top icon
Αγώνες

19η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου: Αποτελέσματα

Με κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή θερμοκρασία και το θέαμα πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Ιουλίου η φιλική Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου, που διοργανώθηκε από τη Start Line και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας.

Με την ζέστη να είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και για την περιοχή της ορεινής Αρκαδίας, ολοκληρώθηκε η 19η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου. Η πολύ όμορφη διαδρομή σε συνδυασμό με τις θεαματικές προσπάθειες των οδηγών έκαναν και φέτος τον αγώνα να εξελιχθεί σε γιορτή για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

Fountas

Στο αγωνιστικό κομμάτι για την Ομάδα Ν, νικητής ήταν ο Φούντας Πολύδωρος (Peugeot 106 S16), ο οποίος ανέβηκε ταχύτατα και στα δύο σκέλη του αγώνα, με τους Αργυράκη Νικόλαο (Citroen Saxo VTS) και Μαυρομάτη Μαρίνο (Peugeot 106 S16), να συμπληρώνουν την τριάδα. Στη Ν έως 2 Λίτρα, είχαμε τους ίδιους πρωταγωνιστές με τον Φούντα Πολύδωρο (Peugeot 106 S16) νικητή, και τους Αργυράκη Νικόλαο (Citroen Saxo VTS), Μαυρομάτη Μαρίνο (Peugeot 106 S16) να συμπληρώνουν τις δύο θέσεις του βάθρου.

Lioris

Στην Ομάδα Α, ο Λιώρης Παναγιώτης (Ford Escort RS Cosworth) πρώτευσε, προσθέτοντας άλλη μια επιτυχία στο αγωνιστικό του παλμαρέ. Ήταν ταχύτερος και στα δύο σκέλη αφήνοντας τους Τζαβάρα Αναστάσιο (Opel Astra GTE), Στάγια Βασίλη (Citroen Saxo VTS), να παλέψουν για τις δύο θέσεις του βάθρου. Μεγάλος νικητής στην Α έως 2 Λίτρα, ο Τζαβάρας Αναστάσιος (Opel Astra GTE). Με εξαιρετική οδήγηση κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Στάγια Βασίλη (Citroen Saxo VTS), ο οποίος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, με τον Ντέκα Γιώργο (Citroen Saxo VTS), να συμπληρώνει την τριάδα.

Tsiogkas

Απόλυτος κυρίαρχος στην Ομάδα Ε, όλο το σαββατοκύριακο ήταν ο Τσιόγκας Αλέξανδρος (Citroen AX Sport), μη αφήνοντας περιθώριο στους υπόλοιπους. Ανέβηκε ταχύτερα και στα δύο σκέλη κατακτώντας ακόμη μια νίκη. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Μπράτσος Γεώργιος (Peugeot 205 GTI), με την Χόνδρου Θεοδώρα (Ford Sierra RS Cosworth) να τερματίζει στην τρίτη θέση. Στην Ε έως 2 Λίτρα, νικητής ο Τσιόγκας Αλέξανδρος (Citroen AX Sport), με τους Μπράτσο Γεώργιο (Peugeot 205 GTI) και Δρακόπουλο Ιωάννη (Citroen Saxo VTS) να καταλαμβάνουν την δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στην Ομάδα Formula Saloon, που συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές, μεγάλος νικητής ήταν ο Σπυρόπουλος Σωτήριος με το θηριώδες Mitsubishi EVO IX. Ανέβηκε ταχύτερα και στα δύο σκέλη του αγώνα, μη αφήνοντας περιθώρια στους ανταγωνιστές του. Στη δεύτερη θέση ο Δούβαλης (Παναγιώτης BMW E36), ο οποίος έκανε μια σπουδαία εμφάνιση. Στην τρίτη θέση ο πάντα γρήγορος Ποτουρίδης Ιωάννης (Subaru Impreza WRX), σημείωσε ανταγωνιστικούς χρόνους.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών

Φούντας Πολύδωρος 

“Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα και όλα κύλησαν όπως τα θέλαμε. Το Σωματείο έκανε σπουδαία δουλειά οργανωτικά, δεν υπήρχαν καθυστερήσεις και απολαύσαμε τον αγώνα. Πετύχαμε και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.”

Λιώρης Παναγιώτης

“Εμείς χαρήκαμε τον αγώνα πάρα πολύ. Δεν είχαμε άγχος καθώς ο αγώνας ήταν φιλικός. Εμείς είχαμε σαν στόχο να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο για να είμαστε έτοιμοι στην συνέχεια. Ελπίζω και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ.”

Τσιόγκας Αλέξανδρος

“Ο αγώνας για εμές κύλησε θετικά. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο setup του αυτοκινήτου. Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποιες ρυθμίσεις και μας βοήθησε η συγκεκριμένη ανάβαση. Σημειώσαμε πολύ καλό χρόνο στο πρώτο σκέλος, αλλά στο δεύτερο η ζέστη σε συνδυασμό με κάποια σημεία που γλιστρούσαν, δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε κάτι καλύτερο. Το θετικό είναι πως θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα του Βόλου.”

Σπυρόπουλος Σωτήριος

“Εμείς μπορεί να τερματίσαμε στην πρώτη θέση αλλά αντιμετωπίσαμε έντονα προβλήματα με την ζέστη. Προσπαθήσουμε να τα λύσουμε και εν μέρει το καταφέραμε. Δεν πιέσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά ήρθε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το διασκεδάσαμε όσο μπορούσαμε. Συγχαρητήρια σε όλους.”

Μετά το τέλος της 19ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, η οργάνωση μαζί με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, υποσχέθηκε πως για τον εορτασμό των 20 ετών του αγώνα θα υπάρξουν σπουδαίες δράσεις και εκδηλώσεις με στόχο η αγαπημένη Ανάβαση της Πελοποννήσου να συνεχίσει να αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ