top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Honda NT1100 MY22

Η πρώτη άφιξη της μοτοσυκλέτας Honda NT1100 MY22 στην Ελλάδα αναμένεται τον Δεκέμβριο 2021.

Ντεμπούτο για μία γενιά μοτοσυκλετών τουρισμού της Honda. Χρησιμοποιώντας το μηχανικό σύνολο και το πλαίσιο της CRF1100L Africa Twin, η NT1100 προσφέρει άνεση, ευελιξία και απολαυστικές επιδόσεις.

Το χαμηλό ύψος της σέλας και η ιδανική γεωμετρία συνδυάζονται με ένα προηγμένο σύστημα ανάρτησης διαμορφώνοντας ένα ελκυστικό, σπορ πακέτο. Ζελατίνα με ρύθμιση ύψους και γωνία κλίσης σε 5 θέσεις συνεργάζεται με πάνω/κάτω εκτροπείς αέρα (deflectors) διασφαλίζοντας αεροδυναμική απόδοση σε υψηλές ταχύτητες και εξαιρετική προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

Το cruise control προσφέρεται στάνταρ όπως και οι κομψές πλαϊνές βαλίτσες και τα θερμαινόμενα γκριπ. Οι επιλογές οδήγησης για τον αναβάτη περιλαμβάνουν προεπιλεγμένα 3 προγράμματα οδήγησης, 2 USER modes με παραμετροποίηση από τον αναβάτη, Honda Selectable Torque Control (HSTC) και Wheelie Control.

Τετραπίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες παρέχουν την ισχύ πέδησης, ενώ την πρόσφυση εξασφαλίζουν τα ελαστικά 120/70-17 και 180/55-17 μπροστά και πίσω αντίστοιχα. Μία οθόνη αφής TFT 6.5” ολοκληρώνει τον premium εξοπλισμό και περιλαμβάνει συνδεσιμότητα Apple CarPlay® και Android Auto®.

1. Εισαγωγή

Σε μία περίοδο που η αγορά μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού κατακλύζεται από μοντέλα adventure, δημιουργείται ένα κενό καθώς υπάρχουν αναβάτες που αναζητούν επιδόσεις, σπορ συμπεριφορά, άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, αλλά όχι απαραίτητα το ‘image’ ή τις φυσικές διαστάσεις μιας ‘adventure’ μοτοσυκλέτας.

Με άλλα λόγια, επιθυμούν μία ξεκάθαρη μοτοσυκλέτα τουρισμού, αλλά με πλούσιο εξοπλισμό και σπορ χαρακτήρα – το είδος της μοτοσυκλέτας που είναι αποδοτική και πρακτική για καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και έτοιμη για μακρινά ταξίδια, με συνεπιβάτη και αποσκευές.

Η NT1100 είναι ακριβώς αυτό. Μία νέα γενιά Honda tourer, που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει τους νοσταλγούς παρόμοιων μοντέλων Honda από το παρελθόν, αλλά και πολύ νεότερους αναβάτες.

Υιοθετώντας το πλαίσιο και τον δυναμικό, δικύλινδρο κινητήρα της CRF1100L Africa Twin, οι συναρπαστικές επιδόσεις είναι δεδομένες. Διαθέτει όμως και άλλα στοιχεία που ενισχύουν και διευρύνουν τη γοητεία της μοτοσυκλέτας.

Koji Kiyono, Large Project Leader, NT1100:

«Εμείς στη Honda έχουμε μακρά παράδοση στο να ικανοποιούμε τους υποστηρικτές των ‘παραδοσιακών’ touring μοτοσυκλετών. Τα παλιότερα ευρωπαϊκά και Deauville μοντέλα μας είχαν για πολλά χρόνια ένα πολύ πιστό κοινό.

Όταν ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε ένα νέο touring μοντέλο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα θύμιζε εκείνη την εποχή και θα είχε απήχηση στους παραδοσιακούς πελάτες τέτοιων μοτοσυκλετών με τουριστικό προσανατολισμό. Αλλά θέλαμε επίσης να ξυπνήσουμε την επιθυμία και σε αναβάτες όλων των ηλικιών οι οποίοι αναζητούν μία πραγματικά νέα και ευέλικτη διασκεδαστική μοτοσυκλέτα. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τη νέα NT1100, που προσφέρει σύγχρονες επιδόσεις, απολαυστική εμπειρία οδήγησης, προηγμένες τεχνολογίες και εντελώς φρέσκο, ξεχωριστό στυλ.

Ειλικρινά ελπίζουμε ότι πολλοί νέοι ιδιοκτήτες θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν τις πολυάριθμες δυνατότητές της.»

2. Συνοπτική παρουσίαση μοντέλου

Άνετη, ευέλικτη, απολαυστική. Αυτή είναι συνοπτικά η NT1100. Με κομψό, μινιμαλιστικό στυλ προσφέρει άριστη αεροδυναμική απόδοση με θέση οδήγησης ιδανική για ταξίδια. Το ύψος και η γωνία κλίσης της ζελατίνας ρυθμίζονται σε 5 θέσεις, ενώ οι πάνω και κάτω εκτροπείς αέρα παρέχουν προστασία στον αναβάτη.

Μία έγχρωμη οθόνη αφής TFT 6,5” προβάλλει πληροφορίες σε εξατομικευμένη μορφή και προσφέρει συνδεσιμότητα Apple CarPlay® και Android Auto®. Cruise control. Ακόμα, θερμαινόμενα γκριπ και μεγάλες ενσωματωμένες πλαϊνές βαλίτσες περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό.

Το ατσάλινο, ημίδιπλο πλαίσιο της NT1100 προσφέρει ένα σχετικά κοντό μεταξόνιο και ιδανική γεωμετρία. Από απόψεως αναρτήσεων χρησιμοποιεί ανεστραμμένο πιρούνι 43mm της Showa (τύπου cartridge) και πίσω αμορτισέρ μονού σωλήνα.

Η προφόρτιση του πίσω ελατηρίου ρυθμίζεται υδραυλικά. Οι δύο δίσκοι 310mm εμπρός συνδυάζονται με 4-πίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες, ενώ τα ελαστικά είναι διαστάσεων 120/70-17 εμπρός και 180/55-17 πίσω.

Ο δικύλινδρος κινητήρας που έχει κληρονομήσει από την Africa Twin προσφέρει μία ιδιαίτερα επίπεδη καμπύλη απόδοσης σε όλο το εύρος λειτουργίας, αλλά με βελτιστοποιημένη εισαγωγή και εξαγωγή για ομαλές επιταχύνσεις και απολαυστικό ήχο στις χαμηλές στροφές.

Οι επιδόσεις δεν επιτυγχάνονται σε βάρος της κατανάλωσης και η απόδοση του κινητήρα επιτρέπει αυτονομία 400km από το ρεζερβουάρ των 20,4 λίτρων.

Το πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων περιλαμβάνει 3-επιπέδων Honda Selectable Torque Control (HSTC), Wheelie Control, φώτα full LED, φλας αυτόματης ακύρωσης (self-cancelling indicators) και σύστημα Emergency Stop Signals.

Συμπληρώνοντας άριστα τη φιλοσοφία της NT1100, το εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission (DCT) της Honda προσφέρεται προαιρετικά.

3. Κύρια Χαρακτηριστικά

3.1 Στυλ & Εξοπλισμός

Κομψό στυλ σε συνδυασμό με άριστη αεροδυναμική απόδοση

Ρύθμιση ύψους και γωνίας κλίσης της ζελατίνας σε 5 θέσεις και πάνω/κάτω εκτροπείς αέρα

Οι πλαϊνές βαλίτσες περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως τα θερμαινόμενα γκριπ και το cruise control

Οθόνη αφής TFT 6.5” με συνδεσιμότητα Apple CarPlay®, Android Auto® και Bluetooth

Θύρα USB, κεντρικό σταντ και παροχή ρεύματος ACC, στάνταρ

Η NT1100 σχεδιάστηκε εξ αρχής σαν μία σπορ, ευέλικτη μοτοσυκλέτα που την ίδια στιγμή είναι απολαυστική για καθημερινές μετακινήσεις, αποδοτική, αεροδυναμική, ευκολοδήγητη και εργονομική με έμφαση στην άνεση και την προστασία του αναβάτη.

Το διακριτικό και σοφιστικέ στυλ δημιουργείται από λιτές επιφάνειες που αναδεικνύουν τις βασικές χαρακτηριστικές γραμμές της. Η δυναμική κομψότητα από μπροστά μέχρι πίσω είναι το στοιχείο που ορίζει τη σχεδιαστική γλώσσα της NT1100. Οι κομψές φόρμες της μοτοσυκλέτας είναι ταυτόχρονα λειτουργικές – αναβαθμίζοντας την εμπειρία του ταξιδιού.

Ως στάνταρ εξοπλισμός, οι πάνω / κάτω εκτροπείς αέρα παρέχουν προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες γύρω από τα χέρια και το κάτω μέρος του σώματος του αναβάτη. Η ζελατίνα προσφέρει ρύθμιση ύψους και γωνίας κλίσης, με την απόσταση ανάμεσα στην υψηλότερη και τη χαμηλότερη θέση της να είναι 164mm.

Όταν ρυθμίζεται χαμηλά, στέλνει αέρα γύρω από τους ώμους, ενώ στην υψηλότερη θέση διώχνει τη ροή πάνω από το κράνος του αναβάτη. Τα θερμαινόμενα γκριπ είναι στάνταρ εξοπλισμός, όπως και το cruise control.

Ο αναβάτης γίνεται ένα με τη μοτοσυκλέτα, νιώθοντας την προστασία που του παρέχει το φέρινγκ. Μία φαρδιά, παχιά σέλα προσφέρει μία πολυτελή εμπειρία για δύο. Το ύψος της σέλας είναι στα 820mm. Μία μεγάλη λαβή για το συνεπιβάτη εκτείνεται από την πίσω σχάρα.

Το τελικό της εξάτμισης, επίσης, είναι χαμηλά τοποθετημένο, για μεγιστοποίηση της χωρητικότητας της βαλίτσας. Και οι αποσπώμενες βαλίτσες (στάνταρ εξοπλισμός) είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της NT1100. Σκόπιμα σχεδιασμένες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτά σχεδιασμένες για οδήγηση στην πόλη, το μέγιστο πλάτος τους δεν υπερβαίνει τα 901mm. Η χωρητικότητά τους είναι 33L (αριστερή) και 32L (δεξιά).

Καθαρή και ευανάγνωστη, η οθόνη αφής TFT 6,5” προσφέρει τρεις επιλογές απεικόνισης: Η GOLD παρουσιάζει όλες τις πληροφορίες που αφορούν αριθμητικά δεδομένα και modes (προγράμματα). Η SILVER εστιάζει στο ταχύμετρο και το στροφόμετρο και η BRONZE στο στροφόμετρο.

Το χρώμα φόντου είναι προεπιλεγμένο και επιπλέον προσφέρει την επιλογή μαύρου ή λευκού. Η συνδεσιμότητα Apple CarPlay®, Android Auto® και Bluetooth παρέχει πρόσβαση σε λειτουργίες smartphone μέσω της οθόνης TFT.

Ο premium χαρακτήρας ολοκληρώνεται με φώτα full LED (με Φώτα Ημέρας – Day Running Lights (DRL)), φλας αυτόματης ακύρωσης (self-cancelling indicators) και σύστημα Emergency Stop Signals. Η πρακτικότητα αναβαθμίζεται με θύρα USB, κεντρικό σταντ και ηλεκτρική παροχή ACC στάνταρ.

Η NT1100 θα διατίθεται στους εξής χρωματισμούς:

Matte Iridium Gray Metallic

Pearl Glare White

Graphite Black

3.2 Πλαίσιο

Ατσάλινο ημίδιπλο πλαίσιο της CRF1100L και βιδωτό αλουμινένιο υποπλαίσιο

Γρήγορη γεωμετρία και τεχνολογικά προηγμένη ανάρτηση, μπροστά και πίσω

Ανεστραμμένο πιρούνι της Showa 43mm και πίσω αμορτισέρ με υδραυλικά ρυθμιζόμενη προφόρτιση

Δύο δίσκοι 310mm μπροστά και τετραπίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες

Η βάση στην οποία στηρίχθηκε η εξέλιξη της NT1100 είναι δοκιμασμένη και ανθεκτική – το ατσάλινο ημίδιπλο πλαίσιο της Africa Twin CRF1100L και το βιδωτό αλουμινένιο υποπλαίσιο. Για να υποστηρίζει τον ευέλικτο, σπορ χαρακτήρα της NT1100, η ανάρτηση της Africa Twin (κατάλληλη για εκτός δρόμου χρήση) αντικαταστάθηκε με μια πιο κατάλληλη για χρήση στο δρόμο που συνεργάζεται με την γρηγορότερη γεωμετρία.

Το ανεστραμμένο πιρούνι 43mm της Showa (τύπου cartridge) έχει διαδρομή 150mm και ρυθμιζόμενη προφόρτιση. Επίσης το μονό πίσω αμορτισέρ της Showa προσφέρει διαδρομή άξονα 150mm. Χρησιμοποιεί ωστήριο διαμέτρου 14mm. Για ευκολότερη μεταφορά συνεπιβάτη και/ή αποσκευών η προφόρτιση ελατηρίου ρυθμίζεται υδραυλικά και από απόσταση.

Οι τροχοί κατασκευάζονται από χυτό αλουμίνιο με καλούπι ακριβείας από άμμο που επιτρέπει τη δημιουργία κοίλου κέντρου για τον εμπρός τροχό. Μία σχεδίαση διασταυρούμενων ακτίνων (με τις ακτίνες να εφάπτονται διαγώνια στη στεφάνη) προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα: εξομαλύνει τους κραδασμούς από το δρόμο στην ευθεία και προσφέρει υψηλή σταθερότητα στις στροφές. Τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 120/70-17 μπροστά και 180/55-17 πίσω.

Το μεταξόνιο φτάνει τα 1535mm, με γωνία κάστερ/ίχνος στα 26,5°/108mm και απόσταση από το έδαφος στα 175mm. Το βάρος της NT1100 με μηχανικό κιβώτιο είναι 238kg, 248kg με DCT.

Στους δύο εμπρός δίσκους των 310mm επενεργούν ελαφριές, τετραπίστονες, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες. Ο πίσω δίσκος 256mm χρησιμοποιεί μονοπίστονη δαγκάνα. Το σύστημα πέδησης (μπροστά και πίσω) ελέγχεται από ABS.

3.3 Κινητήρας

Δικύλινδρος, οκταβάλβιδος, εν σειρά SOHC κινητήρας 1.084cc

Ισχύς και ροπή 75kW (102 Ps)/104Nm

Ρυθμίσεις στην εισαγωγή και την εξαγωγή για να επιτυγχάνεται ομαλή, ισχυρή επιτάχυνση και απολαυστικός ήχος στις χαμηλές στροφές

Ο δικύλινδρος, εν σειρά οκταβάλβιδος SOHC κινητήρας 1.084cc της NT1100 είναι δοκιμασμένος στην CRF1100L Africa Twin, και αποδίδει μέγιστη ισχύ 75kW (102 Ps) στις 7.250rpm και μέγιστη ροπή 104Nm στις 6.250rpm. Η σχέση συμπίεσης παραμένει ίδια, στο 10.1:1. Ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό είναι η χρήση στροφάλου με κομβία στις 270° και τα ανομοιόμορφα διαστήματα ανάφλεξης.

Το Throttle By Wire (TBW) διαχειρίζεται τον κινητήρα και το PGMFI τροφοδοτεί τις πεταλούδες του γκαζιού. Εκεί όπου η ρύθμιση του κινητήρα διαφέρει από της Africa Twin – και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό στον αναβάτη – είναι η βελτιστοποίηση του μήκους τόσο των αυλών εισαγωγής όσο και των διαφραγμάτων του σιλανσιέ, για τη δημιουργία ενός ευχάριστου ήχου στις χαμηλές στροφές και μιας ομαλής, ισχυρής επιτάχυνσης σε συνδυασμό με ξεκούραστη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο – ιδανικά για την πολυδιάστατη χρήση της NT1100.

Οι στροφαλοθάλαμοι διαχωρίζονται κάθετα, ενώ η αντλία νερού εδράζεται εντός του κελύφους του συμπλέκτη, με τον θερμοστάτη να ενσωματώνεται στην κυλινδροκεφαλή. Οι εκδόσεις με μηχανικό ή DCT κιβώτιο συνοδεύονται από κοινούς στροφαλοθαλάμους κινητήρα, με ελάχιστες εξωτερικές διαφορές.

Οι κραδασμοί 2ης τάξης εξουδετερώνονται από την διαφορά φάσης στην παλινδρόμηση των εμβόλων, ενώ οι κραδασμοί 1η τάξης και συντονισμού αντισταθμίζονται από τους δύο ξεχωριστούς αντικραδασμικούς άξονες που κινούν και τις αντλίες νερού και λαδιού.

Ένας αισθητήρας στροφάλου (με τα δόντια στον δίσκο να τοποθετούνται ανά 10ο) – διαχειρίζεται την ανίχνευση των προβλημάτων ανάφλεξης – σημαντικό για τη συμβατότητα με OBD2/EURO5. Επίσης, οι δύο αισθητήρες μέτρησης αναλογίας καυσίμου-αέρα Linear Air Flow (LAF) στις εξαγωγές, προσφέρουν πιο ακριβή μέτρηση της αναλογίας σε σχέση με τους παραδοσιακούς αισθητήρες Ο2 για επιπλέον συμμόρφωση με τους κανονισμούς EURO5.

3.4 Ηλεκτρονικά κινητήρα

3 default προγράμματα οδήγησης για επιλογή και δύο παραμετροποιήσιμα από τον αναβάτη (customisable USER modes)

3-επιπέδων Honda Selectable Torque Control

3- επιπέδων Wheelie Control

Το TBW διαχειρίζεται τις επιδόσεις και τη δυναμική του κινητήρα, καθώς και τα Honda Selectable Torque Control (HSTC) και Wheelie Control. Υπάρχουν 3 προεπιλεγμένα προγράμματα που καλύπτουν μεγάλο εύρος οδηγικών συνθηκών και 3 επίπεδα διαχείρισης για την Ισχύ και το Φρένο του Κινητήρα, με το επίπεδο 1 να προσφέρει τη μέγιστη τιμή κάθε παραμέτρου. Για τα HSTC και Wheelie Control το επίπεδο 3 παρέχει το μέγιστο βαθμό παρέμβασης.

Ο αναβάτης επιλέγει πρόγραμμα από το αριστερό γκριπ. Μία ενδεικτική λυχνία στο ταμπλό ενεργοποιείται όταν λειτουργεί το HSTC.

URBAN – είναι η στάνταρ επιλογή για όλες τις συνθήκες και προσφέρει μεσαία ρύθμιση ισχύος κινητήρα και φρένου κινητήρα.

RAIN – μειώνει την κινητήρια ισχύ και το φρένο του κινητήρα για πρόσθετη σιγουριά σε βρεγμένο και ολισθηρό δρόμο.

TOUR – παρέχει πλήρη ισχύ κινητήρα και στάνταρ φρένο κινητήρα, για ισχυρή επιτάχυνση και μεταφορά ενός συνεπιβάτη και αποσκευών.

Τα προγράμματα USER 1 και 2 επιτρέπουν στον αναβάτη να εξατομικεύει τις ρυθμίσεις για τον επιθυμητό συνδυασμό. Μόλις οριστικοποιηθεί, η ρύθμιση USER αποθηκεύεται αυτόματα και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται η διαδικασία κάθε φορά που ανοίγει ο διακόπτης ανάφλεξης.

3.5 Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη (DCT)

Το DCT προσφέρει δυνατότητα επιλογής Αυτόματου (AT) ή Μηχανικού Κιβωτίου (MT)

3-επιπέδων S mode για μεγάλο εύρος ρυθμίσεων του κιβωτίου σε AT mode.

Η Honda έχει πουλήσει πάνω από 200.000 μοτοσυκλέτες με DCT σε όλη την Ευρώπη από τότε που το σύστημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη VFR1200F, το 2009. Κάτι που αποδεικνύει την αποδοχή του στην αγορά είναι το γεγονός ότι το 53% των πελατών επέλεξε την έκδοση DCT έναντι του μηχανικού το 2020.

Το σύστημα προσφέρει αξιόπιστες, πολύ γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων και πολύ σύντομα γίνεται δεύτερη φύση του αναβάτη στη χρήση του. Χρησιμοποιεί δύο συμπλέκτες: έναν για την εκκίνηση και για την 1η, 3η και 5η σχέση και ένα δεύτερο για τη 2η, 4η και 6η σχέση. Οι δύο πρωτεύοντες άξονες των συμπλεκτών είναι ομόκεντροι – ο ένας μέσα στον άλλο – για εξοικονόμηση χώρου.

Κάθε συμπλέκτης ελέγχεται ανεξάρτητα από το δικό του ηλεκτροϋδραυλικό κύκλωμα. Σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, το σύστημα προεπιλέγει την επόμενη σχέση χρησιμοποιώντας το συμπλέκτη που δε χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή. Εν συνεχεία, ο πρώτος συμπλέκτης απεμπλέκεται ηλεκτρονικά, ενόσω εμπλέκεται ο δεύτερος.

Έτσι επιτυγχάνονται αξιόπιστες, γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων. Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο διπλός συμπλέκτης μεταδίδει την κίνηση από το ένα γρανάζι στο άλλο χωρίς δισταγμούς στον πίσω τροχό, οποιοσδήποτε κραδασμός ή κόμπιασμα της μοτοσυκλέτας κατά την αλλαγές ταχυτήτων ελαχιστοποιούνται, με αποτέλεσμα οι αλλαγές ταχυτήτων να έχουν άμεση όσο και ομαλή αίσθηση.

Τα πρόσθετα πλεονεκτήματα του κιβωτίου DCT είναι η αντοχή στο χρόνο (καθώς αποκλείεται η όποια αστοχία στις αλλαγές που θα μπορούσε να κάνει ζημιά στα γρανάζια), το γεγονός ότι δεν μπορεί να σβήσει ο κινητήρας, η μειωμένη κόπωση του αναβάτη και η ικανότητά του να εστιάζει περισσότερο στις οδηγικές γραμμές και τα σημεία φρεναρίσματος.

Το σύστημα DCT προσφέρει δύο διαφορετικές φιλοσοφίες οδήγησης – Automatic Transmission (AT), με προγραμματισμένα μοτίβα αλλαγών που διαβάζουν συνεχώς την ταχύτητα του οχήματος, την επιλεγμένη σχέση και τις στροφές του κινητήρα για να αποφασιστεί πότε πρέπει να γίνει μία αλλαγή, και Manual Transmission (MT), για αλλαγές σχέσεων μέσω των paddleshift χειριστηρίων στο αριστερό γκριπ.

Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει από δύο ρυθμίσεις στο AT: το D mode προσφέρει αβίαστη οδήγηση με μέγιστη οικονομία καυσίμου. Το S mode προσφέρει σπορ αλλαγές σε 3 επίπεδα. Το Επίπεδο 1 είναι το πιο ήπιο και αλλάζει σχέσεις στις μεσαίες στροφές. Το Επίπεδο 3 είναι το πιο δυναμικό και κρατά ψηλά τις στροφές, ενώ το Επίπεδο 2 είναι το ενδιάμεσο σημείο μεταξύ των δύο. Η επιθυμητή επιλογή μπορεί επίσης να αποθηκευτεί.

4. Αξεσουάρ

Διατίθεται μία συλλογή αξεσουάρ που σχεδιάστηκαν ειδικά για την NT1100, όπως το quickshifter με λειτουργία αυτόματου συγχρονισμού στροφών (autoblipper) και τα αλουμινένια διακοσμητικά ένθετα για τις αποσκευές. Για να μπορεί ο πελάτης να διαμορφώνει την NT1100 σύμφωνα με τις επιθυμίες του, διατίθενται επίσης 3 πακέτα εξοπλισμού (όλα τα προϊόντα προσφέρονται και ανεξάρτητα):

URBAN PACK

50L top box με εσωτερική τσάντα, άνετη πλάτη, τσάντα ρεζερβουάρ 4.5L.

TOURING PACK

Comfort σέλες για αναβάτη/συνεπιβάτη, comfort μαρσπιέ συνεπιβάτη και φώτα ομίχλης.

VOYAGE PACK

50L top box με εσωτερική τσάντα, comfort πλάτη, τσάντα ρεζερβουάρ 4.5L, comfort σέλες για αναβάτη/συνεπιβάτη, comfort μαρσπιέ συνεπιβάτη και φώτα ομίχλης.

5 Τεχνικές προδιαγραφές

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος

Εν σειρά 8-βάλβιδος, δικύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος, με στρόφαλο 270° και unicam

Κυβισμός

1084cc

Διάμετρος x Διαδρομή

92mm x 81.5mm

Σχέση συμπίεσης

10.1:1

Μέγιστη ισχύς

75kW (102 ps) στις 7.500rpm

Μέγιστη ροπή

104Nm στις 6.250rpm

Επίπεδο θορύβου

L-urban73.6dB, L-wot78.4dB – MT
L-urban 73.9dB, L-wot 78.3dB – DCT

Χωρητικότητα λαδιού κινητήρα

4.8 – MT
5.2 – DCT

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Τροφοδοσία

PGM-FI electronic fuel injection

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου

20.4L

Εκπομπές CO2

116g/km

Κατανάλωση καυσίμου

5L/100km (20km/L)

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Χωρητικότητα μπαταρίας

12V/11.2AH

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Τύπος συμπλέκτη

Υγρός πολύδισκος

Τύπος κιβωτίου

MT: 6-τάχυτο Manual Transmission
DCT: 6-
τάχυτο Dual Clutch Transmission

Τελική μετάδοση

Αλυσίδα

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος

Ατσάλινο Ημίδιπλο

Πλαίσιο

Διαστάσεις (Μ Π Υ)

2240mm x 865mm x 1360mm (χαμηλή θέση ζελατίνας)

Μεταξόνιο

1.535mm

Γωνία κάστερ

26.5°

Ίχνος

108mm

Ύψος σέλας

820mm

Απόσταση από το έδαφος

175mm

Βάρος

238Kg – MT
248Kg – DCT

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Εμπρός

Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι Showa 43mm SFFBP με περιστροφική ρύθμιση προφόρτισης, διαδρομή 150mm.

Πίσω

Μονοκόμματο αλουμινένιο ψαλίδι ProLink με αμορτισέρ αερίου της SHOWA, υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης, διαδρομή άξονα 150mm

ΤΡΟΧΟΙ

Εμπρός

Χυτό αλουμίνιο / πολλαπλών μπράτσων

Πίσω

Χυτό αλουμίνιο / πολλαπλών μπράτσων

Εμπρός ελαστικό

120/70R17 M/C

Πίσω ελαστικό

180/55R17 M/C

ΦΡΕΝΑ

Τύπος ABS

2-δικάναλο ABS

Εμπρός

Ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες, δύο πλευστοί δίσκοι 310mm

Πίσω

Μονοπίστονη δαγκάνα, μονός δίσκος 256mm

ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Όργανα

6.5” Οθόνη Αφής TFT πολλαπλών πληροφοριών/ενδείξεων & δευτερεύουσα οθόνη LCD

Αντικλεπτική προστασία

HISS

Προβολέας

LED με DRL

Πίσω φως

LED

Συνδεσιμότητα

Apple CarPlay & Android Auto

USB

USB

Παροχή12V

Ναι

Auto Winker cancel

Ναι

Quickshifter

Αξεσουάρ

Cruise Control

Ναι

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

5 Riding Modes

** Σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι αποτέλεσμα δοκιμών της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από τον κύκλο WMTC. Οι δοκιμές λαμβάνουν μέρος σε κυλιόμενο διάδρομο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ