top icon
Αγώνες

F1: Πώς θα λειτουργήσει η Red Bull μετά την αποχώρηση της Honda

Η Red Bull αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για το πώς θα λειτουργεί ως οργανισμός όταν αναλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της Honda και προμηθεύει τον εαυτό της με κινητήρες.

Με το πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων να ψηφίζεται ομόφωνα στη χθεσινή (Πέμπτη 11/2) της Επιτροπής της F1, ο δρόμος για τη συμφωνία ανάμεσα σε Red Bull και Honda ανοίγει διάπλατα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Motorsport Magazin, ο Helmut Marko, συμβουλάτορας της Red Bull, μίλησε για το νέο καθεστώς στο οποίο θα λειτουργεί η ομάδα κι η AlphaTauri από το 2022 ως το 2025:

«Η νέα οντότητα θα λέγεται ‘Red Bull Powertrains’. Το Building Eight, ένα από τα υπάρχοντα κτίριά μας, προσαρμόζεται κατάλληλα για να γίνει ο χώρος που θα αφορά τους κινητήρες. Όλα συμβαίνουν τη στιγμή που μιλάμε.»

Η Red Bull Technologies θα λειτουργήσει ως το «εργαστήριο» κι εξελικτής των υβριδικών συστημάτων της μονάδας ισχύος, ενώ έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την αυστριακή AVL για την παροχή hardware αναφορικά με τον κινητήρα.

Τέλος, σύμφωνα με τον Marko, η Red Bull θέλει να γίνει ξανά μία ομάδα με status εργοστασιακής από το 2025, όταν αλλάξουν οι κανονισμοί των κινητήρων. Πηγές του RaceFans.net αναφέρουν πως η Porsche είναι η επικρατέστερη για να προμηθεύσει τους Αυστριακούς με μοτέρ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ