top icon
Διεθνείς αγώνες

Rally Dakar 2η ημέρα: Αντεπίθεση από τον Nasser Al-Attiyah, ο Carlos Sainz οδηγεί την κούρσα

Οι Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel με το Toyota Hilux T1+, ήταν οι ταχύτεροι της σημερινής ημέρας, μειώνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά από τους πρωτοπόρους Carlos Sainz-Lucas Cruz.

Η σημερινή δεύτερη ημέρα του Rally Dakar, έβαλε δύσκολα σε πληρώματα και μηχανές. Το αγωνιστικό πρόγραμμα, περιελάμβανε την απαιτητική όπως φάνηκε ειδική διαδρομή Sea Camp > Alula, μήκους 430 χιλιομέτρων.

Rally Dakar

Στα αυτοκίνητα, οι Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel με το Toyota Hilux T1+, έδειξαν σε όλους γιατί θεωρούνται το φαβορί και στο φετινό Rally Dakar. Η “αλεπού της ερήμου” σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχε σταθερό ρυθμό ώστε να αποφύγει τυχόν λάθη, ενώ λίγο πριν το τέλος πάτησε το γκάζι, κερδίζοντας τη δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα. Με την επίδοση του αυτή ταυτόχρονα ψαλίδισε τη διαφορά από τον πρώτο Carlos Sainz στα δύο λεπτά.

Rally Dakar

Ο Ισπανός τρεις φορές νικητής του Rally Dakar, με το Audi RS Q e-tron λίγο έλειψε να κάνει σήμερα το δύο στα δύο, ωστόσο στο τέλος της διαδρομής ήταν ευχαριστημένος με τον τρίτο χρόνο που πέτυχε. Η διαφορά των πρωτοπόρων Carlos Sainz-Lucas Cruz μπορεί να μειώθηκε ωστόσο ο αγώνας έχει πολύ δρόμο μπροστά του σύμφωνα με τον “El Marador”.

Στην τρίτη θέση συναντάμε την σημερινή έκπληξη κατά πολλούς. Το πλήρωμα των Mathieu Serradori-Loic Minaudier με το Century CR6-T, κατάφερε να αποφύγει τις κακοτοπιές και τα λάθη σημειώνοντας τον τέταρτο χρόνο. Ταυτόχρονα οι Γάλλοι ανέβηκαν στο προσωρινό βάθρο του αγώνα, καθώς είδαν πολλά πληρώματα τα οποία ήταν μπροστά τους να χάνουν πολύτιμο χρόνο. Μια θέση πιο κάτω θα βρούμε ακόμη μια αγωνιστική έκπληξη από τις πολλές που μας χαρίζει κάθε χρόνο το Rally Dakar.

Rally Dakar

Οι Simon Vitse-Frederic Lefebvre με το πρωτότυπο MD Optimus EVO 4 σημείωσαν τον έβδομο χρόνο και αυτό ήταν άξιο πανηγυρισμών στο τέλος της διαδρομής. Το Γαλλικό πλήρωμα φυσικά δεν πίστευε όταν έβλεπε πως βρίσκεται στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. Εξαιρετική ημέρα είχαν οι πολύπειροι Giniel de Villiers-Dennis Murphy. Το δίδυμο δεν το έβαλε κάτω μετά τη χθεσινή απογοητευτική ημέρα και κατάφερε σήμερα με τον έκτο χρόνο που σημείωσε με το Toyota Hilux T1+, να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.

Στην έκτη θέση υποχώρησαν οι Yazeed Al-Rahji-Dirk Von Zitzewitz με το Toyota Hilux T1+, οι οποίοι σημείωσαν τον 13ο χρόνο. Στην έβδομη θέση συναντάμε τους γνωστούς μας από το WRC, Martin ProkopVictor Chythka με το Ford Raptor RS Cross Country. Οι Τσέχοι με τον όγδοο χρόνο που πέτυχαν στην ειδική διαδρομή έδειξαν πως έχουν την ταχύτητα να βρεθούν εντός δεκάδας για ακόμη μία χρονιά.

Rally Dakar

Οι Stephane Peterhansel-Edouard Boulanger ούτε σήμερα κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Audi RS Q e-tron, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην όγδοη θέση. Ακόμη ένα πλήρωμα που έχει καταφέρει να κερδίσει το χειροκρότημα είναι αυτό των Brian Baragwanath-Leonard Cremer (Century CR6-T). Μπορεί η ποινή που δέχθηκαν σήμερα να τους έριξε στην ένατη θέση, ωστόσο έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα εμφάνιση τους. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Henk LateganBrett Cummings, οι οποίοι μπόρεσαν να κινηθούν ταχύτατα στη διαδρομή με το Toyota Hilux T1+.

Rally Dakar

Καταστροφική ημέρα για τον Sebastien Loeb, ο οποίος είχε τρία κλαταρίσματα με αποτέλεσμα να χάσει 1 ώρα και 20 λεπτά. Το δίδυμο Sebastien Loeb-Fabian Lurquin με το Hunter T1+, βρίσκεται στην 31η θέση, και πλέον έχει ένα “βουνό να ανέβει” αν θέλει να αλλάξει τα δεδομένα. Δύσκολη ημέρα είχαν επίσης και τα πλήρωμα των Mattias Ekstrom-Emil Bergkvist με το Audi RS Q e-tron και Orlando Terranova-Alex Haro Bravo με το Hunter T1+. Αμφότεροι συνάντησαν δυσκολίες στην καθ’ ομολογία απαιτητική διαδρομή και για αυτόν τον λόγο βρίσκονται εκτός δεκάδας.

Rally Dakar

Στις μοτοσυκλέτες, θα δούμε όπως φαίνεται συγκλονιστική μάχη στο φετινό Rally Dakar. O Mason Klein (KTM), παρά την ποινή 2 λεπτών που δέχθηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας (!) κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα. Με αυτήν την επίδοση κατάφερε να ανέβει ταυτόχρονα στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Toby Price (ΚΤΜ) με τον 5ο χρόνο που πέτυχε συμπλήρωσε το 1-2 της KTM στη γενική κατάταξη, με τον Joan Barreda (HONDA), να συμπληρώνει την τριάδα.

Ο Kevin Benavides (KTM), έπεσε δύο θέσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας και πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Ο Daniel Sanders (GAS GAS), σημείωσε μόλις τον ένατο χρόνο σήμερα παρολαυτά φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα.

Ο Ricky Brabec (HONDA), ήταν ο μεγάλος χαμένος της ημέρας καθώς σε αρκετά σημεία της διαδρομής αντιμετώπισε πρόβλημα. Ο Αμερικανός αναβάτης σημείωσε τον 15ο χρόνο με αποτέλεσμα από πρώτος να βρεθεί έκτος.

Rally Dakar

Στα Quads, το δύο στα δύο έκανε ο Alexandre Giroud (Yamaha Raptor 700) αυξάνοντας σιγά σιγά τη διαφορά από τους διώκτες του, ο μεγάλος του αντίπαλος Manuel Andujar (Yamaha Raptor 700) ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, δεν κατάφερε να κινηθεί στον ίδιο ρυθμό με τον πρωτοπόρο. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Αμερικανός Pablo Copetti με ακόμη ένα Yamaha Raptor 700.

Rally Dakar

Στα Lightweight Prototype, οι Francisco Lopez Contardo-Juan Pablo Latrach Vinagre (Red Bull CAN-AM Factory Team), με το δεύτερο χρόνο που σημείωσαν σήμερα αύξησαν και άλλο τη διαφορά τους. Αλλαγή είχαμε στη δεύτερη θέση με τους Seth Quintero-Dennis Zenz (Red Bull Off-Road Junior Team Presented by BF Goodrich) να κερδίζουν μία θέση. Χαμένοι της σημερινής ημέρας ήταν οι Guillaume de Mevius-Francois Cazalet (GRallyTeam), καθώς όχι μόνο βρέθηκαν στην τρίτη θέση αλλά έχασαν χρόνο και από τους πρώτους.

Rally Dakar

Στα SSV, είχαμε τα πάνω κάτω κατά τη διάρκεια της σημερινής δεύτερης ειδικής διαδρομής. Οι Marek Goczal-Maciej Marton (Energylandia Rally Team) κατάφεραν με τον ταχύτερο χρόνο που πέτυχαν να ανέβουν στην πρώτη θέση, ενώ η χθεσινή πρώτη τριάδα υποχώρησε στις πιο πίσω θέσεις της κατάταξης. Στη δεύτερη θέση πλέον βρίσκονται οι Rodrigo Luppi De Oliveira-Maykel Justo (South Racing CAN-AM), με τους Jeremias Gonzales Ferioli-Pedro Gonzalo Rinaldi (South Racing CAN-AM) να συμπληρώνουν την τριάδα.

Rally Dakar

Στα φορτηγά, είχαμε δράμα καθώς οι πρωτοπόροι Martin Macic-Frantisek Tomasek-David Svanda με το φορτηγό της Iveco αντιμετώπισαν προβλήματα χάνοντας κάθε ελπίδα για διάκριση στο φετινό Rally Dakar. Κερδισμένο στο τέλος της ημέρας ήταν το πλήρωμα των Alex Loprais-Petr Pokora-Jaroslav Valtr Jr με το φορτηγό της Praga V4S DKR. Οι Τσέχοι κέρδισαν την ειδική διαδρομή και ταυτόχρονα ανέβηκαν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Θετική ήταν η μέρα για τους Janus Van Kasteren-Darek Rodewald-Marcel Snijders, οι οποίοι με το δεύτερο χρόνο που πέτυχαν κατάφεραν να φέρουν το φορτηγό της Iveco στη δεύτερη θέση της σημερινής ημέρας όσον αφορά την κατάταξη. Την τριάδα συμπληρώνουν οι Jaroslav Valtr-Rene Kilian-Tomas Sikola με το Tatra Phoenix Buggyra.

Rally Dakar

Για το Classic Dakar, οι Βαγγέλης Μπερσής-Φώτης Κουτσουμπός με το Mitsubishi Pajero Evolution κατάφεραν να προσαρμοστούν στις απαιτητικές συνθήκες της δεύτερης ημέρας του αγώνα, πετυχαίνοντας έναν αξιόλογο χρόνο.

Η τρίτη αγωνιστική ημέρα του Rally Dakar, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή Alula > Ha’il, μήκους 447 χιλιομέτρων.

Rally Dakar

Το Rally Dakar θα έχετε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε από τη συχνότητα του Eurosport, όπου κάθε βράδυ θα υπάρχει ανασκόπηση για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κάθε αγωνιστικής ημέρας.

Επιπρόσθετα η πλατφόρμα της Red Bull TV: https://www.redbull.com/int-en/events/dakar-rally-south-america, στην οποία μπορεί ο κάθε ένας να κάνει την εγγραφή πολύ εύκολα, θα παρέχει κάλυψη του αγώνα καθώς και πληθώρα άλλων επιλογών δίνοντας έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσετε όσα συμβαίνουν σε “πρώτο πλάνο”.

Στον επίσημο ηλεκτρονικό ιστότοπο του Dakar, θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα, συμμετοχές της εκάστοτε κατηγορίας, αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς και κάθε πληροφορία που αφορά το σημαντικό αυτό γεγονός.

Μέσα από την επίσημη εφαρμογή: https://www.dakar.com/en/mobile-application του αγώνα, θα μπορείτε να “ακολουθείτε” και να ενημερώνεστε για κάθε νέο του Rally Dakar.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: RALLY DAKAR

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rally Dakar
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ