top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Ιστορικό Ράλι Πηλίου (9-11 Ιουνίου 2023)

Οι «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» (ΦΙΟ) αναβιώνουν το περίφημο Ιστορικό Ράλι Πηλίου στις 9,10 & 11 Ιουνίου 2023.

Σε μια σημαντική διοργάνωση προχωρά ο Σύλλογος «Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων -Φ.Ι.Ο.», που έχει έδρα το Βόλο και είναι μέλος τη Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου- Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α., αλλά και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Οχημάτων F.I.V.A, επιθυμώντας να συμβάλλει τα μέγιστα στη διάσωση των Ιστορικών οχημάτων, που αποτελούν την εξέλιξη της τεχνολογίας στις μετακινήσεις και μεταφορές του ανθρώπου και να διαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, αλλά και να υλοποιήσει δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε μείζονα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες, κατά το τριήμερο 9, 10 και 11 Ιουνίου 2023 και είναι ένας αγώνας ακριβείας (Regularity) με ιστορικά οχήματα, σε διαδρομές που περιλαμβάνουν κυρίως τον πεδινό και ορεινό όγκο του Πηλίου, τον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Pilio Historic Rally

Αναβίωση του «Ιστορικού Ράλι Πηλίου»
Η ΦΙΟ προγραμματίζει, μετά από αρκετά χρόνια, την αναβίωση του Ιστορικού Ράλι Πηλίου για το 2023, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων,του Δήμου Βόλου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, του Δικτύου Περραιβία και επιχειρήσεων της περιοχής μας, γεγονός που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πληρωμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πιστεύοντας ότι η Μαγνησία και ιδιαίτερα το Πήλιο, αποτελούν τον απόλυτο μαγικό προορισμό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες διοργανώσεις. Το γεγονός αυτό θα στρέψει σίγουρα τα φώτα της δημοσιότητας στο Βόλο και τη Μαγνησία, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, εκατομμύρια φανατικών φίλων των κλασσικών οχημάτων, παρακολουθούν τα αντίστοιχα γεγονότα. Ο αγώνας αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή του Βόλου, του Πηλίου, της Μαγνησίας και της Ελλάδας γενικότερα σε όλο τον κόσμο, για τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και τα τοπικά προϊόντα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας.

Διοργάνωση Ιστορικού Ράλι Πηλίου 2023
Για την επιτυχία του παραπάνω μεγάλου εγχειρήματος, δεκάδες άνθρωποι εργάζονται πυρετωδώς και εθελοντικά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα η διοργάνωση περιλαμβάνει φιλοξενίες πληρωμάτων, μεταφορές ιστορικών οχημάτων, εκτυπώσεις, ηλεκτρονικές χρονομετρήσεις (μέσω δορυφόρου), βιντεοσκοπήσεις (drone), αγωνοδίκες, κριτές και γενικά εξοπλισμό και υλικά που είναι απαραίτητα για τέτοιου μεγέθους και ιδιαίτερων απαιτήσεων, διοργανώσεις.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 9 Ιουνίου
Παραλία Βόλου – Παπαστράτος
Από τις 18.00 μέχρι και τις 22.00 το απόγευμα της Παρασκευής θα υποδεχτούμε τα ιστορικά οχήματα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, θα ακολουθήσει ο τεχνικός τους έλεγχος, ενώ θα διανεμηθούν και τα απαραίτητα έγγραφα και σήματα του αγώνα στα πληρώματα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αυτής και της έκθεσης των οχημάτων στον παραλιακό χώρο μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος», θα υπάρχει μουσική επένδυση από Dj’s, τα κρουστά της ομάδας των Caracatu, καθώς και ο καθιερωμένος επίσημος χαιρετισμός των διοργανωτών, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Βόλου. Στις 20.00 θα ξεκινήσει η επίσημη εκκίνηση του αγώνα για τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν καθώς και η φωτογράφισή τους, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την συναυλία του συγκροτήματος Όμπραξ.

Σάββατο 10 Ιουνίου
Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)
Εκκίνηση του Α’ σκέλους του αγώνα Regularityμε διαδρομές που περιλαμβάνουν όλους τους παράλιους οικισμούς του Πηλίου μέχρι και την Αγία Κυριακή στο Τρίκερι, όπου τα οχήματα θα συγκεντρωθούν στην προβλήτα και θα παρατεθεί γεύμα για τα πληρώματα και ο χαιρετισμός των τοπικών αρχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή των οχημάτων στην Αγριά Βόλου, με τον τερματισμό που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο μπροστά από το σταθμό.

Κυριακή 11 Ιουνίου
Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)
Εκκίνηση του Β’ σκέλους του αγώνα Regularityπάλι από τον χώρο της αφετηρίας μπροστά από το σταθμό της Αγριάς, με διαδρομές που περιλαμβάνουν αυτή τη φορά τον Νότιο-Ανατολικό ορεινό όγκο του Πηλίου και τα παραδοσιακά χωριά του μέχρι τη Βυζίτσα και τις Μηλιές και επιστροφή στην Αγριά Βόλου το Μεσημέρι για τον τερματισμό. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα παρατεθεί γεύμα, θα ανακοινωθούν οι νικητές και θα απονεμηθούν τα κύπελλα και τα βραβεία στους συμμετέχοντες.
Πιστεύουμε ότι οι αρχές, οι διοργανωτές, τα πληρώματα αλλά κυρίως ο κόσμος θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα μας και όλοι μας θα συμβάλουμε σε ένα άκρως επικοινωνιακό και τουριστικής προβολής γεγονός, που θα αναδείξει το Νομό Μαγνησίας σε όλο τον κόσμο, αλλά θα γεμίσει τις καρδιές και τη μνήμη μας με όμορφα οχήματα και διαδρομές, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αξία της ιστορικής γνώσης.

Pilio historic rally

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Έκθεση οχημάτων Παρασκευής (ελεύθερα για τους συμμετέχοντες στον αγώνα) 10,00€/ αυτοκίνητο 5,00€/μοτοσυκλέτα. Λόγω της καθυστέρησης, με δική μας υπευθυνότητα, για την ανάρτηση ΙΒΑΝ για την κατάθεση χρημάτων συμμετοχής στον αγώνα, η ανάρτηση έγινε σήμερα στην ιστοσελίδα του συλλόγου και ισχύουν τα ποσά με την αρχική έκπτωση μέχρι τέλους της διαδικασίας (Παρασκευή 2/6 – 18.00), όπως παρακάτω:
Αυτοκίνητο με δυο επιβάτες (έως 2/6) 180 € συμμετοχή χωρίς διαμονή με 2 Γεύματα (Τρίκερι & Valis).
Αυτοκίνητο με δυο επιβάτες (έως 2/6) 325 € για 2 διανυκτερεύσεις (Valis) & 2 Γεύματα (Τρίκερι & Valis)
Προαιρετικά 3η διανυκτέρευση – βράδυ Κυριακής (Valis) + 75 €. Τραπεζικός Λογαριασμός για την κατάθεση των χρημάτων: Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ GR 9301 7261 2000 5612 0107 3244 5. Παρακαλούμε για την καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης να δηλώσετε το συντομότερο δυνατό την συμμετοχή σας, υπενθυμίζοντας ότι έχει τεθεί όριο αυτοκινήτων στις 50 συμμετοχές. Το Hotel Resort & Spa Valis είναι 5 αστέρων. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση. Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ