4T Classic Αγώνες/Διοργανώσεις

Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος – Πίνδος 2020: Στην τελική ευθεία

Λίγες ημέρες απομένουν για την έναρξη του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος – Πίνδος 2020, που έχει προγραμματιστεί για τις 11-13 Σεπτεμβρίου.

Έχοντας περάσει από σαράντα κύματα, φτάνουμε στην τελική ευθεία, καθώς μια εβδομάδα μας χωρίζει πλέον από την έναρξη του Ιστορικού ράλλυ Ελλάδος - Πίνδος 2020.

Οι αρνητικές συγκυρίες (αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής λόγω πρώτου κύματος της πανδημίας, δυσκολία στις μετακινήσεις μεταξύ χωρών, φόβος για το εν εξελίξει δεύτερο κύμα της πανδημίας) σε συνδιασμό με τον εν γένει δύσκολο χαρακτήρα του αγώνα, δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του αγώνα όπως ακριβώς τον είχαμε φανταστεί, καθώς αφενός μεν οι συμμετοχές είναι μειωμένες σε σχέση με τον Μάρτιο, αφετέρου δε η διεξαγωγή αυτού θα γίνει με περιορισμούς και ειδικά μέτρα, ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ακόμη κι έτσι όμως, τα 24 εκλεκτά πληρώματα που μας τίμησαν με τη δήλωση συμμετοχής τους, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν έναν πρωτόγνωρο αγώνα Regularity για τα Ελληνικά δεδομένα.

Διαβάστε ακόμη - Σπύρος Μουστάκας: Ο ιθύνων νους του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος - Πίνδος 2020

Σημειώστε: 860 συνολικά χλμ εκ των οποίων 470 σε ειδικές διαδρομές ακριβείας, όπου θα υπάρξουν ~240 κρυφές χρονομετρήσεις, με ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, μέσω του δορυφορικού συστήματος χρονομέτρησης της ANUBE Motorsport. Όσον αφορά τη διαδρομή του αγώνα, με κέντρο την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, περιλαμβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη
περιοχή της Πίνδου.

Οι διαδρομές της πρώτης μέρας (εκκίνηση Παρασκευή 11/9 στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Μαβίλη στην λίμνη των Ιωαννίνων), ξεκινούν από τα μαγευτικά αλλά και άγρια Τζουμέρκα, για να συνεχίσουν πρός την Ελάτη Τρικάλων, να επιστρέψουν μέσω Καστανιάς και Χαλικίου στο Μέτσοβο, όπου και η πρώτη ανασυγκρότηση ύστερα από 8 ωρες οδήγησης, και να συνεχίσουν με δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές στην καρδιά της Πίνδου, ώστε να καταλήξουν γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα πάλι στα Ιωάννινα.

Historic Rally of Greece - Pindos 2020

Η δεύτερη μέρα (εκκίνηση Σάββατο 12/9 στις 9:30 το πρωί), περιλαμβάνει διαδρομές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, (Φραγκάδες, Βωβούσα), καταλήγει για μεσημεριανή ανασυγκρότηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, και συνεχίζει μέσα από διαδρομές άγριας ομορφιάς για να καταλήξει το απόγευμα, ύστερα από μια ανάβαση μοναδικού χαρακτήρα, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά των Ζαγοροχωρίων, το πανέμορφο Πάπιγκο. Το τελευταίο σκέλος του αγώνα, περιλαμβάνει διαδρομές στη
βορειοδυτική πλευρά του νομού, όπου αγγίζοντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα, περνώντας από το -πεσμένο πλέον- Θεογέφυρο, ανεβαίνοντας μέσα από τους αμπελώνες στην Ζίτσα, θα καταλήξει τελικά στο γραφικότατο Μονοδένδρι, όπου και θα είναι ο τερματισμός του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε οτι ο αγώνας διοργανώνεται από τον Α.Σ.Ι.Σ.Α (Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων), προσμετρά στο πρωτάθλημα της Ο.Μ.Α.Ε. για το 2020, αλλά αποτελεί και κατατακτήριο για το σχετικό έπαθλο
της FIA.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα http://www.pindos.org/, όπου θα
μπορείτε να παρακολουθήσετε και ζωντανά τόσο την διαδρομή των πληρωμάτων, όσο και την βαθμολογική τους κατάταξη. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς - δωροθέτες, τον Δήμο Ιωαννιτών για την υποστήριξή του, αλλά να κάνουμε και μια ξεχωριστή αναφορά στους δύο μεγάλους χορηγούς του αγώνα, την εταιρεία Δ_Δ_ΝΗ και την εταιρεία ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας από την αρχή και παρόλες τις δυσκολίες που προέκυψαν, δεν έκαναν πίσω, μας στήριξαν, πιστεύοντας στις δυνατότητες της περιοχής να προσφέρει έναν αγώνα με διαφορετικό χαρακτήρα και ελπίζοντας αυτός να καθιερωθεί στο πρόγραμμα των Ελληνικών αγώνων ιστορικού αυτοκινήτου.

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου