top icon
Κόσμος

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan θα έχει υβριδικό V8 σύνολο

Η Huracan αλλάζει και μαζί της ο V10 κινητήρας, ο οποίος δίνει τη θέση του σε ένα υβριδικό σύνολο που αναμένεται να αποδίδει περισσότερους από 800 ίππους.

Αλλαγή φρουράς έχουμε στη Lamborghini και όσον αφορά τον κινητήρα του αντικαταστάτη της Huracan, καθώς στη νέα γενιά της θα εφοδιάζεται με έναν V8, που θα αντικαταστήσει τον αειθαλή V10. Ο διάδοχος της Huracan θα κάνει πρεμιέρα το Αύγουστο του 2024 με ένα εντελώς νέο σύνολο.

Πρόκειται για ένα Plug-in υβριδικό σύνολο με V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με δύο turbo, που θα αποδίδει περισσότερους από 800 ίππους. Σε αυτή τη φάση δεν έχει γίνει γνωστό πόσα ηλεκτρικά μοτέρ θα έχει το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ αναμένεται να εφοδιάζεται με ένα αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη. Ανάλογα, δεν έχει ανακοινωθεί αν θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις ή σε μία έκδοση.

Lamborghini

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, το συγκεκριμένο υβριδικό σύνολο θα είναι καλύτερο από το αντίστοιχο απλό θερμικό. Παρέχει χαρακτηριστικά τα οποία δεν μπορείς να πετύχεις χωρίς τη χρήση ηλεκτρικού κινητήρα, αξιοποιώντας ακόμα καλύτερα την ισχύ του συνόλου και τις δυνατότητες του πλαισίου.

Το όνομα του διαδόχου της Lamborghini Huracan δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να ακολουθήσει την παράδοση και να προέρχεται από κάποιον… ταύρο. Ενδεικτικά, τον περασμένο μήνα η Lamborghini καταχώρησε ένα νέο όνομα «Temarario», χωρίς ωστόσο αυτό να συνδέεται με κάποιον ταύρο.

Lamborghini Huracan Tecnica

Τέλος εποχής για το V10 της Lamborghini Huracan, με τον διάδοχο του μοντέλου να εφοδιάζεται με ένα Plug-in υβριδικό σύνολο που έχει ως βάση έναν V8 κινητήρα

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ