top icon
Κόσμος

Audi: Από το 2026 θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα

Η Audi ανακοίνωσε ότι από το 2026 και μετά θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ θα σταματήσει την παραγωγή συμβατικών κινητήρων σταδιακά έως το 2033.

Η Audi προχώρησε σήμερα σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που αφορά το μέλλον της δια στόματος του CEO της, Markus Duesmann.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή του τελευταίου μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης της Audi θα ξεκινήσει σε μόλις 4 χρόνια από σήμερα. Και από το 2026, η premium μάρκα του VW Group θα λανσάρει νέα μοντέλα στην παγκόσμια αγορά που θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως είναι προφανές, η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων επιταχύνει τη μετάβασή της στην ηλεκτρονική κινητικότητα με τον Γερμανό κατασκευαστή να ανακοινώνει επίσης ότι θα καταργήσει σταδιακά την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης έως το 2033.

Ως γνωστόν, η Audi στοχεύει στην επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, στο σύνολο των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της, το αργότερο έως το 2050.

Audi

Τι δήλωσε ο CEO της Audi

Χαρακτηριστικές των αποφάσεων της Audi ήταν και οι δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Markus Duesmann, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Συνεδρίου για το Κλίμα που πραγματοποιείται στο Βερολίνο:

«Μέσω της καινοτόμου δύναμής μας, προσφέρουμε βιώσιμες και ουδέτερες από άνθρακα επιλογές κινητικότητας. Δεν πιστεύω στην επιτυχία των απαγορεύσεων. Πιστεύω όμως στην επιτυχία της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

«Ο ακριβής χρόνος κατάργησης του κινητήρα καύσης στην Audi θα αποφασιστεί τελικά από τους πελάτες και τη νομοθεσία. Η εταιρεία αναμένει τη συνέχιση της ζήτησης των εν λόγω κινητήρων στην Κίνα μετά το 2033, γι ‘αυτό θα μπορούσε να υπάρξει προσφορά τέτοιων οχημάτων εκεί, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, που θα κατασκευάζονται τοπικά.

«Ταυτόχρονα, η Audi θα επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα όλων των ηλεκτρικών μοντέλων της. Με τα νέα μοντέλα e-tron GT, RS e-tron GT, Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, η Audi ήδη λανσάρει από φέτος περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ότι μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μέχρι το 2025, η μάρκα στοχεύει να έχει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της.

«Στέλνουμε το μήνυμα ότι η Audi είναι έτοιμη».

Για την Audi η επέκταση μιας ευρείας υποδομής φόρτισης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την επέκταση της ηλεκτρικής κινητικότητας και την αποδοχή της από την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό, η Audi συμμετέχει ενεργά και στους δύο τομείς.

Ωστόσο, η Audi δηλώνει έτοιμη να επενδύσει στην εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι την πλήρη απόσυρσή τους, βελτιώνοντας περαιτέρω τις υπάρχουσες γενιές για να επιτύχει μεγαλύτερη απόδοση.

«Ο τελευταίος κινητήρας εσωτερικής καύσης της Audi θα είναι ο καλύτερος που έχουμε κατασκευάσει ποτέ», δήλωσε ο Markus Duesmann.

Audi

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Audi
  • Audi
  • Audi
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ