top icon
Αγώνες

EKO Racing Dirt Games: Η επικράτηση των φαβορί

Οι Γιάννης Χεκιμιάν και Χαράλαμπος Γαζετάς, συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους επικρατώντας με Speedcar XTrem στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ., αντίστοιχα.

Ο δεύτερος γύρος του ΕΚΟ Racing Dirt Games που έλαβε χώρα στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου, μπορεί να μην επιφύλασσε εκπλήξεις όσον αφορά τους τελικούς νικητές, αλλά αναμφίβολα χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικές επιδόσεις και μάχες στα δέκατα του δευτερολέπτου στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το γεγονός ότι η οργανωτική επιτροπή του αγώνα επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη γνωστή σχεδίαση και χάραξη του Διαδρόμιου είχε σαν αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε εξαιρετικές μάχες σε ολη τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι είχαν σημαντική γνώση της διαδρομής, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Βέβαια, υπήρχε μία περίπτωση που… διαφοροποιήθηκε από τον κανόνα, και συγκεκριμένα η μάχη της πρώτης θέσης στην κατηγορία των 600 κ.εκ. Εκεί, ο Γιάννης Χεκιμιάν πιστοποίησε το ρόλο του φαβορί που του είχε δοθεί από το Trackday του Σαββάτου, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα τέσσερα σημερινά περάσματα. Μάλιστα, οι χρόνοι του ήταν κορυφαίοι σε επίπεδο γενικής και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Χεκιμιάν έκανε το “2 στα 2” στο φετινό ΕΚΟ Racing Dirt Games, ενώ παράλληλα χάρισε και την πρώτη θέση στην Speedcar Motul Team Greece για το Έπαθλο Ομάδων.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, τον ακολούθησε ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Planet Kartcross K3 της Planet Kartcross Greece, ο οποίος και σήμερα κινήθηκε πολύ γρήγορα. Μάλιστα, “έχασε” ένα σκέλος όταν έκλεισε ο γενικός του Kamikaz με αποτέλεσμα η χωμάτινη φόρμουλα του να σβήσει, χωρίς αυτό όμως να σταθεί αρκετό και να του στερήσει τη 2η θέση. Βέβαια, το έργο του δεν ήταν εύκολο, αφού μία σειρά από οδηγούς μονομάχησαν μαζί του στα εκατοστά για μία θέση στο βάθρο, με τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο να συμπληρώνει στο τέλος την πρώτη τριάδα. Οδηγώντας ακόμα ένα Speedcar XTrem, ο Χριστόπουλος πιστοποίησε την ταχύτητα του στο Διαδρόμιο, στο οποίο παραδοσιακά σημειώνει καλά αποτελέσματα.

Μία ανάσα πίσω του βρέθηκε ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το La Base RX-01 (LaBase Greece), επικρατώντας στο νήμα επί του Στέφανου Καμιτσάκη (Speedcar Motul Team Greece), στην πρώτη του τελευταίου με το νέο του Speedcar XTrem. Την πρώτη επτάδα συμπλήρωσαν οι Άρης Ιαβέρης (Planet Kartcross Greece) και Μιχάλης Τακιδέλης με Planet Kartcross K3 και Speedcar XTrem, αντίστοιχα. Άτυχος στάθηκε ο Τάκης Καϊτατζής, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από κομμένη εισαγωγή. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα στην κατηγορία των 600 κ.εκ. είναι προσωρινά, αφού εκκρεμεί η ένσταση του αγωνιζόμενου με το Νο 1, προς σε αυτόν με το Νο 2.

Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, είχε η μάχη στην κατηγορία των 750 κ.εκ., η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες. ο Χαράλαμπος Γαζετάς, μπορεί να σημείωσε τη 2η συνεχόμενη νίκη του με το Speedcar XTrem, αλλά όπως στον Ιππόδρομο, έτσι και στο Διαδρόμιο ο Παναγιώτης Αποστόλου, επίσης με Speedcar XTrem, κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος! Αμφότεροι κινήθηκαν πολύ γρήγορα, με τη μεταξύ τους μάχη να αφήνει υποσχέσεις για έντονες συγκινήσεις και στους επόμενους αγώνες του θεσμού. Στο βάθρο, τους ακολούθησε ο πρώην Πρωταθλητής Κύπρου, Νίκος Θωμάς, ο οποίος με ακόμα ένα Speedcar, έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο ΕΚΟ Racing Dirt Games. Πιο πίσω, στα εκατοστά κρίθηκε και η 4η θέση, με τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο με το SR Crosscar να κερδίζει στο νήμα τον Παναγιώτη Ισμαήλο με το Speedcar XTrem.

Αντίστοιχα μικρή ήταν η διαφορά και στο Έπαθλο Ιδιωτών, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο τελευταίο πέρασμα! Εκεί, ο Σπύρος Ράπτης με το Planet Kartcross K3 κατάφερε να επικρατήσει επί του Γιάννη Πλάντζα με το Semog Bravo, αμφότεροι με χωμάτινες φόρμουλες των 600 κ.εκ., με διαφορά μόλις 0.089 του δευτερολέπτου. Πιο πίσω, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Δημούσης με το Semog Trophy. Στους νέους, και συγκεκριμένα στο Junior Trophy, o Κωνσταντίνος Τακιδέλης με το Speedcar XTrem, ήταν ταχύτερος του Αχιλλέα Χριστοδούλου με το La Base RX-01, σημειώνοντας μάλιστα ανταγωνιστικούς χρόνους σε επίπεδο 600 κ.εκ.! Τέλος, στα αυτοκίνητα, με τις συμμετοχές να είναι λιγότερες από το αναμενόμενο, ο Παναγιώτης Ρουστέμης ήταν με διαφορά ο ταχύτερος συνδυασμός με το Mitsubishi Lancer EVO X, χωρίς να έχει αντίπαλο με αντίστοιχη κατασκευή, ενώ ο Νίκος Χρέππας με Peugeot 106 Rallye επικράτησε στα 1600 κ.εκ.

Μετά από έναν αγώνα με έντονες συγκινήσεις και σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, το ΕΚΟ Racing Dirt Games θα κάνει το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλλειμα, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους για τις 28-29 Σεπτεμβρίου στον Ιππόδρομο Αθηνών. Εκεί, που οι αγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν και πάλι σε έναν αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross.

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroën. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Troxoi είναι χορηγός επικοινωνίας _Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ