top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Arcadia Classic Tour 2024 – Απόηχος

Aκόμη μια επιτυχημένη διοργάνωση για το Arcadia Classic Tour, που φέτος ήταν επετειακό, καθώς συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τότε που μπήκε στη ζωή των φίλων του ιστορικού αυτοκινήτου.

Όλα ξεκίνησαν το 2015 από την ρομαντική παρέα του ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ. Το πρώτο Arcadia Classic Tour είχε μόλις 30 πληρώματα. Κανείς μας δεν είχε φανταστεί την εξέλιξη, δέκα χρόνια μετά και είμαστε ακόμη εδώ μεγαλύτεροι και σοφότεροι, αλλά με τον ίδιο πάντα παιδικό ενθουσιασμό!

ACT2024

Προσπαθήσαμε να προσφέρουμε ένα όμορφο διήμερο event αντάξιο των προσδοκιών όλων. Από τον «πολυβολητή» των δευτερολέπτων ως τον απλό λάτρη-κάτοχο κλασικού οχήματος που αναζητά την απλή οδηγική απόλαυση. Γιατί το regularity στην τελική είναι μια όμορφη απόδραση απο την καθημερινότητα μας. Πιστεύουμε πως το καταφέραμε! Όλοι μαζί, η Off Road Team, το ΣΜΑ ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και οι ΕΛΙΑ, ΑΡΣΟΕ ενώ είναι δίπλα μας η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας και τα Ιστορικά Οχήματα Νομού Σάμου. Μια άψογη συνεργασία, με σκοπό το βέλτιστο για τους συμμετέχοντες!

ACT2024

Η προσπάθεια εύρεσης νέων διαδρομών εκτός των ως τώρα πεπατημένων ήταν το επόμενο πρόβλημα που έπρεπε να λύσουμε. Η περίεργη, σχεδόν καλοκαιρινή ζέστη του Απριλίου δεν μας πτόησε. Σταθήκαμε τυχεροί με την επιλογή ενός όμορφου και κλασικού καλοκαιρινού προορισμού όπως το Ξυλόκαστρο. Η φιλόξενη Δημοτική Αρχή αγκάλιασε από την αρχή το event που σε συνδιασμό με την ηρεμία του τοπίου και το όμορφο ξενοδοχείο Arion στον Πευκιά «έδεσε» με αρμονία τα υπόλοιπα συστατικά του αγώνα που ήταν οι όμορφες Πελοποννησιακές διαδρομές και οι εναλλαγές βουνού και θάλασσας.

ACT2024

Οι 81 όμορφες συμμετοχές στην αφετηρία ηταν η πρώτη ηθική ανταμοιβή μας, δικαίωση των προσπαθειών μας. Τα χαμόγελα στις ανασυγκροτήσεις και στους τερματισμούς η επιβράβευση όλων των στελεχών της οργάνωσης. «A weekend well spent!».

ACT2024

Πριν αφήσουμε τις όμορφες φωτογραφίες να σας ταξιδέψουν, θυμίζουμε πως οι μεγάλοι νικητές του αγώνα μετά από επικές μάχες πλοήγησης και τήρησης της ζητούμενης ΜΩΤ ήταν οι Χρίστος Χατζηκωνσταντίνου με τον Μανώλη Δημακαρέα που οδήγησαν με στρατηγική και στα 320 χιλιόμετρα της διαδρομής το VW Golf MK2 του 1985. Άξιοι δεύτεροι οι Άρης Γεωργοσόπουλος με τον Νίκο Κοντοπό που με το «κατάνα» τους, ένα Datsun 240Z του 1971, ανέβηκαν στο βάθρο αφήνοντας πίσω τους οριακά στην τρίτη θέση τους πολύ καλους Georgi Andonov και Jordanka Andonova με το Volvo 244 GLA του 1980.

ACT2024

Σας ευχαριστούμε όλους, συμμετέχοντες και μέλη της οργανωτικής επιτροπής για το άρτιο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας, Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας καθώς και τους αρωγούς μας, ACF και SAMOS Steamship για την αμέριστη βοήθεια. Επόμενη στάση μας, το Tour de Samos στην όμορφη Σάμο και ετοιμαζόμαστε δυναμικά για το 11ο Arcadia Classic Tour 2025.

ACT2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ