top icon
Αγώνες

Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας – Everything is possible

Από τη λέσχη ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. ένας αγώνας σχεδιασμένος για τους καλύτερους, οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν με σύγχρονα αυτοκίνητα.

Επιβεβαιώθηκε το μότο «Nothing is impossible» του OnSale Rally Team, με τη νίκη των Σωκράτη Τσολακίδη-Γιώργου Πολυζώη με Skoda Fabia Rally2 EVO στην πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Αποτέλεσμα που συνδέεται και με την αστοχία-εγκατάλειψη των Γιάννη Παπαδημητρίου-Χρήστου Κουζιώνη, που είχαν τη στιγμή τους με το Fabia RS Rally2 στην πρώτη ε.δ. Σπάνιο λάθος από τον πολύπειρο πρωταθλητή, που διδάσκει αγωνιστικό ήθος με την ειλικρινή ανάλυση της εγκατάλειψης.

Tsolakidis Fabia

Νίκη των «OnSale» που δεν αμφισβητείται, παρά τις μικρές διαφορές από τα Rally3. Συγκεκριμένα, από τους απόλυτα απειλητικούς μέχρι την εγκατάλειψή τους Πασχάλη Χατζημάρκο-Μάριο Τσαούσογλου με Renault Clio, που εξελίσσει και συντηρεί η EMC του κ. Κώστα Σπύρου. Οι ίδιοι, παρά το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας, δεν επηρεάστηκαν από την αυθαίρετη καταγραφή χρόνων στην πρώτη ε.δ. (λόγω της διακοπής της), ούτε από ένα λάστιχο στη Θήβα-2 (τρίτη από τις πέντε ε.δ. του αγώνα), παρά μόνο από την έξοδό τους στην PS, που τους στέρησε τη δυνατότητα της υπέρβασης στα αποτελέσματα. Κάτι που πέτυχαν με χρόνους κορυφής και επίσης με περάσματα του ονείρου οι Γιώργος Αμούτζας-Γιώργος Ηλιόπουλος με το ΟnSale Rally Team Ford Fiesta Rally3 του CarCenter. Ωστόσο, έχασαν περισσότερα από τέσσερα λεπτά στη Θήβα 1, πρώτη ε.δ. του αγώνα, αλλάζοντας λάστιχο.

Πετούσαν τα R3 σφραγίζοντας έναν… νέο κύκλο εργασιών σε σχέση με τη μάχη της φτερούγας. Σήμερα που τα EVO δεν κρύβουν τα χρόνια τους, ήρθαν τα αγωνιστικά Renault Clio και Ford Fiesta και τα ξεπέρασαν, με ατού πληρώματα και σοβαρές ομάδες ευθύνης. Πασχάλης Χατζημάρκος και Γιώργος Αμούτζας οι άνθρωποι του αγώνα.

Karanikolas

Στο βάθρο της κατηγορίας, ενός πεδίου που δημιουργεί προϋποθέσεις αξιοπρεπούς εμφάνισης του Έλληνα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς και οι εξαιρετικοί Πέτρος Παντελή-Πάμπος Λάος και Θέμης Χαλκιάς-Νικόλας Ι. Κομνός, με Fiesta και Clio, αντίστοιχα.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τις λίγες συμμετοχές (36 εγγεγραμμένοι), από τα περάσματα όλων των πληρωμάτων με Rally3 και από αρκετές εγκαταλείψεις. Ανάμεσά τους, οι Παναγιώτης «Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης με το Seajets Fabia της EMC, οι Νικόλας Βιγκόπουλος-Νικόλας Ζακχαίος με Clio R3, οι Γρηγόρης Πιερρουτσάκος-Άλεξ Ματαλιωτάκης με Peugeot 205 Rallye, που συντηρεί η Power Boost, όπως και οι εξαιρετικοί Κώστας Ζυγογιάννης-Νίκος Τσέλλος με Mitsubishi EVO.

Polycarpou
Σοβαροί σε κάθε πέρασμα οι Παναγιώτης Ισμαήλος-Κώστας Σούκουλης με EVO. Τέρμα γκάζι οι Πολυκάρπου-Βότσης (208 R4), Αντωνίου-Μπουραζάς (Escort), Μυλωνάς-Παραπέρας (Corolla), Καλαμαράς-Kούγιας (206). Εντυπωσιακοί οι Γιόκαρης-Μουρτζούκος με το Starlet, όπως και οι Ζήβας-Συνετός (Starlet 75 S). H ανατριχίλα, από την παρουσία Μανώλη Παναγιωτόπουλου-Μανώλη Αχτίδα με Yaris.

Panteli Clio

Αστοχία…
Ο αποκλεισμός του Χρυσόστομου Παντελή, ευθύνη του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (ΑΑ). Με αιτιολογία ότι ο αθλητής συμμετείχε σε αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, που έχει την έγκριση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, αλλά απορρίπτεται από τον ΑΑ, που διαθέτει το Pouvoir Sportive από τη FIA. Ευτράπελα, ευθύνη με ονοματεπώνυμο παράγοντα που έχασε τη λάμψη του σε βάθος χρόνου και επέλεξε αποκλεισμούς αντί συνεννόησης._ Σ. Χ.

ΡΑΛΛΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1 Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης Skoda Fabia R5 1.02.13.16
2 Νώντας Γ. Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς Ford Fiesta R3 1.03.12.87
3 Πέτρος Παντελή-Πάμπος Λάος Renault Clio R3 1.03.21.41
4 Θέμης Χαλκιάς-Νίκος Κομνός Renault Clio R3 1.03.30.32
5 Παναγιώτης Ισμαήλος-Κώστας Σούκουλης ΕVO IX-N 1.04.51.18
6 Πανίκος Πολυκάρπου-Γιώργος Βότσης Peugeot 208 Rally4 1.05.30.99
7 Γιώργος Δελαπόρτας-Ευάγγελος Παναρίτης Ford Fiesta R3 1.06.00.89
8 Γιώργος Αμούτζας-Γιώργος Ηλιόπουλος Ford Fiesta R3 1.07.17.23
9 «Flandy»-Denis Giraudet Ford Fiesta R3 1.08.45.25
10 Κώστας Μυλωνάς-Νικόλαoς Παραπέρας Toyota Corolla ΑΕ92 1.10.58.71

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ