Αγώνες Αγώνες

MotoGP – Motegi: Εύκολη νίκη για τον Marc Marquez

Η Honda εξασφάλισε μέσα στο «σπίτι» της το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και ο Marc Marquez μία εύκολη νίκη, εμπρός από τους Fabio Quartararo και Andrea Dovizioso.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Marc Marquez, ο pole man του 16ου αγώνα του φετινού θεσμού, δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στις τρεις Yamaha M1 που τον ακολουθούσαν παίρνοντας αμέσως κεφάλι, εμπρός από τον Fabio Quartararo, ο οποίος ήταν ο μόνος που κατάφερε να κινηθεί σε παραπλήσιο ρυθμό με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2019. Έτσι, χωρίς ποτέ να απειληθεί ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda πήρε στο Motegi, στο «σπίτι» της Honda, την 10η φετινή του νίκη, εξασφαλίζοντας συγχρόνως για λογαριασμό του ιαπωνικού εργοστασίου τον 25ο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών.

Fabio Quartararo

Ο 20χρονος, Fabio Quartararo, σε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση «πληρώνοντας» το τίμημα της επιλογής του μαλακού πίσω ελαστικού, καθώς στα τελευταία στάδια του αγώνα είδε τον Andrea Dovizioso με την Ducati GP19 να τον απειλεί. Ο Ιταλός, ο οποίος έκανε την καλύτερη διαχείριση ελαστικών, κατάφερε να επικρατήσει στην αντιπαράθεση που είχε για πολλούς γύρους με τον Maverick Vinales, που και αυτός «έμεινε» από λάστιχα στους τελευταίους γύρους περιοριζόμενος έτσι στην τέταρτη θέση.

Andrea Dovizioso

Την πέμπτη απέσπασε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού ο Cal Crutchlow αφήνοντας για μόλις 47 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Franco Morbidelli, που παρ’ ότι μέσα στη μάχη του βάθρου στα πρώιμα στάδια του αγώνα, άρχισε να χάνει έδαφος εξαιτίας της διαφαινόμενης πτώσης στην απόδοση των ελαστικών στη δική του Yamaha M1. Έβδομος ολοκλήρωσε ο Alex Rins, που κατάφερε μετά την κακή εκκίνηση που είχε να αφήσει πίσω του τον ομόσταβλό του, Joan Mir, αλλά και τις δύο Ducati GP19 των Danilo Petrucci και Jack Miller.

Maverick Vinales

Με τον Marc Marquez ήδη πρωταθλητή για το 2019 και 350 πλέον βαθμούς, πίσω του η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: Andrea Dovizioso (231 βαθμοί), Alex Rins (176 βαθμοί), Maverick Vinales (176 βαθμοί), Danilo Petrucci (169 βαθμοί), Fabio Quartararo (163 βαθμοί), Valentino Rossi (145 βαθμοί), Jack Miller (125 βαθμοί), Cal Crutchlow (113 βαθμοί) και Franco Morbidelli (100 βαθμοί). Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη κιόλας Κυριακή, στην πίστα του Phillip Island, στην Αυστραλία._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου