Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

ΓΓΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα προεγγραφής για τη δημιουργία «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων»

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που διαθέτουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, με στόχο τη δημιουργία «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – Μεταξύ αυτών εντάσσονται και τα Σωματεία που απαρτίζουν την ΟΜΑΕ.

Η πλατφόρμα, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑ, θα παραμείνει σε λειτουργία έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται με την ένταξή τους στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους από την πανδημία του κορονοϊού, με απώτερο σκοπό την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» θα αποτελέσει το πρώτο βήμα πριν τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», που έχει ως στόχο την καταγραφή του ακριβούς αριθμού ερασιτεχνικών αθλητικών Σωματείων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΑ, οι 48 Αθλητικές Ομοσπονδίες έχουν ενημερωθεί να αποστείλουν επικαιροποιημένα στοιχεία των σωματείων-μελών τους, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία. Μέχρι και τη Δευτέρα 18 Μαΐου, είχαν ήδη ανταποκριθεί 42 εξ αυτών, ενώ εκκρεμεί η αποστολή από ακόμη 6 Ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων εντάσσεται και η ΟΜΑΕ.

Με επιστολή του προς τις Ομοσπονδίες και κοινοποίηση προς τα Σωματεία της χώρας, Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε επιστολή προς τις Ομοσπονδίες με κοινοποίηση προς τα Σωματεία της χώρας, ενημερώνοντας για τη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας, τις προθεσμίες, τη διαδικασία, καθώς και τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» εν γένει.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου