλλον… κραυγαλέα εμφάνιση, που ακολουθεί πιστά τα χνάρια της Veneno, με προκλητικά αεροδυναμικά βοηθήματα, ειδικά στο πίσω μέρος, όπου δεσπόζει η πτυσσόμενη αεροτομή, τεράστιους εισαγωγές αέρα, ακόμα και στην οροφή(!) και έναν ευμεγέθη διαχύτη στο πίσω μέρος να δίνουν συνδυαστικά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το στίγμα της κατασκευής.

Το … αεροπορικού τύπου εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις επιθυμίες των 40 τυχερών αγοραστών, οι οποίοι ήδη έχουν καταβάλει το μάλλον τσουχτερό αντίτιμο των 1,75 εκ. ευρώ.

Την κίνηση παρέχει ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας με χωρητικότητα 6,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει στις 8.600 σ.α.λ., 770 ίππους. Ως εκ τούτου, πρόκειται για τη δυνατότερη Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ και επομένως, την ταχύτερη, μιας και το «0-100» ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 δλ. και το «0-300» σε 23,5 δλ. Η τελική της δε, αγγίζει εύκολα τα 350 χλμ./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ