top icon
Κόσμος

Η Toyota οδηγεί με διαφορά την κούρσα των πωλήσεων «απέναντι» στο VW Group

Η Toyota είναι με διαφορά της τάξης του 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς «κόντρα» στο VW Group.

Η Toyota έχε βάλει ολοταχώς ρότα προκειμένου να καταστεί η μεγαλύτερη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας ξεπεράσει τον… αιώνιο αντίπαλο του, το VW Group, κατά περισσότερα από 1 εκατομμύριο οχήματα μέχρι τον Απρίλιο.

Ενώ οι πωλήσεις και των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών στην Κίνα έχουν βρει πολλά εμπόδια λόγω των μέτρων καραντίνας, η Toyota έχει καταφέρει να περιορίσει τη ζημιά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τον γερμανικό όμιλο των 12 εταιρειών.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής δήλωσε ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 5,8% τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, ενώ οι πωλήσεις για τον Γερμανό αντίπαλό του μειώθηκαν κατά 26%.

VW Group - Toyota

Η Toyota κατάφερε να συνεχίσει να ξεπερνά την VW Group, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο παραγωγής τον περασμένο μήνα καθώς η ιαπωνική εταιρεία είχε βάλει προσωρινά φρένω, λόγω της εξάπλωσης του COVID-19 στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της, Akio Toyoda, είπε στους υπαλλήλους τον Μάρτιο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία επανεξετάζει τα σχέδιά της, μαζί με τους προμηθευτές, για να αποφύγει τα προβλήματα

Από τη μεριά της, η VW δυσκολεύτηκε φέτος στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της, με τις παραδόσεις εκεί να μειώνονται κατά 30% μέχρι τον Απρίλιο. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης πολύ μεγαλύτερη παρουσία από την Toyota στη δυτική Ευρώπη, όπου η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει διαταράξει περαιτέρω τις ήδη «προβληματικές» αλυσίδες εφοδιασμού.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ