top icon
Κόσμος

Audi: Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα έως το 2040

Η Audi καλεί τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της γηραιάς ηπείρου να γυρίσουν την πλάτη τους στα ορυκτά καύσιμα.

Οι συζητήσεις γύρω από ένα πιθανό εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο υπό το φως της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία έχουν αυξήσει την πίεση στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις κυβερνήσεις προκειμένου να διευρύνουν τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μια από αυτές της εταιρείες είναι και η Audi, με τον CEO της, Markus Duesmann, να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα τα εξής:

«Ας είμαστε θαρραλέοι ως Ευρωπαίοι και ας αναλάβουμε να εγκαταλείψουμε εντελώς τα ορυκτά καύσιμα από το 2040. Πρέπει να δώσουμε όλη μας την ενέργεια στα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία για ατομική κινητικότητα».

Ο CEO της Audi ζήτησε ταχύτερη επέκταση της ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βαυαρία, όπου εδρεύει η Audi, και αλλού.

«Για να επιτύχουμε πραγματικά μια βιώσιμη ανάκαμψη στην κινητικότητα, θα χρειαστεί να επεκτείνουμε την υποδομή φόρτισης και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το συντομότερο δυνατό.  Η πρώιμη απόφασή μας υπέρ της βιώσιμης, ηλεκτρικής κινητικότητας υποστηρίζεται από την υψηλή ζήτηση των πελατών. Βασιζόμενοι σε αυτή τη δυναμική, επεκτείνουμε συστηματικά το χαρτοφυλάκιό μας με ηλεκτρικά οχήματα».

Markus Duesmann - Audi

Ως γνωστόν, η Audi θα σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2033 (διαβάστε περισσότερα εδώ). Η δε VW, η οποία αποτελεί τη μητρική εταιρεία του VW Group, θα το προβεί σε ανάλογες κινήσεις το 2035 στην Ευρώπη και αργότερα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW, έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους απέναντι στην… απόλυτη εστίαση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στα ηλεκτρικά οχήματα καθώς η ζήτηση για οχήματα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι ακόμα υψηλή.

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας έχει δηλώσει ότι στοχεύει στη σταδιακή απανθρακοποίηση έως το 2030 ενώ στοχεύει να καλύψει όλες τις ανάγκες της σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ανανεώσιμων πηγών έως το 2035.

Audi

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ