top icon
Eλληνικοί αγώνες

Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο στην κατηγορία Ν

Τα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 μπορεί να μονοπωλούν πλέον το ενδιαφέρον στις ε.δ., ωστόσο αυτά της κατηγορίας Ν, δε σταμάτησαν να αποτελούν πόλο έλξης για τους θεατές και τη φετινή χρονιά.

Η κατηγορία Ν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος κατάφερε και φέτος να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας.

Με 5 διαφορετικούς νικητές σε 5 αγώνες, η φετινή χρονιά είχε εναλλαγές και δυνατές μονομαχίες, με πρωταθλητή τον Γιώργο Αθανασόπουλο με Mitsubishi Lancer EVO IX.

Ας δούμε τι έγινε στην κατηγορία Ν, τη φετινή χρονιά.

Επιστροφή στη δράση…

Από τις ε.δ. του Ράλλυ Φθιώτιδος ξεκίνησε το φετινό αγωνιστικό ταξίδι για τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας Ν. Με δεδομένο πως η ΑΛΑΛαμίας στον σχεδιασμό του αγώνα είχε εντάξει διαδρομές του ΕΚΟ Acropolis Rally, έκανε τον αγώνα συναρπαστικό. Οι συμμετοχές που υπήρχαν έδειξαν πως η χρονιά σε αγωνιστικό επίπεδο θα ήταν ενδιαφέρουσα.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος με Mitsubishi Lancer EVO IX, οι οποίοι στην επιστροφή τους πιστοποίησαν την οδηγική τους ποιότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Δυναμικό ξεκίνημα έκανε το πλήρωμα των Γιώργου Αθανασόπουλου-Σπύρου Μπαρδάκη με Mitsubishi Lancer EVO IX. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσαν οι γερμανοί Filip Pyck-Peter Dehouck με ακόμη ένα Mitsubishi Lancer EVO IX.

Εκτός έδρας επικράτηση…

Το Ράλλυ Κορίνθου, αποτέλεσε τον 2ο γύρο του θεσμού με την ΑΛΑΚορινθίας να έχει αναλάβει την οργάνωση του αγώνα. Οι δυνατές συμμετοχές σε συνδυασμό με τις “Ακροπολικές” ε.δ. πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους προτίμησαν να βρεθούν κοντά στον αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι κύπριοι Πέτρος Παντελή-Κύπρος Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer EVO X, επικράτησαν εκμεταλλευόμενοι την ατυχία των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου με Mitsubishi Lancer EVO ΙΧ, οι οποίοι παρά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι σταθεροί Γιώργος Αθανασόπουλους-Σπύρος Μπαρδάκης με Mitsubishi Lancer EVO IX, οι οποίοι συνέχισαν τις θετικές εμφανίσεις τους.

Επιβίωση στο πρώτο πλάνο…

Με το Ράλλυ ΔΕΘ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρέθηκε στις ε.δ. της Βορείου Ελλάδος. Οι αγωνιζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από τις νέες διαδρομές που ο ΑΟΘ είχε προσθέσει και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Σε μάχη επιβίωσης εξελίχθηκε ο αγώνας, καθώς χρειάστηκε να ακυρωθεί για λόγους ασφαλείας η μία εκ των δύο ε.δ.. Νικητές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδείχθηκαν οι Νίκος Ντάβαρης-Μιχάλης Φράγκου με Mitsubishi Lancer EVO IX.

Την κατηγορία Ν, συμπλήρωσε το εναπομείναν πλήρωμα των Χρήστου Κίτσου-Βασίλη Φυγκιώρη με Subaru Impreza WRX.

Αποτέλεσμα που έκρινε τον τίτλο…

Το Φθινοπωρινό Ράλλυ, θα έκρινε ίσως την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος στην κατηγορία Ν. Το αθλητικό σωματείο ΑΣΜΑ, σχεδίασε έναν αγώνα με πολύ όμορφες ε.δ., δίνοντας επιπλέον κίνητρο στους συμμετέχοντες.

Οι Γιώργος Αθανασόπουλους-Σπύρος Μπαρδάκης με Mitsubishi Lancer EVO IX, κατέκτησαν τη νίκη, κάνοντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Τζέμος-Ηλίας Παναγιωτούνης με Mitsubishi Lancer EVO IX.

Οι Κωνσταντίνος Σαμαράς-Στέλιος Χαλδαίος με ακόμη ένα Mitsubishi Lancer EVO IX συμπλήρωσαν το βάθρο. Οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος-Νίκος Ιντζόγλου με Mitsubishi Lancer EVO IX, τερματίζοντας στη 4η θέση συνέχισαν να μαζεύουν πολύτιμους βαθμούς.

Εντός έδρας επικράτηση

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος ολοκλήρωσε το αγωνιστικό του ταξίδι με το Ολυμπιακό Ράλλυ. Τη διοργάνωση του αγώνα είχε αναλάβει το αθλητικό σωματείο ΑΟΛΑΠ, το οποίο προσπάθησε να δώσει το φινάλε που άξιζε στην φετινή χρονιά.

Μπορεί οι Κωνσταντίνος Τζέμος-Ηλίας Παναγιωτούνης με Mitsubishi Lancer EVO IX να επικράτησαν στον αγώνα, μεγάλοι νικητές όμως και πρόσωπα της χρονιάς για την κατηγορία Ν, ήταν οι Γιώργος Αθανασόπουλους-Σπύρος Μπαρδάκης οι οποίοι αν και έλειπαν από τις συμμετοχές του αγώνα κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία Ν, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Στα του αγώνα, στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Αναστάσιος Παπαδόπουλος-Ανδρέας-Βασιλόπουλος με Subaru Impreza N12, ενώ το βάθρο συπλήρωσαν οι Ηλίας Τσετσώνης-Χρήστος Κουζιώνης με το ίδιο αυτοκίνητο.

Με το βλέμμα στα νέα πρόσωπα

Καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος ολοκληρώθηκε για το 2021, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο 2022 όπου αρκετά από τα νέα πρόσωπα που μας συστήθηκαν κατά τη φετινή χρονιά θα βρεθούν και πάλι στις ε.δ. για να αποδείξουν την ταχύτητα και την εξέλιξη τους. Με γεγονός πως ο χρόνος περνά αρκετά γρήγορα, ανυπομονούμε για το 2022._ Γ. Τ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αρχείο 4Τ/ΘάνοςΗλιόπουλος, RALLYPIXELS/NikosKatikis, GRALLY

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ