top icon
Κόσμος

O Elon Musk μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter

Ένα μόλις 24ώρο μετά την ανακοίνωση απόκτησης του 9,2% του Twitter, ο Elon Musk είναι και επίσημα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Elon Musk εντάσσεται και επίσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter, ένα μόλις 24ώρο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla απέκτησε το 9,2% των μετοχών του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Με την ανακοίνωση της ως άνω είδησης, οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άνοδο άνω του 6% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

«Μετά από συνομιλίες με τον Elon τις τελευταίες εβδομάδες, κατέστη σαφές σε εμάς ότι θα προσέφερε μεγάλη αξία στο διοικητικό μας συμβούλιο», δήλωσε ο CEO του Twitter, Parag Agrawal.

«Είναι παθιασμένος πιστός όσο και έντονος επικριτής της υπηρεσίας, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στο Twitter και στην αίθουσα συνεδριάσεων, για να μας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η θητεία του Elon Musk στο ΔΣ του Twitter έχει οριστεί να λήξει το 2024. Κατά τη διάρκεια αυτής ή 90 ημέρες μετά, ο Elon Musk δεν θα μπορεί να είναι «ο πραγματικός ιδιοκτήτης άνω του 14,9% των κοινών μετοχών της εταιρείας», όπως ανακοίνωσε η SEC.

Η συμμετοχή του Elon Musk στο μετοχικό και διοικητικό σχήμα του Twitter πραγματοποιείται μετά από μια περίοδο κριτικής στο μέσο γνωστό κοινωνικής δικτύωσης από τον ισχυρό άνδρα της Tesla.

Αφού διορίστηκε στο ΔΣ της εταιρείας, ο Elon Μusk είπε μέσω του Twitter ότι θα πιέσει για αλλαγές στο μέσο.

Ώρες μετά την αποκάλυψη της συμμετοχής του στην εταιρεία, ο Elon Musk μπήκε στο Twitter για να ρωτήσει τους χρήστες σχετικά με το ενδιαφέρον τους για την προσθήκη ενός κουμπιού επεξεργασίας (βλ. edit). Ο Parag Agrawal έκανε retweet την εν λόγω ανάρτηση, καλώντας τους χρήστες να «ψηφίσουν προσεκτικά» καθώς οι συνέπειες «θα είναι σημαντικές».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ