22 Φεβ 2017

Piaggio Gita & Kilo

Ο Όμιλος Piaggio παρουσίασε στη Βοστώνη τα Gita και Kilo, τα πρώτα πρότζεκτ που αναπτύχθηκαν από την Piaggio Fast Forward (PFF)

Ο Όμιλος Piaggio παρουσίασε στη Βοστώνη τα Gita και Kilo, τα πρώτα πρότζεκτ που αναπτύχθηκαν από την Piaggio Fast Forward (PFF), εταιρεία που ιδρύθηκε ως ένα προηγμένο αμερικανικό ερευνητικό κέντρο για τη μετακίνηση του μέλλοντος. Το Gita είναι ένα αυτόνομο όχημα με σφαιρικό σχήμα, σχεδιασμένο για να βοηθά τους ανθρώπους. Μεταφέρει έως 18 κιλά, παρατηρεί και επικοινωνεί. Είναι ικανό να ακολουθεί ένα άτομο κινούμενο με ταχύτητα έως 35 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να κινείται αυτόνομα σε χαρτογραφημένο περιβάλλον. Το Kilo είναι ο «μεγάλος αδελφός» του Gita. Xάρις στην μεγαλύτερη χωρητικότητά του, το τρίτροχο όχημα μπορεί να μεταφέρει έως 100 κιλά στον αποθηκευτικό χώρο 120 λίτρων που διαθέτει. Στην πραγματικότητα η σύλληψη των δύο concept βασίζεται σε μία πραγματική πλατφόρμα μετακίνησης, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί και να ενσωματωθεί για να ικανοποιήσει διαφορετικές ανάγκες σε διαφορετικές συνθήκες.

Nα λοιπόν ποιός θα πηγαίνει να φέρει τα σουβλάκια στις κοινωνίες του μέλλοντος, όταν ο ντιλιβεράς αργεί!

Piaggio Fast Forward

Η PFF ιδρύθηκε το 2015 από τον Όμιλο Piaggio, με αντικείμενο τον τομέα της έξυπνης μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών. Αποστολή της εταιρείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να μετακινούνται καλύτερα, μακρύτερα, ταχύτερα και πιο ευχάριστα. Η PFF κατασκευάζει ρομπότ και λύσεις ελαφριάς μεταφοράς που ταξιδεύουν πίσω, δίπλα και κάτω από ανθρώπους σε κίνηση. Στην σύγχρονη εποχή της μηχανικής νοημοσύνης, αυτονομίας και διασύνδεσης, η PFF επιδιώκει να προωθήσει πιο ζωντανές πόλεις με πεζούς, ποδηλάτες, skaters, η κινητικότητα των οποίων ενισχύεται με τα νέα έξυπνα οχήματα. Η PFF εδρεύει στη Βοστώνη (MA-ΗΠΑ).