top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

To Ιστορικό Ράλλυ Πίνδου 2022 προ των πυλών

Όλα είναι έτοιμα για το Ιστορικό Ράλλυ Πίνδου 2022, που θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Οι αυτοκινητάμαξες με τα περισσότερα ιστορικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ιστορικό Ράλλυ Πίνδου βρίσκονται καθ΄οδόν, αν ήδη δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους. Ένα ηλεκτρικό KIA e-NIRO από τη Βουλγαρία, με πλήρωμα τον Kalin Dedikov και την Antoaneta Dedikova θα έχει τον αριθμό 0 στις πόρτες και θα εκτελέσει χρέη πλοηγού. Όσο για την παρακολούθηση των live αποτελεσμάτων και του gps tracking, θα γίνεται στους ακόλουθους συνδέσμους:

Κατατακτήριος πρόλογος (Πέμπτη 23/6)
https://html5.anube.es/?rally=rally3673

Κυρίως αγώνας (24-25/6), κατηγορία Regularity
https://html5.anube.es/?rally=rally3675

Κυρίως αγώνας (24-25/6), κατηγορία SportTouring
https://html5.anube.es/?rally=rally3676

Pindos Historic Rally

Ο φετινός αγώνας έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο την πόλη των Ιωαννίνων και περιλαµβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου. Όπως είναι ήδη γνωστό, έχει συγκεντρώσει 41 συμμετοχές (27 Regularity, 14 Sport touring, 6 διεθνείς). Τα πληρώματα, απαλλαγμένα πλέον από τους περιορισμούς της πανδημίας, καλούνται να διανύσουν περίπου 850 συνολικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων 500 χιλιόμετρα σε ειδικές διαδροµές ακριβείας, όπου θα υπάρξουν 250+ κρυφές χρονοµετρήσεις, µε ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, µέσω του δορυφορικού συστήµατος χρονοµέτρησης της ANUBE Motorsport.

Pindos Historic Rally

Το πρώτο σκέλος θα εκκινήσει την Πέμπτη 23/6 στις 7:30 το βράδυ από την πλατεία Μαβίλη στην λίµνη των Ιωαννίνων και θα έχει κατατακτήριο ρόλο. Οι διαδροµές του θα διεξαχθούν γύρω από το όρος Μιτσικέλι, συμπεριλαμβάνοντας την ειδική Περίβλεπτος, καθώς και την superstage Λιγκιάδες, ανάβαση που θα οδηγήσει τα πληρώματα στο ομώνυμο χωριό.

Kia e-Niro

Η δεύτερη ηµέρα (εκκίνηση Παρασκευή 24/6 στις 10 το πρωί), περιλαµβάνει διαδροµές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, καταλήγει για µεσηµεριανή ανασυγκρότηση στο πάντα φιλόξενο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου και συνεχίζει νότια µέσα από άγριας ομορφιάς διαδροµές του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων, για να καταλήξει το απόγευµα στη μαγευτική λίμνη Ζηρού. Το τελευταίο σκέλος της ημέρας, περιλαµβάνει διαδροµές γύρω από το ιστορικό Σούλι και την Δωδώνη για να καταλήξει τελικά το βράδυ και πάλι στη λίµνη των Ιωαννίνων, όπου και η τελική ανασυγκρότηση της ημέρας.

Pindos Historic Rally

Σάββατο 25/6 πρωί, επανεκκίνηση και πάλι από τη λίµνη των Ιωαννίνων, για την τελική αναμέτρηση μεταξύ των πληρωμάτων που θα κρίνει τους νικητές και διακριθέντες του αγώνα. Διαδρομή 3ης ημέρας στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, όπου περνώντας από Μηλιωτάδες, Φλαμπουράρι, Βοβούσα, Περιβόλι, τα πληρώματα θα φθάσουν ως το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας κι εν συνεχεία θα περάσουν από την χαράδρα Αώου, Ηλιοχώρι, Τσεπέλοβο για να τερματίσουν γύρω στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη.

Pindos Historic Rally

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΠΙΝΔΟΣ ΤΟΥ 2021
Πέρισυ, το Ιστορικό Ράλλυ Πίνδος διεξήχθη για δεύτερη φορά σε διαφορετικές όμως ημερομηνίες (αρχές Σεπτεμβρίου), διατηρώντας τον σκληρό χαρακτήρα της πρώτης διοργάνωσής του. Ο αγώνας για την κατηγορία Sport Touring βρηκε στις τρεις κορυφαίες θέσεις τους Βαξεβανίδη –Βαξεβανίδη, Λιάκο –Λιάκο και Λαγάκη -Τσαλίκη. Το τελευταίο σκέλος του αγώνα που αφορούσε µόνο την κατηγορία Regularity, περιλάμβανε διαδροµές στη βορειοδυτική πλευρά του νοµού Ιωαννίνων. Την πρώτη εξάδα της κατάταξης της κατηγορίας Regularity κατέλαβαν οι: 1. ∆ελαπόρτας –Χατζής µε VW Golf GTi, 2. Κονταράτος –Ιατρίδης µε Porsche 911, 3. Γεωργοσόπουλος – Κοντοπός µε VW Golf GTi, 4. Κουνέλης –Κουνέλης µε Toyota Starlet, 5. ∆ούρος -Γεωργακόπουλος µε Suzuki Swift GTi και 6. Κοφινάς – Κοφινάς µε Mini Cooper.

Pindos Historic Rally 2021

Παρά την κούραση των 700+ δύσκολων χιλιοµέτρων, τα χαµόγελα και τα θετικά σχόλια των συµµετεχόντων, επιβεβαίωσαν την πεποίθηση µας ότι υπάρχει ένα κοινό που επιθυµεί δύσκολους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων. ∆εν είναι τυχαίο εξάλλου οτι στη δεύτερη του µόλις έκδοση, και εν µέσω υγειονοµικών περιορισµών και προβληµάτων, το Pindos Historic Rally κατάφερε να προσελκύσει 6 πληρώµατα από το εξωτερικό, µε τέσσερα από αυτά να καταφέρνουν τελικά να εκκινήσουν και να επιστρέφουν στις πατρίδες τους µε τις καλύτερες εντυπώσεις, από την άγρια οµορφιά των τοπίων, τους παραδοσιακούς οικισµούς και την φιλοξενία που τους προσφέρθηκε.

Pindos Historic Rally

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ