top icon
Επικαιρότητα

Η Nissan ξεκινά παραγωγή ενός νέου τύπου αναπνευστήρα

Ο αναπνευστήρας που ονομάζεται Q-Vent, προορίζεται για παγκόσμια χρήση από νοσοκομεία αναπτυσσόμενων χωρών και θα παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη.

Η Nissan προχωρά, σε συνεργασία με την QEV Technologies, το τεχνολογικό κέντρο Eurecat και το Νοσοκομείο Sant Pau στην Ισπανία, στην παραγωγή ενός νέου τύπου αναπνευστήρα. Ο Q-Vent, θα χρησιμεύσει ως πιο προσιτή οικονομικά, φορητή λύση, για χρήση σε νοσοκομεία αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίες δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες μεγαλύτερων κρατών.

Ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα τις διεθνείς προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του COVID-19, από την ομάδα έρευνας και εξέλιξης της QEV Technologies. Ο αναπνευστήρας Q-Vent έχει ήδη πάρει έγκριση από την Ισπανική Αρχή Ιατρικών και Υγειονομικών Προϊόντων (AEMPS), ενώ έχει περάσει από σειρά δοκιμών στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Νοσοκομείου Sant Pau στη Βαρκελώνη.

Η παραγωγή, που υπολογίζεται σε 180 αναπνευστήρες ανά εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, στο εργοστάσιο της Nissan που βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Την επιστασία του σχεδιασμού των επιμέρους εξαρτημάτων, της παραγωγής ορισμένων από αυτά, καθώς και της διαχείρισης των διαδικασιών μεταφοράς σε νοσοκομεία για κλινικές μελέτες, έχει αναλάβει το τεχνολογικό κέντρο Eurecat.

Nissan

Ο CEO της QEV Technologies, Miguer Valldecabres, δήλωσε: “Από την αρχή της επιδημίας, θεωρήσαμε πρόκληση τη δημιουργία ενός φορητού συστήματος χαμηλού κόστους, που θα μπορεί να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, ειδικά στις χώρες που ο COVID-19 θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά και που η πλειονότητα των ασθενών δε θα είχαν πρόσβαση σε αναπνευστήρες. Χάρη στην προσπάθεια και επιθυμία όλων των πλευρών, αυτό κατέστη δυνατό.”

Ο Dr. José Guerra, επιστημονικός συντονιστής του εγχειρήματος από το Νοσοκομείο Sant Pau, πρόσθεσε: “To Sant Pau υποστηρίζει την πρωτοβουλία μάχης απέναντι στον COVID-19. Πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε χώρες με μικρότερες οικονομικές δυνατότητες από εκείνες που υπάρχουν στην Ευρώπη και για αυτό, υποστηρίζουμε αυτό το project της QEV Technologies να κάνει αυτούς τους αναπνευστήρες χρήσιμους σε όλο τον κόσμο.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ