top icon
Eλληνικοί αγώνες

Ο Λάμπρος Αθανασούλας πίσω από το τιμόνι ενός Yacarcross

Βρεθήκαμε στο “Iaveris Park” – Drive in, και απολαύσαμε τον Λάμπρο Αθανασούλα πίσω από το τιμόνι ενός Yacarcross στη διαδρομή όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας του θεσμού EKO Racing Dirt Games μετά την απαραίτητη καλοκαιρινή διακοπή.

Μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής του Λάμπρου Αθανασούλα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 (διαβάστε περισσότερα εδώ), αδράξαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο “Iaveris Park” – Drive in ώστε να απολαύσουμε τον 45χρονο οδηγό από το Λουτράκι πίσω από το τιμόνι ενός χωμάτινου Kartcross στη διαδρομή όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας του θεσμού EKO Racing Dirt Games μετά την απαραίτητη καλοκαιρινή διακοπή.

Το KartCross το οποίο θα οδηγούσε ο Λάμπρος Αθανασούλας, δεν ήταν ένα οποιοδήποτε χωμάτινο φορμουλάκι, ήταν το Yacarcross του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Τακιδέλλη.

Λάμπρος Αθανασούλας

Επιστροφή στη δράση

Μπορεί το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να διεξάγεται στις 8-11 Σεπτεμβρίου ωστόσο εμείς είχαμε τη δυνατότητα να δούμε σε δράση για ακόμη μία φορά έναν από τους ταχύτερους Έλληνες οδηγούς. Ο Λάμπρος Αθανασούλας απόφοιτος της «μεγάλης σχολής Γίνε Πρωταθλητής» έβαλε και πάλι την αγωνιστική του περιβολή ώστε να δοκιμάσει τη διαδρομή την οποία είχε σχεδιάσει ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης για τον θεσμό των EKO Racing Dirt Games.

Στην παρέα μας είχαμε και τον πολυπρωταθλητή των EKO Racing Dirt Games Γιώργο Ζυμαρίδη, ο οποίος μπορεί να απέχει από τους αγώνες εδώ και κάποιο διάστημα, δεν σταματά όμως να στηρίζει με την παρουσία του τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Λάμπρος Αθανασούλας

Ο Λάμπρος Αθανασούλας στο “Iaveris Park” – Drive in, θα οδηγούσε το συγκεκριμένο Yacarcross για πρώτη φορά και η αλήθεια είναι πως θέλαμε να δούμε τις εντυπώσεις του μετά και την συγκεκριμένη δοκιμή. Μετά τις απαραίτητες υποδείξεις για τα σημεία που χρειάζονται προσοχή στη διαδρομή από τον Κωνσταντίνο Ιαβέρη, ο Λάμπρος ξεκίνησε τη δική του προετοιμασία.

Λάμπρος Αθανασούλας

Με τον Λάμπρο να βολεύεται στο Yacarcross έφτασε η στιγμή που περιμέναμε. Το χωμάτινο φορμουλάκι παίρνει μπροστά με το πάτημα ενός μπουτόν και πλέον είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τον οδηγό σε δράση.

Λάμπρος Αθανασούλας

Βρίσκοντας τα όρια

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί οι οποίοι έχουν έναν ξεχωριστό τρόπο να αντιλαμβάνονται το όχημα το οποίο οδηγούν. Όταν μάλιστα μιλάμε για αγωνιστική οδήγηση τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα. Στην περίπτωση μας ο Λάμπρος Αθανασούλας από τα πρώτα βήματα της αγωνιστικής του καριέρας κατάφερε να ξεχωρίσει για τον τρόπο που μπορούσε να αντιληφθεί τη συμπεριφορά του αγωνιστικού οχήματος που οδηγούσε.

Το ίδιο συνέβη και αυτή τη φορά, μετά από λίγους γύρους πίσω από το τιμόνι του Yacarcross, όχι μόνο εξοικειώθηκε με αυτό αλλά έδειξε για ακόμη μία φορά γιατί θεωρείται ένας από τους ταχύτερους Έλληνες οδηγούς. Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούσε το χωμάτινο φορμουλάκι πριν την είσοδο των στροφών ήταν εντυπωσιακός, η ταχύτητα δε που πολλές φορές “κουβαλούσε”, έμοιαζε εξωπραγματική ειδικά για κάποιον που παρακολουθούσε το συγκεκριμένο θέαμα

Λάμπρος Αθανασούλας

Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως η διαδρομή που είχε σχεδιάσει ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης περιελάμβανε ασφάλτινο και χωμάτινο κομμάτι. Αυτό σήμαινε πως ο Λάμπρος θα έπρεπε να βρει τη χρυσή τομή ώστε να κινηθεί γρήγορα με ένα αγωνιστικό όχημα που δεν γνώριζε καθώς ήταν η πρώτη του επαφή με το εν λόγω όχημα. Αυτό ωστόσο δεν είδαμε να στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια του Λουτρακιώτη οδηγού στο να βρει τα όρια του Yacarcross.

Λάμπρος Αθανασούλας

Μας έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ο Λάμπρος Αθανασούλας περνούσε από κάποια σημεία της διαδρομής χωρίς να χάνει χρόνο με άσκοπα σπινιαρίσματα ενώ ταυτόχρονα τοποθετούσε το φορμουλάκι για την επόμενη στροφή. Ακόμη ένα στοιχείο που μας εντυπωσίασε ήταν η διαφορετική οδηγική προσέγγιση του Λάμπρου όταν αυτός βρισκόταν στο ασφάλτινο κομμάτι της διαδρομής.

Τα χωμάτινα ελαστικά που φορούσε το Yacarcross θεωρητικά θα έπρεπε να κάνουν το όχημα να ολισθαίνει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό σε κάποιο βαθμό γινόταν πράξη, ωστόσο ο Λάμπρος Αθανασούλας χρησιμοποιούσε το γλίστρημα της ουράς προς όφελος του. Την στιγμή που το KartCross έχανε την πρόσφυση, με “χειρουργικές κινήσεις” έκανε το αγωνιστικό όχημα να κρατά την πορεία του προς την επιθυμητή κατεύθυνση χωρίς να χάνει χρόνο και ταχύτητα.

Λάμπρος Αθανασούλας

Οι πρώτες εντυπώσεις

Με τον Λάμπρο Αθανασούλα να έρχεται σιγά σιγά προς το μέρος μας έχοντας ολοκληρώσει τη δοκιμή τόσο του συγκεκριμένου αγωνιστικού οχήματος όσο και της διαδρομής είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε μαζί του και να μάθουμε τις πρώτες του εντυπώσεις. Αρχικά ο 45χρονος οδηγός μας ανέφερε πως “στα πρώτα λεπτά της οδήγησης είχε αρκετό άγχος καθώς το συγκεκριμένο όχημα ανήκε σε ένα παιδί που ήταν κοντά και το είχε βοηθήσει στο να εξελιχθεί οδηγικά”. Αφήνοντας πίσω αυτές τις σκέψεις μας είπε πως “το συγκεκριμένο KartCross είναι ότι καλύτερο έχει οδηγήσει καθώς είναι τεχνολογικά άρτιο ενώ έχει και αρκετή δύναμη κάτι που βοηθά τον οδηγό στο να κινηθεί γρήγορα”.

Λάμπρος Αθανασούλας

Φυσικά δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε αν ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί σε αγωνιστικό ρυθμό. Ο ίδιος μας απάντησε πως “στην αρχή ήταν λίγο περίεργα καθώς νιώθεις μουδιασμένος, μετά από κάποιους γύρους ξεκινάς να μπαίνεις σε αγωνιστικούς ρυθμούς και όλα μοιάζουν οικεία”. Όσον αφορά τη διαδρομή ο Λάμπρος Αθανασούλας μας είπε πως “είναι πολύ διασκεδαστική ενώ ταυτόχρονα έχει αρκετά τεχνικά σημεία, η εναλλαγή ασφάλτου-χώματος θέλει προσοχή αλλά και εμπειρία, ωστόσο αν κάποιος είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και βρει τις σωστές γραμμές μπορεί να κάνει τη διαφορά”.

Λάμπρος Αθανασούλας

Ραντεβού στο Ράλλυ Ακρόπολις

Έχοντας περάσει αρκετές ώρες με τον Λάμπρο Αθανασούλα, όχι μόνο είχαμε την ευκαιρία να δούμε για ακόμη μία φορά το οδηγικό ταλέντο του 45χρονου οδηγού που μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια αλλά πήραμε μια πρώτη γεύση από τον τρόπο που προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Με λιγότερο από τρεις μήνες να απομένουν για να τον δούμε πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 N Rally2, όλα δείχνουν πως ο οδηγός από το Λουτράκι έχει μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. _ Γ. Τ.

Απολαύστε τον Λάμπρο Αθανασούλα πίσω από το τιμόνι του Yacarcross

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/VIDEO: ΘΑΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΜΠΑΝΕΛΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Λάμπρος Αθανασούλας
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ