top icon
Επικαιρότητα

QJ MOTOR SRT 550: Επαναπροσδιορίζει την κατηγορία

Η SRT 550 της QJ MOTOR είναι αυτό που στη Φυσική ονομάζεται “συνισταμένη” δύναμη.

Η δύναμη, δηλαδή, που προκύπτει από το συνδυασμό πολλών δυνάμεων και δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. 

Αυτό ακριβώς πρεσβεύει η QJ MOTOR SRT 550: όλα αυτά που ψάχνει ο σύγχρονος αναβάτης, σε μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει τα πάντα, από την καθημερινή μετακίνηση μέχρι τον γύρο του κόσμου…

QJ MOTOR SRT 550

Με μια πλατφόρμα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ανταγωνισμό, η QJ MOTOR προσφέρει το πάντρεμα διαφορετικών κόσμων και απαιτήσεων σε ένα πραγματικά ολοκληρωμένο σύνολο, που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία.

Οικονομικός, δυνατός και αξιόπιστος κινητήρας

Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας, με τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τις τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό της Bosch και αποδίδει 47,6 ίππους (35kw) στις 7.500 στροφές, καθιστώντας την SRT ως μία από τις πλέον ελκυστικές επιλογές για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων. Η τιμή της μέγιστης ροπής φτάνει τα 51Nm στις 5.500 στροφές, προσδίδοντας ένα δυναμικό χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα της SRT 550 με έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, όπως μαρτυρούν και οι σχεδόν τετράγωνες διαστάσεις των κυλίνδρων (διάμετρος x διαδρομή 70,5mm x 71mm). Η χωρητικότητα του νέου κινητήρα, που αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου των 500 κυβικών εκατοστών, ανέρχεται στα 554cc και προκύπτει τόσο από την αύξηση της διαμέτρου των εμβόλων όσο και της διαδρομής του στροφάλου, γεγονός που αντανακλά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της απόδοσης.

QJ MOTOR

Τα κινούμενα μέρη, όπως οι μπιέλες και τα έμβολα έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία προκειμένου να μειωθεί το βάρος και να αυξηθεί η αντοχή, με αντίστοιχα οφέλη, λόγω της μειωμένης αδράνειας, και στην ευστροφία του κινητήρα. Ο συμπλέκτης είναι φυσικά μονόδρομος και υποβοηθούμενος, διατηρώντας την ισορροπία στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ακόμη και στα απότομα κατεβάσματα των σχέσεων σε πιο γρήγορους ρυθμούς οδήγησης.

QJ MOTOR

Εντυπωσιακή σχεδίαση – Ποιοτική κατασκευή

Η συνολική κατασκευή της SRT 550 αποπνέει μια ποιοτική αύρα, από τις μικρότερες λεπτομέρειες μέχρι το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Οι δυναμικές γραμμές που σχηματίζουν το ρύγχος με το ρεζερβουάρ δίνουν την αίσθηση μια δυναμικής και επιθετικής σιλουέτας, ενώ η ποιότητα της βαφής, η συναρμογή των πλαστικών και το φινίρισμα των κολλήσεων, μαρτυρούν την ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η προσπάθεια για συγκέντρωση των μαζών χαμηλά είναι εμφανής, με στόχο την ουδέτερη οδηγική συμπεριφορά, με τον αναβάτη να τοποθετείται “μέσα” στην μοτοσυκλέτα δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο με χαμηλό κέντρο βάρους.

QJ MOTOR

Σε συνδυασμό με την προστασία από τη ζελατίνα και τις χούφτες στο τιμόνι που περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό, το επίπεδο της άνεσης που προσφέρει η SRT 550 είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, συνεπικουρούμενο και από την εργονομικά μελετημένη θέση οδήγησης.

Τα full LED φώτα, και η θύρα φόρτισης USB, περιλαμβάνονται και αυτά στο στάνταρ εξοπλισμό της SRT, όπως και η LCD οθόνη των 5” με δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth.

QJ MOTOR

Κορυφαίος περιφερειακός εξοπλισμός

Η SRT 550 είναι εξοπλισμένη με ένα εξαιρετικό πακέτο περιφερειακών, όπως τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT, με το αμορτισέρ να είναι ρυθμιζόμενο σε ό,τι αφορά την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς, ενώ το πιρούνι των 43mm είναι εργοστασιακά ρυθμισμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται άψογα στις απαιτήσεις της προσωπικότητας της SRT 550, με τη διαδρομή του να φτάνει τα 140mm. Το πακέτο των φρένων περιλαμβάνει και το δικάναλο ABS για τους δύο δίσκους των 320mm μπροστά και το 260mm πίσω.

QJ MOTOR

Στάνταρ είναι επίσης τόσο τα προστατευτικά κάγκελα με μελετημένη τοποθέτηση ώστε να μην προστατεύουν τα πλαστικά ή το πλαίσιο σε περίπτωση πτώσης, όσο και το αλουμινένιο προστατευτικό εξάτμισης.

QJ MOTOR

Η τιμή της SRT 550 έχει καθοριστεί στα 5.995€ με δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης στα 4 χρόνια και διατίθεται μέσω του δικτύου QJMOTOR της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: https://qjmotor.gr/model/srt-550/

QJ MOTOR

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
554cc
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 2 Παράλληλοι – DOHC / 8
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ 70.5mm x 71mm
ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ 11.5:1
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI (BOSCH)
ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ Υγρό Κάρτερ
ΚΙΒΩΤΙΟ 6 Ταχύτητες
ΙΣΧΥΣ 47,6 ps / 7500rpm (35kW)
ΡΟΠΗ 51Nm /5.500rpm
ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ 3.071
ΕΚΚΙΝΗΣΗ Μίζα
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,3L /100km (WMTC3)
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 19,5 L
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 2200 x 925 x 1450
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1505mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 190mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 795mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 235 kg
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ 25°
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ 2 Δίσκοι 320mm
Με τετραπίστονη δαγκάνα εμβόλων Ø32mm
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 260mm
Με έμβολο Ø34mm
ABS Δικάναλο, BOSCH 9.1MB
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)
Ανεστραμμένο πιρούνι
(140mm/43mm)
ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ MONOSHOCK
Με ρύθμιση προφόρτισης & επαναφοράς
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 120/70-ZR17
PIRELLI ANGELGT
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 160/60-ZR17
PIRELLI ANGELGT
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ