top icon
Διεθνείς αγώνες

H Cadillac σε WEC και IMSA το 2023 με LMDh

Η Cadillac ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην κατηγορία LMDh το 2023 κατασκευάζοντας πρωτότυπο σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Dallara το οποίο θα διαχειρίζονται οι Action Express Racing και Chip Ganassi Racing.

Η εταιρεία της General Motors ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει τόσο στο Πρωτάθλημα WEC όσο και στο Πρωτάθλημα IMSA, διατηρώντας την παρουσία της στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων. Η Cadillac θα εξελίξει ένα υβριδικό πρωτότυπο LMDh σε συνεργασία με την Dallara, η οποία είναι ένας από τους τέσσερις αδειοδοτημένους κατασκευαστές πλαισίων.

Cadillac και Dallara συνεργάστηκαν το 2017 για να δημιουργήσουν την Cadillac DPi-V.R (με πλαίσιο την Dallara P217 LMP2) που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα IMSA (2017 και 2018) υπό τους ισχύοντες κανονισμούς Dpi (Daytona Prototype International).

Η επίσημη δέσμευση της Cadillac μετά από πολύμηνες φήμες, φέρνει έναν πέμπτο κατασκευαστή στην LMDh μετά από προηγούμενες ανακοινώσεις της Acura, της Audi, της Porsche και της BMW.

Η εταιρεία έχει δηλώσει τις προθέσεις της να εισέλθει στο αυτοκίνητο τόσο στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC) από το 2023.

Θα χρησιμοποιήσει δύο από τις ομάδες του DPi, AXR και Ganassi, για να τρέξει αυτά τα προγράμματα, αλλά δεν διευκρινίσει ποια ομάδα θα αγωνιστεί σε ποιο Πρωτάθλημα.

Το ντεμπούτο του αυτοκινήτου προβλέπεται για τις 24 Ώρες της Daytona το 2023, το οποίο ανοίγει τη σεζόν IMSA.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αγωνιζόμαστε στο κορυφαίο επίπεδο του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού στην κατηγορία LMDh από το 2023», σχολίασε ο Rory Harvey, αντιπρόεδρος της Cadillac Global.

«Όπως και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, η Cadillac κάνει τη μετάβαση σε ένα μέλλον που οδηγείται από εναλλακτικές πηγές ενέργειας».

«Η υβριδική φύση των κανόνων LMDh θα μας βοηθήσει να γεφυρώσουμε τη μεταφορά της τεχνολογίας μας στο πλήρως ηλεκτρικό μέλλον μας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε την επιτυχία μας και συνεχίζουμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις και την τεχνολογία μας από την πίστα στα οχήματα παραγωγής μας».

«Είχαμε μεγάλη επιτυχία με την Cadillac DPi-V.R που κατέκτησε το πρωτάθλημα και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε αυτό το ρεκόρ στο μέλλον με την επόμενη γενιά Cadillac LMDh»._Φ.Λ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ