top icon
Αγώνες

MotoGP – Race Μαλαισία: Νίκη για Honda και Pedrosa σε έναν δραματικό αγώνα!

Άνετη νίκη για τον Perdrosa, αλλά και μάχη μέχρις… εσχάτων ανάμεσα σε Marquez και Rossi, που είχε ως αποτέλεσμα την επαφή των δύο αναβατών, την πτώση του Ισπανού και την τιμωρία, εν όψει του «τελικού» στη Βαλένθια, για τον Ιταλό.

Την περασμένη Κυριακή όλοι παρακολουθήσαμε καθηλωμένοι στους δέκτες μας έναν από τους καλύτερους, από πλευράς δράσης μέσα στην πίστα, αγώνες των τελευταίων ετών στην πάντοτε απαιτητική πίστα του Phillip Island της Αυστραλίας. Σήμερα, σε αντίθεση, έναν από πιο δραματικούς. Αν μη τι άλλο, ως προς την εξέλιξη της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Rossi και Marquez, τα πρώτα… επεισόδια της οποίας παίχτηκαν την Πέμπτη όταν με δηλώσεις του στην επίσημη συνέντευξη Τύπου και εν συνεχεία στον ιταλικό Τύπο ο «Γιατρός» κατηγόρησε ανοιχτά τον Ισπανό ότι τον καθυστερεί μέσα στην πίστα με στόχο να «βοηθήσει» έτσι τον Jorge Lorengo προκειμένου να είναι αυτός που θα στεφθεί Πρωταθλητής στο τέλος της χρονιάς. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Στον αγώνα, ο pole man Dani Perdrosa δεν βρήκε καμία απολύτως… αντίσταση προκειμένου να κατακτήσει την 28η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία, την 51η στην καριέρα του αλλά και τη 2η μέσα στο 2015. Πίσω από τον μικρόσωμο και αναγεννημένο στους τελευταίους αγώνες Ισπανό της Repsol Honda ακολουθούσε, από τον πρώτο κιόλας γύρο, ο Marq Marquez και σε απόσταση βολής πίσω του, ο Valentino Rossi. Ο Lorenzo, ξεκινώντας τον αγώνα από την 4η θέση της αφετηρίας, έκανε μια κακή εκκίνηση, πράγμα σπάνιο για τον Ισπανό, βλέποντας τις δύο Ducati να τον προσπερνούν στη στροφή 1. Ωστόσο, η απάντηση ήρθε αμέσως, με τον πάντοτε εκρηκτικό στους πρώτους γύρους Lorenzo να προσπερνά όχι μόνο τους Iannone, Dovizioso και Rossi, ο οποίος δε θέλησε να πάρει ρίσκα στη συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα, αλλά και ανέλπιστα(;) εύκολα τον Marquez, ο οποίος έτσι έμεινε να πολεμά για την τρίτη θέση με τον «Γιατρό». Η μεταξύ τους μάχη, με αλλεπάλληλα προσπεράσματα από τον 3ο έως και τον 7ο γύρο, ήταν λυσσαλέα, με τον Rossi ωστόσο να δείχνει θυμωμένος και συνάμα πεπεισμένος, μέσω της γλώσσας του σώματος του, πως ο 22χρονος «παίζει» για μια ακόμα φορά μαζί του προσφέροντας απλόχερα την ευκαιρία στον Lorenzo να… χαθεί εμπρός τους.

Η συνέχεια της αντιπαράθεσης ήταν δραματική. Στη στροφή 14 και με τον Rossi να προηγείται τη στιγμή εκείνη, ο Marquez πλησιάζει από την εξωτερική τη Yamaha Movistar του Ιταλού, ο οποίος εκνευρισμένος κοιτά τον Ισπανό(!) ανοίγοντας συγχρόνως την αγωνιστική του γραμμή προκειμένου να πάρει τη βέλτιστη για τον ίδιο γραμμή, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο τέλος του αγώνα. Ο Marquez, ο οποίος είχε τοποθετήσει τη Honda του ένα «κλικ» πιο πίσω από εκείνη του Rossi, αποφασίζει να γείρει τη μοτοσικλέτα του προς το εσωτερικό της δεξιάς στροφής που ακολουθούσε, κίνηση που μοιραία τον φέρνει σε επαφή με τον Ιταλό. Το συμβάν «κλείνει» με πτώση του Marquez, την 6η μέσα στο 2015 και στο τέλος του αγώνα, με τιμωρία του Rossi, με τους αγωνοδίκες να του επιβάλλουν ποινή εκκίνησης από την τελευταία θέση του grid στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος MotoGP που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Με το δεδομένο αυτό και με το βαθμολογικό προβάδισμα του Rossi, που τερμάτισε 3ος, να εξανεμίζεται στους 7 πλέον βαθμούς μετά και τη 2η θέση του Lorenzo στη Sepang, ο Ιταλός θα τα βρει… σκούρα στην Ισπανία προκειμένου να κατακτήσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του. Ραντεβού λοιπόν σε δύο βδομάδες από σήμερα για ένα (ακόμα) επεισοδιακό, όπως όλα δείχνουν, φινάλε._Χ.Α.

 
#SepangClash – #MalaysianGP

#SepangClash! http://bit.ly/SepangClash-MalaysianGP-f

Posted by MotoGP on Sunday, October 25, 2015

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ