Αγώνες Διεθνείς αγώνες

W Series: Μία κατηγορία αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες [+video]

Μία καινούργια κατηγορία μονοθέσιων θα ξεκινήσει από τη νέα σεζόν και θα αφορά αποκλειστικά γυναίκες. Το όνομα αυτής: W Series.

Η W Series δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας των γυναικών να φτάσουν να οδηγήσουν στην Formula 1, λειτουργώντας εν είδει feeder series. Πίσω από αυτήν την νέα κατηγορία βρίσκονται ο David Coulthard και ο Adrian Newey, που στηρίζουν οικονομικά – και όχι μόνο - τον θεσμό.

Όντας ενιαία σειρά, θα χρησιμοποιεί μονοθέσια της F3 από την Tatuus, ενώ το συνολικό χρηματικό έπαθλο αγγίζει το ποσό των 1,5 εκ. δολαρίων, την ώρα που η πρωταθλήτρια θα πάρει 500.000 δολάρια για να χρηματοδοτήσει την προσπάθειά της να φτάσει στην F1.

Η σεζόν ξεκινά τον Μάιο του 2019 και θα αποτελείται από έξι αγώνες στην Ευρώπη, διάρκειας 30 λεπτών. Στο μέλλον, σχεδιάζεται επέκταση του προγράμματος και στην Αυστραλία, την Ασία και την Αμερική.

Το ενδιαφέρον είναι πως οι γυναίκες που θα θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι αναγκασμένες να φέρουν μαζί τους χορηγίες, αλλά θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους για να συμμετέχουν, ώστε το grid να απαρτίζεται με τις 20 πιο ταλαντούχες οδηγούς.

Μάλιστα, ως διοργανωτής έχει οριστεί το British Racing & Sports Car Club (BRSCC).

Η CEO της κατηγορίας, Catherine Bond Muir, δήλωσε σχετικά:

«Ελάχιστες γυναίκες αγωνίζονται σε κατηγορίες μονοθέσιων αυτή τη στιγμή. Η W Series θα αυξήσει αυτόν τον αριθμό σημαντικά το 2019, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλές γυναίκες να δείξουν τη δυναμική τους.

«Οι οδηγοί της W Series θα γίνουν παγκόσμιοι αστέρες – θα γίνουν πρότυπα για τις γυναίκες παντού - και κάθε οργανισμός, κάθε εταιρεία, κάθε χορηγός και κάθε άνθρωπος που θα βοηθήσει τις νικήτριες και τις πρωταθλήτριες της W Series θα μπορεί να πανηγυρίσει μαζί τους, δημόσια, έχοντας πλέον διεθνή αναγνώριση.

«Η W Series είναι μία εμπνευσμένη καινοτομία και τώρα είναι η ώρα της.»._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου