top icon
Αγώνες

Formula 1: Και τότε, και τώρα, Viva Las Vegas! (Video)

Η Formula 1 δίνει μια πρώτη γεύση υπερθεάματος στο Las Vegas κι εμείς εξερευνούμε το πρώτο (κινηματογραφικό) Grand Prix του Las Vegas, από το 1964.

Ξημερώματα Κυριακής για την Ελλάδα, σούρουπο Σαββάτου για τη Νεβάδα, στο Las Vegas διοργανώθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του Grand Prix Formula 1 του Las Vegas, και άνοιξε η πλατφόρμα πώλησης των (ιδιαίτερα τσουχτερών) εισιτηρίων.

Το πρώτο Grand Prix του Las Vegas της νέας εποχής έχει προγραμματιστεί στο καλεντάρι της Formula 1 για το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023, με την εκκίνηση να δίνεται στις 10 το βράδυ τοπική ώρα (η Νεβάδα βρίσκεται 10 ώρες πίσω από εμάς).

Γιατί τόσο αργά; Επειδή, με τη διαφορά της ώρας θα είναι πρωί Κυριακής για την Ευρώπη, απόγευμα Κυριακής για την Ασία και Σαββατόβραδο για την Αμερική, βολικές δηλαδή ώρες για τους τηλεθεατές της Formula 1 σε όλο τον κόσμο.

Formula 1 Lewis Hamilton Vegas

H Formula 1 φτάνει στο Las Vegas, με τον δέοντα φωτισμό στην παλαιότερη Mercedes του Lewis Hamilton από το 2019

Επιπλέον, καθώς το Las Vegas βρίσκεται στη μέση της ερήμου, τη μέρα θα ήταν ανυπόφορη η ζέστη, για μηχανήματα και ανθρώπους. Τόσο το 1981 όσο και το 1982, τις δύο προηγούμενες φορές που το Las Vegas φιλοξένησε Grand Prix Formula 1, ήταν αυτό που ανακήρυξε Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Ο Πρωταθλητής του 1981 όμως, Nelson Piquet, βγήκε μισολιπόθυμος από το αυτοκίνητο, τόσο από τη ζέστη όσο και από την ακαταλληλότητα εκείνης της διαδρομής για αγώνα Formula 1, μέσα στο χώρο στάθμευσης ενός ξενοδοχείου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη σημερινή εκδήλωση για τη νέα εποχή της Formula 1 στο Las Vegas, κάνοντας κλικ εδώ. Συμμετείχαν ο George Russell, ο Sergio Perez και ο Lewis Hamilton, που μας «κέρασαν» πολλά donuts.

Ο George Russell λίγο έλλειψε να χτυπήσει στα προστατευτικά ενώ ο Sergio Perez έδειχνε να διασκεδάζει περισσότερο από όλους, οδηγώντας με το ένα χέρι και χαιρετώντας τους θεατές με το άλλο. Έλιωσε ένα σετ πίσω ελαστικών, οπότε ζήτησε δεύτερο σετ και συνέχισε τα donuts.

Formula 1 LV Sergio Perez

Ο Sergio Perez διασκέδασε περισσότερο από όλους, λιώνοντας δύο ζεύγη πίσω ελαστικών σε donuts

Στο 41ο λεπτό του βίντεο, που σας δώσαμε πιο πάνω, μπορείτε επίσης να δείτε μια ηλεκτρονική προσομοίωση ενός γύρου στο σιρκουί που θα διεξαχθεί ο αγώνας Formula 1 του χρόνου τέτοια εποχή.

Δραττόμεθα λοιπόν της ευκαιρίας να αναφερθούμε σε ένα φανταστικό παλαιότερο Grand Prix του Las Vegas, που όμως περιελάμβανε κάποια αληθινά υπέροχα αυτοκίνητα!

Θέμα της πολύ όμορφης και κλασικής πλέον ταινίας του 1964, Viva Las Vegas, με πρωταγωνιστές τον Βασιλιά του Rock, Elvis Presley, στο απόγειο της δόξας του, και την γοητευτική Σουηδέζα ηθοποιό και χορεύτρια, Ann Margret, είναι το «πρώτο Grand Prix του Las Vegas».

Βάσει του σεναρίου της ταινίας, λοιπόν, καταφθάνουν στη Νεβάδα από όλο τον κόσμο φημισμένοι οδηγοί με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με την επωνυμία, 1ο Grand Prix του Las Vegas.

Formula 1 Vegas 2

Δρόνοι σχηματίζουν τη μορφή ενός αυτοκινήτου Formula 1 στη νύχτα του Las Vegas

Κάνοντας κλικ εδώ, μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρη την ταινία με τα υπέροχα τραγούδια του Elvis Presley. Ή, αν βιάζεστε για την δράση του «αγώνα», μπορείτε να πάτε απ ευθείας στο 1:15’.

Η εκκίνηση δίνεται σε στυλ LeMans εκείνης της εποχής, με τους οδηγούς να τρέχουν στα αυτοκίνητα, ενώ η διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνει φυσικά τοπία άφθαστης ομορφιάς.

Τα δε αυτοκίνητα που συμμετέχουν, είναι ένα το ένα. Ο Elvis οδηγεί μια πολύ σπάνια Elva Maserati MkIV ενώ ο βασικός του αντίπαλος μια Ferrari 250 GT Berlinetta Tour De France, με μακρύ μεταξόνιο και 3λιτρο μοτέρ V12 του Colombo, που φτιάχτηκαν μόνο 77 από την Scaglietti και σήμερα, αν υπάρχει ακόμα, κοστίζει πολλά εκατομμύρια.

Και βέβαια, θα δείτε πολλά ακόμη θαυμάσια αυτοκίνητα, Mercedes SL 300 Roadster, Shelby Cobra, Corvette C2, Jaguar XK120, Austin Healey κλπ.

Φυσικά, ο Elvis νικά τον αγώνα και επιπλέον κερδίζει την καρδιά της κοπέλας. Για αυτό λοιπόν, και τότε, στην εποχή του Elvis, και τώρα, στη σύγχρονη εποχή της Formula 1, Viva Las Vegas!

Formula 1 Viva Las Vegas

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ