Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Αναβάλλονται τα GP σε Ολλανδία και Φινλανδία

Συνολικά, έντεκα είναι πλέον τα grand prix που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

H διαβόητη πανδημία έχει ήδη βάλει φρένο από τις αρχές της αγνωστικής σεζόν του 2020 στα GP που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν σε Κατάρ (Losail), Ταϊλάνδη (Buriram), ΗΠΑ (Circuit Of The Americas), Αργεντινή (Termas de Rio Hondo), Ισπανία (Jerez), Γαλλία (Le Mans), Ιταλία (Mugello), Καταλονία (Montmelo) και Γερμανία (Sachsenring), ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα στους εννέα παραπάνω αγώνες ήρθαν να προστεθούν και εκείνοι που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν  σε Ολλανδία (Assen) και Φινλανδία (KimiRing) στις 28 Ιουνίου και 19 Ιουλίου αντίστοιχα, όπως επίσημα ανακοίνωσαν οι διοργανωτές τους.

Οι υπεύθυνοι για την τέλεση του Ολλανδικού GP δήλωσαν:

«Δυστυχώς, τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σημαίνουν ότι το 90ο TT Assen GP θα αναβληθεί έως το φθινόπωρο ή μέχρι την επόμενη σεζόν.

«Είμαστε σε συζητήσεις με την Dorna Sports σχετικά με όλα αυτά.

«Φυσικά, είμαστε πολύ απογοητευμένοι, αλλά παρ' όλα αυτά υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση της κυβέρνησης. Η υγεία των οπαδών και όλων των εμπλεκομένων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας.»

Από τη μεριά τους, οι διοργανωτές του GP Φινλανδίας, που θα σήμανε την επιστροφή της χώρας στο καλεντάρι του θεσμού ύστερα από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, δήλωσαν:

«Η απόφαση για την αναβολή του φινλανδικού αγώνα λαμβάνεται από την Dorna Sports, η οποία κατέχει δικαιώματα.

«Η φινλανδική κυβέρνηση συνέστησε να μην διεξαχθούν εκδηλώσεις στις οποίες μετέχουν περισσότερα από 500 άτομα πριν από τον Αύγουστο, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

«Η Dorna Sports δεσμευτηκε να ανακοινώσει περισσότερα για το μέλλον του αγώνα το συντομότερο δυνατό.»

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου