Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

3η Ανάβαση Ελασσόνας: αποτελέσματα

Η 3η Ανάβαση Ελασσόνας ήταν και τη φετινή χρονιά μια γιορτή για τους αγώνες αυτοκινήτου. Οι οδηγοί απόλαυσαν ένα διήμερο, με τα αγωνιστικά τους σε μια μάχη ενάντια στο χρονόμετρο.

Στο τέλος οι νικητές, πήραν τα κύπελλα στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, που ασφυκτιούσε από τα αυτοκίνητα του αγώνα και τον κόσμο που έσπευσε να δει από κοντά τους αγωνιζόμενους και τα «όπλα τους». Η κατηγορία των 1400 κυβικών ήταν η πρώτη φορά που προσμετρούσε στη συγκεκριμένη ανάβαση καθώς συγκέντρωσε 5 αυτοκίνητα. Νικητής ο Μιχάλης Παρασκευάς με το πολύ δυνατό Suzuki Swift, με δεύτερο τον Άγγελος Μπατσίλα, επίσης με swift και τρίτο τον Χρήστο Βεζύρη με Peugeot 106. Στην κατηγορία έως 1600 κυβικά, όπου οι μάχες ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, νικητής αναδείχθηκε ο Θανάσης Στεργιάδης, οδηγώντας ένα Peugeot 106 S16. Το αποτέλεσμα αυτό του έφερε και την κατάκτηση του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος στις κατηγορίες Ν/Α/Ε. Δεύτερος τερμάτισε ο Βασίλης Ανάγνου με Citroen Saxo VTS και τρίτος ο Κώστας Κουτσοδήμος με Peugeot 106 S16. Στα 2000 κυβικά είχαμε τρομερές μάχες και μια μεγάλη επάνοδο. Ο Λάζαρος Σκουλαριώτης επανήλθε στους αγώνες μετά από 2 χρόνια με μεγάλη όρεξη οδηγώντας την BMW του και παρ’ όλες τις ζημιές που αντιμετώπισε στις δοκιμές κατάφερε να κερδίσει γράφοντας καταπληκτικούς χρόνους.

Επόμενη κατηγορία ήταν η Formula Saloon (ατμοσφαιρικά) με νικητή τον Δημήτρη Μπαρτζέμη με τη θηριώδη BMW E36 M3. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Ελασσονίτης Νίκος Στραβοκώστας με Alfa Romeo 156 στην πρώτη εμφάνιση οδηγού και αυτοκινήτου σε αγώνες. Τρίτος ο Αποστόλης Μακάριος με Ford Escort RS2000. Η Formula Saloon (turbo) επιφύλασσε μεγάλες μάχες όλο το Σαββατοκύριακο ανάμεσα σε 2 Opel. Ο Δημήτρης Κακαράντζας με Opel Kadett GTE και ο Αντώνης Σταφυλοπάτης με Opel Astra OPC αντάλλασαν την πρώτη θέση για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου. Τελικός νικητής της κατηγορίας, πετυχαίνοντας και νέο ρεκόρ διαδρομής ο Δημήτρης Κακαράντζας. Με τη νίκη του αυτή γιόρτασε και την κατάκτηση του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος Formula Saloon μπροστά στο δικό του κοινό, σε μια χρονιά που τα έκανε όλα, εξέλιξη του αυτοκινήτου, αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, απεριόριστη βοήθεια στην οργάνωση. Στην Τρίτη θέση ανέβηκε ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης με Peugeot 207 RC στην πρώτη χρονιά αυτοκινήτου και οδηγού σε αναβάσεις. Ξεχωριστό θέαμα προσέφεραν στους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο βουνό οι drift-άδες που ανέβηκαν τη διαδρομή με το πλάι, κερδίζοντας το χειροκρότημα._Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου