top icon
Διεθνείς αγώνες

H ADAC Opel Rally Junior Team στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2023

Η ADAC Opel Rally Junior Team στοχεύει στην επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2023 με το Opel Corsa Rally4.

Η ADAC Opel Rally Junior Team θα αναμετρηθεί και πάλι με την ευρωπαϊκή ελίτ για τη σεζόν του 2023. Υπερασπιζόμενη τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Νέων (Junior European Rally Championship – JERC), η έμπειρη ομάδα της Stohl Racing θα αγωνιστεί ξανά με το Opel Corsa Rally4 με τον Timo Schulz, περσινό πρωταθλητή του ADAC Opel e-Rally Cup, στη θέση του οδηγού. Με τέσσερις νίκες και πέντε τερματισμούς στο βάθρο, ο 23χρονος Γερμανός άφησε το στίγμα του στην περσινή, δεύτερη σεζόν του πρώτου κυπέλλου αγώνων ράλλυ ενιαίου τύπου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εξασφάλισε την προαγωγή του στην ομάδα ADAC Opel Rally Junior. Στο Junior European Rally Championship, θα αναμετρηθεί τώρα με τα μεγαλύτερα ταλέντα των αγώνων ράλλυ στη Γηραιά Ήπειρο.

opel adac corsa JERC 2023 (3)

Έξι απαιτητικοί αγώνες περιμένουν τον Timo Schulz και τους συναθλητές του στο JERC του 2023. Το πρώτο μισό της σεζόν προμηνύεται εξαιρετικά απαιτητικό, με χωμάτινους αγώνες σε Πολωνία, Λετονία και Σουηδία. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τρεις αγώνες σε ασφάλτινο τερέν σε Ιταλία, Τσεχία και Ουγγαρία. Ο Schulz θα λάβει μέρος σε έναν αγώνα ράλλυ στην Ουγγαρία πριν από την έναρξη της σεζόν του JERC, προκειμένου να δοκιμάσει το αυτοκίνητο και να προετοιμαστεί για τις προκλήσεις στο χώμα, με τις οποίες δεν είναι εξοικειωμένος μέχρι στιγμής.

«Ανυπομονώ πραγματικά γι’ αυτό το εγχείρημα, αλλά έχω και μεγάλο σεβασμό», δήλωσε ο Timo Schulz. «Όποιος έχει παρακολουθήσει το JERC τα τελευταία χρόνια γνωρίζει για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο επιδόσεων. Θα ήταν σίγουρα αλαζονικό να πιστέψω ότι είμαι ένας από τους διεκδικητές της νίκης από την αρχή, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα τρία πρώτα ράλλυ διεξάγονται στο χώμα. Στόχος μου είναι να φτάσω τις επιδόσεις των πρώτων το συντομότερο δυνατό και να μπορέσω να διεκδικήσω θέσεις στο βάθρο. Οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες: Το Corsa Rally4 είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, ο Manfred Stohl και η ομάδα του θα μου παρέχουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και ο συνοδηγός μου, Michael Wenzel, μου προσφέρει αυτοπεποίθηση χάρη στην τεράστια εμπειρία του. Ανυπομονώ για το πρώτο ράλλυ».

opel

Ο Michael Wenzel είναι ένας από τους πιο έμπειρους και ικανούς συνοδηγούς στη Γερμανία. Ο 46χρονος από το Mehlingen συμμετείχε στο πρώτο του ράλλυ το 1996 και έκτοτε καθοδήγησε πολλούς κορυφαίους Γερμανούς οδηγούς. Μαζί με τον Markus Fahrner, ο Wenzel κατέκτησε τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος στο ADAC Opel Rally Cup το 2013.

Ο διευθυντής της Opel Motorsport, Jörg Schrott, έχει υψηλές, αλλά ρεαλιστικές προσδοκίες για τον Timo Schulz: «Ο Timo απέδειξε στο ADAC Opel e-Rally Cup του 2022 ότι μπορεί αποδώσει σε διάφορες συνθήκες και κάτω από έντονη πίεση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι έτοιμος να κάνει τα επόμενα βήματα στην εξέλιξή του. Γνωρίζουμε όμως επίσης πόσο υψηλό είναι το επίπεδο στο Junior European Championship. Ο Timo θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό. Όλη η ομάδα θα τον υποστηρίξει».

opel adac corsa JERC 2023

To Αγωνιστικό Ημερολόγιο του Junior European Rally Championship 2023 περιλαμβάνει τους εξής αγώνες:

19-21/05         Rally Poland, Mikołajki
16-18/06         Rally Latvia, Liepāja
06-08/07         Royal Rally of Scandinavia, Karlstad
28-30/07         Rally di Roma Capitale, Fiuggi
18-20/08         Barum Czech Rally Zlín, Zlín
06-08/10         Rally Hungary, Nyíregyháza

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ