top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Rallye Monte-Carlo Historique: Les Grecs!

Με συνέπεια τα ελληνικά πληρώματα συμμετείχαν και στο φετινό Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο, στην 25η εκδοχή του.

Ξανά προς τη δόξα τραβά και, χωρίς αμφιβολία, στο αντίστοιχο Μόντε, το 2024, τα ελληνικά πληρώματα θα είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσια των τριών που έλαμψαν φέτος, διδάσκοντας για ακόμα μία χρονιά ελληνική ευγένεια.Τέλος Ιανουαρίου ο ΣΙΣΑ, που στηρίζει εκθέτοντας την ξεπερασμένη τους Ομοσπονδία, οργανώνει εκδήλωση για το «καλό δρόμο» στους Αλέξανδρο Χριστοδούλου-Άρη Γεωργοσόπουλο, Δημήτρη Καλογερά-Χρήστο Διαμαντόπουλο και Λυμπέρη Παπάζογλου-Δημήτρη Μπουνάζο.

Στο προαύλιο τα όπλα τους, το Mitsubishi Lancer turbo, όπως και το Alpine 5, «ο βιδολόγος», όπως το περιέγραφαν τότε, ό,τι ισχύει στη μέγιστη τιμή και για την κόκκινη Alfa Sud ti. Όλα άψογα προετοιμασμένα ώστε να αποδειχθούν αξιόπιστα. Ό,τι απαιτείται να χαρακτηρίζει και τους πρωταγωνιστές-πληρώματα σε έναν πολυήμερο μαραθώνιο με περισσότερες από 200 συμμετοχές. Το κάθε ελληνικό πλήρωμα έχει το πλάνο του, αλλά, όπως άλλωστε αποδείχθηκε, πρόκειται για ομάδα με κοινούς τεχνικούς και εξαιρετική επικοινωνία από τον Mr ΣΙΣΑ, κ. Μιχάλη Μουζούκη, που υποστηρίζει με κόπο το δρόμο που χάραξε σε πολύ υψηλό επίπεδο ο Μr George Delaportas.

Στον αγώνα οι αυστηροί κανονισμοί στέρησαν το γοητευτικό παιχνίδι-κρυφτό με τη χαμηλή μ.ω.τ., αλλά οι δικοί μας, που προσαρμόστηκαν, διασκέδασαν ακόμα και έτσι.

Les Grecs

Βαρύ πυροβολικό στο Lancer, «είχαν» τη δεκάδα, ωστόσο καθυστέρησαν από λάστιχο μία διαδρομή πριν από το τέλος, σφραγίζοντας το τσαγανό του Έλληνα με την αντίδρασή τους στην ατυχία. Στο «5άρι» ο Δημήτρης οδηγεί, ο Χρήστος διαβάζει, αναλύει και καθοδηγεί, οπότε η ατυχία στην πρώτη ειδική, που τους έριξε πολύ πίσω στην κατάταξη, λειτούργησε θετικά και, αξιοποιώντας την ποιότητά τους, όπως και αυτήν της μηχανής τους, σκαρφάλωσαν εντυπωσιακά στην κατάταξη, εξελίσσοντας μάλιστα την άγρια νύχτα στον επίλογο, σε ευχάριστη «ημέρα». Με τον τρόπο τους, χωρίς ηλεκτρονική-δορυφορική στήριξη στη Sud, οι «Ιταλοί» υπενθύμισαν πώς λειτουργεί το αγαπημένο τους Terratrip, ενθουσιάστηκαν από τη φιλοξενία στο κλασάτο περιβάλλον και ανανέωσαν για την 26η εκδοχή του Μόντε σε δώδεκα μήνες.

Για την ιστορία, το Ιστορικό Μόντε του 2023 το κέρδισαν οι Ελβετοί Enz-Mme Seeberger με Lancia Fulvia Coupe 1.3 S, με δεύτερους τους Kashin-Kostyrko με Volkswagen Scirocco, και το βάθρο συμπλήρωσαν οι Ιταλοί Chiesa-Chiesa με Alfa Romeo Giulia Ti 1600. Οι συμμετέχοντες αποδέχθηκαν την πρόσκληση της οργάνωσης και συμμετείχαν στο παραδοσιακό γκαλά της απονομής, που μένει για πάντα στη μνήμη όσων έχουν την τιμή. Κοκτέιλ πολύ υψηλού επιπέδου, όπου λάμπει η ελληνική παρουσία υπεράνω αποτελεσμάτων.

Bravo Les Grecs, a la prochaine…_ Σ. Χ.

Les Grecs

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ