top icon
Επικαιρότητα

Φεστιβάλ Glemseck 101: Honda και Mick Doohan παρόντες

Το Glemseck 101 είναι ένα ευρωπαϊκό μοτοσικλετιστικό custom show που διεξάγεται επί 13 συναπτά χρόνια στο Leonberg της Γερμανίας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Αποτελεί συνώνυμο της μοτοσικλετιστικής αγωνιστικής παράδοσης στη Γερμανία, αρχής γενομένης τη δεκαετία του ’60, όταν θρύλοι των 2 και 4 τροχών εμπλεκόντουσαν σε συναρπαστικές μονομαχίες στην παρακείμενη πίστα Solitude. Το Glemseck 101 είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ που επιδιώκει να διατηρήσει αυτή την παράδοση για ένα ευρύ κοινό, προσφέρει δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες και είναι ανοικτό σε όλες τις μάρκες και κατηγορίες, από οποιαδήποτε «σκηνή» της μοτοσυκλέτας. Όσο περνούν τα χρόνια όλο και πιο δημοφιλές γίνεται, καθόσον μεγάλοι custom builders και κατασκευαστές μοτοσυκλετών το επιλέγουν για την παρουσίαση των μοντέλων τους. Η Honda έχει αντιληφθεί τις τάσεις της εποχής, όπου το customization γνωρίζει όλο και περισσότερους φίλους, παρουσιάζοντας εκεί τις δικές της βελτιωμένες δημιουργίες. Πέρυσι είχε καλέσει και τον Freddie Spencer να συμμετάσχει στον αγώνα Sprint International’ 1/8th mile, ο οποίος αφορά σε αναβάτες που λαμβάνουν ειδική τιμητική πρόσκληση. Δίπλα του μάλιστα ήταν και ένας ακόμα θρύλος της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, ο μοναδικός και ιδιαίτερα λαοφιλής Kevin Schwantz. Για φέτος, το όνομα του καλεσμένου είναι εξίσου ηχηρό και αφορά στον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή GP500, Mick Doohan.

Οι δημιουργίες της Honda

Για την εκδήλωση του 2018 ο Νο1 κατασκευαστής μοτοσυκλετών θα παρουσιάσει έξη καστομαρισμένα μοντέλα, τα τρία εξ αυτών βασίζονται σε μοτοσυκλέτες της σημερινής της γκάμας (δύο CB1000R, ένα Monkey 125) και τα υπόλοιπα τρία σε κλασσικά περασμένων δεκαετιών (CX500, CB750 και Gold Wing 1000). Προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες για όλα τα μοντέλα της Honda που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ, δείτε όσες μπορέσαμε να ανακαλύψουμε και επανερχόμαστε λίαν συντόμως με πλήρες ρεπορτάζ. Είναι σημαντικό το τι θα μας δείξει η Honda (και όχι μόνο), αφού πίσω από αυτές τις δημιουργίες κρύβονται ιδέες και εφαρμογές που στη συνέχεια περνούν σε μοντέλα παραγωγής.

Στα δύο video που ακολουθούν μπορείτε αφενός να πάρετε μια γεύση από τα δρώμενα στο φεστιβάλ και αφετέρου να δείτε βήμα προς βήμα τη μεταμόρφωση του Monkey 125 που θα παρουσιαστεί εκεί._Ν.Β.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ