Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

4o Athens Rally Sprint: Ταξίδι στο χρόνο!

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 59 πληρώματα θα εκκινήσουν στην φημισμένη διαδρομή του Αγίου Μερκουρίου στο πλαίσιο του 4ου Athens Rally Sprint, μία από τις κλασσικές ελληνικές ειδικές διαδρομές.

Στο χώρο των αγώνων, μόνο λίγες δεν είναι οι ειδικές διαδρομές που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τα Ράλλυ, έχοντας χτίσει το δικό τους θρύλο. Ένα φαινόμενο που δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε κάθε χώρα που έχει παράδοση στο χώρο. Ονόματα όπως η Τουρινί, η Φάφε, η Ουνιπόγια και πολλές ακόμα, έχουν δημιουργήσει παράδοση με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται “κλασσικές”. Έτσι και στη χώρα μας, υπάρχει μία σειρά από διαδρομές που έχουν συνδέσει άμεσα το όνομα τους με το χώρο των αγώνων Ράλλυ. Φτέρη, Χολωμόντας, Παύλιανη και πολλές άλλες ακόμα έχουν χαρακτηριστεί από τους αγώνες και κουβαλάνε τεράστια ιστορία. Περίοπτη θέση ανάμεσα τους έχει η ειδική διαδρομή του Αγίου Μερκουρίου, αφού μαζί με αυτή την Πάρνηθα είναι οι πλέον φημισμένες στην περιοχή της Αττικής. Και αν τελευταία έχει δεκαετίες ολόκληρες να χρησιμοποιηθεί σε αγώνα, δεν ισχύει το ίδιο για τη κλασσική διαδρομή του Μερκουρίου που τα τελευταία 4 χρόνια αναβιώνει με τη μορφή του Σπριντ.

Τη δεκαετία του '70 αποτελούσε μέρος του Ράλλυ Ακρόπολις, με τους θεούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αλλά και τους έλληνες ήρωες της εποχής να αναμετρούνται σε μικτές επιφάνειες. Φυσικά, ακόμα πιο γνωστή στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει γίνει μέσα από τους ελληνικούς αγώνες, όντας μέρος του Ράλλυ Αττικό, αλλά μέχρι προσφάτως και στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Η ποικιλία που τη διακρίνει σε όλο το μήκος της από την αρχή μέχρι το τέλος είναι και το στοιχείο που την καθιστά δύσκολη. Και μάλιστα, με όποια κατεύθυνση. Είτε εκκινώντας από την Μαλακάσα, είτε από τα Βασιλικά κτήματα όπως φέτος. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για 15 άκρως τεχνικά χιλιόμετρα και με πολύ υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα σε κάποια σημεία ειδική διαδρομή. Σημαντικό ρόλο παίζει και το οδόστρωμα, με την εναλλαγή του οδοστρώματος να έχει τεράστιο αντίκτυπο στα επίπεδα της πρόσφυσης.

H 4η εκδοχή του Athens Rally Sprint θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με τα πληρώματα να εκκινούν από την πλατεία Θρακομακεδόνων στις 10:00 το πρωί και λίγα λεπτά αργότερα ανάβει το πράσινο φως στην ειδική διαδρομή. Παρακάτω στα συννημένα αρχεία μπορείτε να βρείτε τις συμμετοχές, τις προσβάσεις αλλά και το χάρτη της διαδρομής._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου