Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

4η Ανάβαση Ελασσόνας: 2-3 Νοεμβρίου

Οι ετοιμασίες για τη διοργάνωση της 4ης Ανάβασης Ελασσόνας που θα διεξαχθεί στις 2-3 Νοεμβρίου, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Καλλιθέας Ελασσόνας (ΛΑΜΚΕ).

Η γνωστή πλέον διαδρομή της ανάβασης είναι το τμήμα της Ε.Ο. Ελασσόνας-Κοζάνης και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη. Το μήκος της είναι 3,8 χλμ και θα διεξαχθεί δύο φορές την Κυριακή κατά τον αγώνα ενώ το Σάββατο θα διεξαχθούν τα δοκιμαστικά του αγώνα, όπου θα γίνουν τρείς φορές. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο κύπελλο αναβάσεων βορείου Ελλάδος και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αγωνιζόμενους καθώς συνήθως κρίνονται τα κύπελλα και οι τίτλοι. Πέραν αυτών όμως ο αγώνας προσελκύει και τις συμμετοχές αγωνιζομένων που τρέχουν αποκλειστικά για διασκέδαση, χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι βαθμοί και οι τίτλοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι δίνουν το παρών σχεδόν όλοι οι αγωνιζόμενοι του νομού Λάρισας και πολύ μεγάλος αριθμός από τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας. Δεν λείπουν όμως και συμμετοχές και από όλη την Ελλάδα, από Βορά και Νότο.

Ανάβαση Ελασσόνας

Το πλήθος του κόσμου που κατακλύζει τη διαδρομή για να παρακολουθήσει τις μάχες των αγωνιζομένων με το χρόνο, είναι πρωτοφανές για τους Ελληνικούς αγώνες. Θεατές κάθε ηλικίας δίνουν το παρόν, χειροκροτώντας τους συμμετέχοντες και δίνοντάς τους ένα επιπλέον κίνητρο για να πατήσουν το γκάζι ακόμα περισσότερο. Ο δρόμος που βρίσκεται δίπλα στη διαδρομή του αγώνα και η ύπαρξη μεγάλου χώρου παρκαρίσματος, διευκολύνει όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Παράλληλα οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας με την εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου και το τερματισμό και τις απονομές μετά το τέλος του αγώνα την Κυριακή, δίνουν έναν ακόμη τόνο γιορτής.

Ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός για την περιοχή, τελεί όπως είναι φυσικό, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της υποστήριξης του Δήμου Ελασσόνας που έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα, συνεισφέροντας στην πετυχημένη διοργάνωσή του._Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου