top icon
Επικαιρότητα

Στο φως και η έκδοση RS του νέου Skoda Octavia

Λίγες εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου μοντέλου, η Skoda συμπληρώνει τη γκάμα του Octavia με την πάντοτε ποθητή έκδοση RS.

Σχεδιαστικά, οι Τσέχοι φαίνεται να κρατούν χαμηλούς τόνους για μια ακόμα φορά προικίζοντας το νέο Octavia RS με διακριτικά σπορτίφ στοιχεία που με δυσκολία μαρτυρούν τις δυνατότητες της κατασκευής. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Octavia ξεχωρίζει και στην κορυφαία έκδοση RS για τα «διπλά» φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ασφαλώς, στο εμπρός μέρος, τη διευρυμένη μάσκα και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που βρίσκονται ενσωματωμένες στον προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν ο σκουρόχρωμος διαχύτης χαμηλά και ψηλότερα η αεροτομή, την οποία συναντά κανείς τόσο στο 4θυρο RS, όσο και στη στέισον βάγκον εκδοχή.

Σε σχέση με το παρελθόν, ο γνώριμος κινητήρας της οικογένειας TSI αποδίδει στο νέο Octavia RS, 230 ίππους και μέγιστη ροπή 350 Nm σταθερά από τις 1.500 έως και τις 4.600 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,7 δλ. και τελική 250 χλμ./ώρα. Φυσικά, η κίνηση «περνά» και πάλι στους εμπρός τροχούς με την αρωγή ενός χειροκίνητου 6αριού ή ενός «διπλόδισκου» με ίδιο αριθμό σχέσεων.

Στην έκδοση RS με τον 2λιτρο TDI, τα πράγματα παραμένουν ως έχουν, με την απόδοση να δαιτηρείται στους 184 ίππους και τη μέγιστη ροπή στα 380 Nm. Εν προκειμένω, το «0-100» ολοκληρώνεται σε 7,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 232 χλμ/ώρα. Στην προσθιοκίνητη έκδοση οι επιλογές κιβωτίων παραμένουν οι ίδιες με εκείνες της αντίστοιχης βενζινοκίνητης, ενώ στην τετρακίνητη, το «6αρι» DSG της «μαμάς» VW αποτελεί τη μοναδική επιλογή.

Στους υπόλοιπους τομείς, η Skoda ανακοινώνει πως το αμάξωμα «κάθεται» κατά 15 χλστ. πιο χαμηλά απ’ ότι το απελθόν RS, ενώ διευρυμένο κατά 30 χλστ. είναι το πίσω μεταξόνιο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ