07 Απρ 2017

SEAT και Ducati: παράλληλη πορεία

Αναβίωση δεκαετιών παράδοσης και ιστορίας των τεσσάρων και των δύο τροχών, από τους γνώστες Isidre López και Livio Lodi, υπεύθυνους για τις ιστορικές συλλογές της Seat και της Ducati αντίστοιχα.

Oι δύο μεγάλες εταιρείες του ευρωπαϊκού νότου, η Seat (Βαρκελώνη) και η Ducati (Μπολόνια), ενισχύουν τους δεσμούς τους με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, όπου το Leon Cupra, το πιο ισχυρό μοντέλο της ισπανικής μάρκας είναι το επίσημο αυτοκίνητο της ιταλικής μάρκας στους 18 αγώνες του θεσμού.

Από το «Popemobile» στον Casey Stoner: H SEAT και η Ducati έχουν δύο μοναδικές συλλογές που κρατούν την παράδοση τους ζωντανή. Στο κτίριο Α122 του παλαιού εργοστασίου της SEAT φιλοξενούνται 263 οχήματα, μεταξύ των οποίων αγωνιστικά οχήματα καθώς και διάφορα άλλα οχήματα ορόσημα που καταγράφουν την ιστορία της Ισπανίας, από το 600 που έβαλε τη χώρα στους τροχούς, μέχρι το θρυλικό «Popemobile», ένα ειδικά μετασκευασμένο όχημα για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Ισπανία το 1982. Το μουσείο της Ducati στη Μπολόνια αντίστοιχα φιλοξενεί εμβληματικά μοντέλα της μάρκας, όπως το 125 Desmo GP, τη πρώτη αγωνιστική μηχανή και το Desmosedici GP07 με το οποίο ο Casey Stoner κέρδισε το World Championship το 2007.

Από το 1970 η SEAT Sport έχει κερδίσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Τουρισμού (2008 και 2009), πάνω από 25 τίτλους πρωταθλημάτων ράλι και έχει διοργανώσει επιτυχημένα ενιαία πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Η Ducati αγωνίζεται στο MotoGP για 14 χρόνια, κερδίζοντας 33 αγώνες και 24 αγωνιστικές σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, κατακτώντας 17 παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών και είναι παρούσα σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα. Το 2007, η ομάδα της Ducati κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με τον Αυστραλό αναβάτη Casey Stoner.

Και οι δύο εταιρείες διατηρούν στην κατοχή τους τα οχήματα που διαγωνίστηκαν σε θρυλικούς γι αυτές αγώνες: το SEAT 124 Group 4 που ανέβηκε στο βάθρο του Montecarlo Rally το 1977, ενώ η Ducati την 900 που κέρδισε τον αγώνα 24 ωρών του Montjuïc το 1980, τον πιο εξαντλητικό αστικό αγώνα στην ιστορία του μοτοσυκλετικού αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και video επισκεφτείτε: http://seat-mediacenter.com

Ετικέτες: