01 Φεβ 2018

F1: Αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής των ευρωπαϊκών αγώνων

Με σημερινή της ανακοίνωση η Liberty Media αποκάλυψε πως ορισμένοι ευρωπαϊκοί αγώνες της F1 θα ξεκινούν στις 16:10 ώρα Ελλάδας.

Μετά από πολλά χρόνια, οι αγώνες της F1 αλλάζουν ώρα έναρξης, με στόχο την καλύτερη εμπειρία των τηλεθεατών και την διευκόλυνση των broadcasters ανά τον κόσμο. Η γενικότερη αλλαγή αφορά την ώρα έναρξης όλων των αγώνων, αφού πλέον η εκκίνηση θα γίνεται 10 λεπτά αργότερα από ό,τι μέχρι σήμερα. Η έτερη διαφοροποίηση έχει να κάνει με ορισμένα ευρωπαϊκά Grand Prix, τα οποία θα εκκινούν μία ώρα πιο αργά, δηλαδή στις 16:10 Ελλάδας.


Στην ανακοίνωσή της, η FOM ανφέρει χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι broadcasters βγαίνουν στον αέρα ακριβώς την ώρα που ξεκινά ο αγώνας, χάνοντας ως εκ τούτου την ένταση και τα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν τα λεπτά πριν την έναρξη κάθε grand prix. «Χάρη σε αυτές τις αλλαγές, οι τηλεθεατές θα έρθουν πιο κοντά στις ομάδες και στους οδηγούς, και θα απολαύσουν στην ολότητά του το θέαμα που τους προσφέρεται πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα.»


Μάλιστα, έγινε και μία επιπλέον αλλαγή στην ώρα έναρξης του Γαλλικού Grand Prix, ώστε να μην συμπέσει με τον αγώνα Αγγλίας-Παναμά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.


 

Ετικέτες: