top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

12ο Εαρινό Ράλλυ Άργους – Νίκος Τσάμης

Την Κυριακή 2 Ioυνίου πραγματοποιήθηκε το «12ο Εαρινό Ράλλυ Άργους – Νίκος Τσάμης» από τον Αργολικό Σύλλογο Οχημάτων Εποχής (ΑΡ.Σ.Ο.Ε.), ο δεύτερος κατά σειρά αγώνας του 2024, ο οποίος και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τα αυτοκίνητα (68 στην αφετηρία από τα 71 αρχικά δηλωθέντα) συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά) του Άργους από όπου και εκκίνησαν τον αγώνα των 140 περίπου χιλιομέτρων. Υπέροχα, κλασικά αυτοκίνητα ξεχύθηκαν στους δρόμους του Άργους και αφού πέρασαν από όμορφες ορεινές αλλά και παράλιες διαδρομές διασχίζοντας χωριά του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της Αργολίδας, κατευθύνθηκαν προς Αρχαία Επίδαυρο. Εκεί τα πληρώματα εκμεταλλεύτηκαν την ωριαία ανασυγκροτηση, χαλάρωσαν και απόλαυσαν το δροσερό θαλασσινό αεράκι της Επιδαύρου σχημάτιζοντας παρέες στις καφετέριες και ετοιμάστηκαν για το δεύτερο σκέλος.

Earino Rally Argous

Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε και τα πληρώματα διανύοντας εξίσου γραφικές και ενδιαφέρουσες διαδρομές, έδωσαν και πάλι μάχη με το χρόνο για να ολοκληρώσουν τις υπόλοιπες ειδικές δοκιμασιες ακριβείας, με τελικό προορισμό το, εξίσου δροσερό σαν όαση, Κεφαλάρι Άργους όπου και ο τερματισμός. Εκεί, κάτω από τον αρχαίο βράχο με την πηγή που αναβλύζει, δόθηκε το γεύμα στον πολυχώρο Απόλλων του κτήματος Βασιλείου, και πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής. Επαθλα για τους νικητές, Γενικής, Κατηγοριών και Κλάσεων αλλα και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα σε ένα φιλικό και γεμάτο χαμόγελα περιβάλλον.

Εαρινό Ράλλυ Άργους

Τα αυτοκίνητα, όπου και αν βρέθηκαν, κατά την διάρκεια της ημέρας, έγιναν πόλος έλξης και θαυμασμού για κάθε επισκέπτη, ενώ πολλά από αυτά ήταν και αρκετά σπάνια. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα, τα οποία είναι κομμάτι της αυτοκινητιστικής μνήμης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είχαν για ακόμη μια φορά την τιμητική τους και την ευκαιρία να ορθώσουν μπροστά στον κόσμο που ήταν μαζεμένος στην εκκίνηση (Πλατεία Δημοκρατίας Άργους), στην ανασυγκρότηση (Αρχ. Επίδαυρος) αλλά και στον τερματισμό (Κεφαλάρι Άργους) τις πανέμορφες μάσκες τους και τα άριστα συντηρημένα νίκελά τους. Μεγάλη και πάλι η συμμετοχή οχημάτων στις κατηγορίες E, F, G οι οποίες τείνουν να εξαφανιστούν από τους αγώνες Regularity. Κατηγορίες H και Youngtimer παρών και αυτές προσφέροντας μια πιο μοντέρνα ομορφιά.

Εαρινό Ράλλυ Άργους

Νικητές της γενικής κατάταξης αναδείχθηκαν οι:
1οι Φαρμάκης Κυριάκος–Αθανασοπούλου Μαρία με Volvo 122S του 1963
2οι Δούρος Αναστάσιος–Γεωργακόπουλος Γιώργος με Mini Cooper του 1973
3οι Γεωργακόπουλος Παναγιώτης–Λαμπρόπουλος Χρήστος με BMW 1602 του 1973

Εαρινό Ράλλυ Άργους

Νικητές Κατηγορίας Ε
1οι Ιατρίδης Θεόδωρος – Κολοβού Δάφνη με VW Beetle του 1956

Νικητές Κατηγορίας F
1οι Φαρμάκης Κυριάκος – Αθανασοπούλου Μαρία με Volvo 122S του 1963
2οι Πλέγας Βασίλης – Πλέγας Ηλίας με BMW 2002 του 1967
3οι Τσιόγκας Χρήστος – Τσιόγκας Αθανάσιος με Ford Cortina Deluxe του 1967

Earino Rally Argous

Νικητές Κατηγορίας G
1οι Δούρος Αναστάσιος – Γεωργακόπουλος Γιώργος με Mini Cooper του 1973
2οι Γεωργακόπουλος Παναγιώτης – Λαμπρόπουλος Χρήστος με BMW 1602 του 1973
3οι Καρπατσέλης Δημήτρης – Παπαμιχαλόπουλος Γιώργος με Ford Escord ΜΚ2 του 1977

Νικητές Κατηγορίας H
1οι Κανελλόπουλος Γεώργιος – Κανελλοπούλου Λούσυ με Toyota Celica STi του 1990
2οι Παπακωνσταντίνου Άρης – Πουλιέρης Νίκος με Audi 80 του 1986
3οι Δελής Κωνσταντίνος – Δελής Ιωάννης με Alfa Romeo 75 2.0 TS του 1988

Earino Rally Argous

Νικητές Κατηγορίας YT
1οι Χριστοφυλογιάννης Κωνσταντίνος – Μπάντζης Αντώνιος με Fiat Coupe του 1998
2οι Πανοβράκος Σταύρος – Κώνστα Κανέλλα με SubaruImpreza 1.6 Turbo του 1999
3οι Παπακορδάς Στέφανος – Κούρου Μαρίνα με ToyotaCorolla του 1996

Earino Rally Argous

Επιπλέον βραβεύτηκαν οι πρώτοι των group κυβικών (Gr1-1000cc, Gr2-1300cc, Gr3-1600cc, Gr4-2000cc, Gr5>2000cc), τα γυναικεία πληρώματα, ειδικές κατηγορίες όπως το μικρότερο όχημα σε κυβικά και το παλαιότερο όχημα, και τιμητικές πλακέτες σε όσους βοηθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης. Τα περισσότερα βέβαια χαμόγελα και χειροκροτήματα για ακόμη μια φορά «εισπράχθηκαν» στη βράβευση των μικρότερων συνοδηγών, μια στιγμή για την οποία αξίζει να χαίρεσαι το ιστορικό σου αυτοκίνητο και την οικογένεια του κλασικού. Το ιστορικό αυτοκίνητο δεν είναι μόνο χρόνοι και κύπελλα αλλά και οικογενειακές στιγμές που παραμένουν ανεξίτηλες στο χρόνο.

Earino Rally Argous

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, μιας και χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατον να πετύχουμε τόσες παροχές. Τους ευχαριστούμε και τους παραθέτουμε: Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Ταραντίλης, Σταθμός Cafe, Εκτυπωτικά Μηχανήματα-Service-Τυπώσεις ΤΥΠΟΦΩΤ, Βαφείο Αυτοκινήτων Ν. Κουτσονικολής, Προϊόντα Βαφής Γ. Γιαννακούλης, Εμπορία Γεωργικών Εφοδίων Γεωλύσεις. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη μας, τις φίλες λέσχες ΦΙΛ.Π.Α., Ε.Λ.Ι.Α., ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, Α.Λ.Α.Κορινθίας, Σ.Ι.Σ.Α., ΑΛΜΑ Αιγίου για τις συμμετοχές τους και όλους τους νέους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και που για ακόμη μια φορά έφεραν στην αφετηρία μας “διαμάντια” της αυτοκίνησης. Χωρίς το χαμόγελο επιβράβευσής τους δεν θα συνεχίζαμε να σχεδιάζουμε τόσα χρόνια παρόμοιους αγώνες και εκδηλώσεις. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κριτές μας οι οποίοι έδειξαν μεγάλη υπομονή και αντοχή μέσα στη ζέστη και στα βουνά. Ευχαριστούμε πολύ και ραντεβού στην επόμενη εκδήλωσή μας.

Earino Rally Argous

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ