top icon
Διεθνείς αγώνες

Θετικό αποτέλεσμα στην πρόκληση του Spa για τον Ανδρέα Λασκαράτο

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα για τον Ανδρέα Λασκαράτο και την 1AIM Villorba Corse, στο πλαίσιο του European Le Mans Series.

Μετά τον 4ωρο αγώνα της Monza, το πρωτότυπο της Ιταλικής ομάδας ολοκλήρωσε επιτυχώς και την 4ωρη δοκιμασία στη θρυλική πίστα Spa-Francorchamps, κατακτώντας την έκτη θέση της κατηγορίας LMP3. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στον Έλληνα οδηγό, αφού παρότι δεν αντιμετώπισε ατυχίες ανάλογες εκείνων που έθεσαν το Ligier JS P320-Nissan #18 εκτός μάχης στο Red Bull Ring της Αυστρίας και το Paul Ricard της Γαλλίας, η τύχη πάλι δεν ήταν με το μέρος του.

«Ο αγώνας ξεκίνησε με καλές προοπτικές, καθώς ήμασταν ένατοι στο grid αλλά φτάσαμε να είμαστε πρώτοι στη συμπλήρωση της μίας ώρας αγώνα! Δυστυχώς όμως, το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την είσοδό του στην πίστα την πλέον ακατάλληλη στιγμή, εκμηδενίζοντας τη διαφορά που είχαμε χτίσει, με αποτέλεσμα να βρεθούμε ουσιαστικά ένα ολόκληρο pit stop πίσω. Έτσι, όταν μπήκαμε για αλλαγή οδηγών, βρεθήκαμε σχεδόν τελευταίοι. Πραγματοποιήσαμε τεράστια προσπάθεια με στόχο να ανακάμψουμε και καταφέραμε στο τέλος να βρεθούμε στην έκτη θέση. Δεδομένων των συνθηκών και καθώς πήγαμε στο Βέλγιο με στόχο την 5αδα, η 6η θέση δεν είναι κάτι που μας απογοητεύει. Όμως χωρίς την ατυχία στον τομέα της στρατηγικής, θα ήμασταν στο βάθρο, επομένως το αποτέλεσμα μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Αυτή τη φορά είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε πως έχουμε πείσμα και επιμονή. Όλοι στην ομάδα δούλεψαν πολύ σκληρά με στόχο την επιτυχία. Ωστόσο, το αυτοκίνητό μας υστερούσε πάλι σε απόδοση στις ευθείες, πράγμα που μας στοίχησε. Τουλάχιστον, καταφέραμε να τερματίσουμε και να κερδίσουμε βαθμούς», δήλωσε ο 35χρονος που μοιράζεται χρέη οδηγού στο βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο, με τους Ιταλούς Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti.

Ανδρέα Λασκαράτο

Ειδικά στους αγώνες αντοχής, που αποτελούν ουσιαστικά μαραθώνιους υψηλών ταχυτήτων, η στρατηγική μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

«Η στρατηγική μπορεί να καταστρέψει πλήρως τον αγώνα σου, το ίδιο και ο παράγοντας τύχη, καθώς ένα pit stop με διαφορά ενός γύρου, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσεις πλεονέκτημα ενός ολόκληρου γύρου ή αντίστοιχα, να σε αφήσει τόσο πίσω. Μπορεί να έχεις την τέλεια στρατηγική, όμως η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας ή μία περίοδος Full Course Yellow να ανατρέψουν τα πάντα. Αν στη δική μας περίπτωση είχαμε FCY αντί για αυτοκίνητο ασφαλείας, τότε θα είχαμε διατηρήσει τη διαφορά των 35 δευτερολέπτων άρα θα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Όμως ακόμα και μία τέτοια αναποδιά στην πορεία του αγώνα, δεν πρέπει να σε επηρεάζει. Μέχρι τον τελευταίο γύρο, μπορούν να συμβούν τα πάντα: ένα ακόμα αυτοκίνητο ασφαλείας, μία κόκκινη σημαία. Πρέπει να διατηρείς καθαρό μυαλό και να πιέζεις. Ουσιαστικά είμαστε ρυθμισμένοι να κινούμαστε επί μονίμου βάσεως σε ρυθμό κατατακτήριων δοκιμών», τόνισε ο Λασκαράτος.

Όσο για τη συνέχεια, το European Le Mans Series θα επισκεφτεί άλλη μία πίστα που είναι γνωστή στο ευρύ κοινό από τα Grand Prix της Formula 1: το Portimao της Πορτογαλίας, στις 24 Νοεμβρίου.

«Στόχος είναι να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε μία πίστα όπου τόσο εγώ όσο και ο Alessandro Bressan δεν έχουμε τρέξει στο παρελθόν. Επομένως θα έχουμε μια επιπλέον πρόκληση μπροστά μας αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις ενόψει του 2022. Επ’ αυτού, θα έχουμε νέα σύντομα», υποσχέθηκε ο Έλληνας οδηγός.

Ένα ξεχωριστό στοιχείο στη προσπάθεια του Ανδρέα Λασκαράτου, είναι πως το λογότυπο Visit Greece κοσμεί το πρωτότυπο της 1AIM, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού βρίσκεται και φέτος στο πλευρό του Έλληνα οδηγού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ